Actueel Maasland Afdrukken E-mailadres

maasland 

 

 

 
 


 

Gedachtenloop (1 februari 2019)

Stichting ProMaa organiseert i.s.m. Senz Uitvaartbegeleiding en Uit Handen uitvaartbegeleiding voor de 3e keer de Gedachtenloop. Deze vindt plaats op vrijdag 1 februari 2019.  Door het dorp wordt een route uitgezet: vanaf de Oude Kerk naar de algemene begraafplaats, daarna loopt de route naar de  Katholieke begraafplaats en weer terug naar het beginpunt.

Gedachtenloop evenementWe verzamelen vanaf 18.30 uur op het Kerkplein, tevens is hier het verkooppunt van de lampionnen.

Om 19.00 uur start de Gedachtenloop. Deze kan gelopen worden vanaf 19.00 uur, om 21.00 uur worden de zakken door de organisatie weggehaald.Voor € 3,00 kunt u een zak kopen, waarop u een tekst, herinnering of mooie gedachte kunt zetten.
Daarna levert u deze beschreven  zak in (uiterlijk woensdag  30 januari 2019) bij ’t Wapen van Maeslant of Sportcafé Sjee René.


Alle gedachtenlichtenzakken worden op die vrijdag door de organisatie gevuld met zand, neergezet en de kaars wordt aangestoken. De gedachtenlichtenzakken zijn verkrijgbaar bij een aantal winkeliers, waaronder Boerenbont,  café ‘t Wapen van Maeslant (vanaf 10 uur) en sportcafé Sjee René (hier alleen van 18.00 -21.00 uur).

Oproep:  zou u zo vriendelijk willen zijn glazen potjes te sparen en in te leveren bij ’t Wapen van Maeslant? Deze gebruiken we ook om de route te verlichten!

Namens Stichting ProMaa,

Marianne van Waardenburg (06-37557342) Geniet mee aan de Langste tafel

Een paar enthousiastelingen hebben de koppen bij elkaar gestoken en nu komt hij er: De Langste tafel van Maasland!

Op vrijdag 1 februari vanaf 17.30 uur ben je van harte welkom aan om mee te eten van gerechten die dorpsgenoten met liefde gemaakt hebben. Hollandse pot, maar ook Syrische en Eritrese maaltijden en gerechten van Midden-inn en van Puur en heerlijk. ‘Samen eten verbindt’ en omdat we dat zo graag veel mensen willen laten ervaren, hoef je niet bij te dragen in de kosten.
Meld je snel aan via email Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch 01Samen eten0 5918052. Dit kan nog t/m 16 januari

De langste tafel wordt gedekt in de Oude kerk van Maasland, aansluitend is de Gedachtenloop. Initiatiefnemers zijn de PKN, St. Welzijn en Promaa. Ook de Lions, jonge vrijwilligers van Sport en spel, de Magneetgemeente,  AH en Lentiz Maasland haken aan. Als je wilt koken dan horen we dat graag.

Met elkaar maken we een hele lange tafel. Welkom!

  

 


Geestverruimend

Op dinsdagavond 5 februari is er een avond met als thema: ‘Bidden zoals  je bent’  in Maasland; 20.00-22.00 uur. “Gebed is de basis voor je leven en zeker voor het werk in de kerk”, zegt Lizzy Beenhakker. “Mensen vinden het soms lastig om te bidden, ze kunnen geen woorden ervoor vinden. Dan zeg ik: ‘Bid zoals je bent. Bid zonder omhaal van woorden.”
Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 3,00.

Voor meer informatie en aanmelden voor deze avond verwijzen we u naar de roze poster van Geestverruimend.


 

Inzameling voedselbank

Logo Voedselbanken  
Elke eerste zondag van de maand is er de maandelijkse inzameling voor de Voedselbank in Maassluis. Zij zijn erg blij met alle houdbare levensmiddelen en toiletartikelen en deze kunt u in de daarvoor bestemde kratten leggen achterin de kerk. Hartelijk dank alvast voor uw bijdrage!


 

Kerkennacht - wie helpt/ denkt mee?

Op zaterdag  22 juni 2019 houden wij met de gezamenlijke kerken in Midden Delfland de kerkennacht 2019. De kerk is dan open van 19:00 tot 23:00 uur. Wij willen dan gedurende de avond proberen ieder half uur een andere kant van de kerk te laten zien en soms herhalen we dat. We willen laten zien dat de kerk niet alleen maar iets is waar je eenmaal per week heen gaat, maar dat de kerk meer inhoudt: een gemeenschap ín de gemeenschap van Midden Delfland. Mijn vraag aan onze parochianen is of er mensen zijn die gedurende de avond iets kunnen laten zien wat zij doen voor de gemeenschap in samenwerking met anderen. Of een koor dat een kleine uitvoering geeft. Ook een moment om stil te zijn in de kerk met bijv. orgelmuziek.Het beschikbare budget is gering, dus we gaan voor vrijwillige kracht.

Hebben jullie ideeën en/ of wil je meehelpen? Laat dit dan weten, dan kunnen we er samen een leuke en/  of interessante avond/nacht van maken.

Willem Jan Schildmeijer ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )


Koffieschenkers gezocht
kopje koffie
Iedere zondag na de viering is er koffiedrinken in de Link. Een vrijwilliger staat dan klaar om de koffie te zetten en in te schenken en daarna weer op te ruimen. Door parochia
nen wordt daarbij (uiteraard) een helpende hand uitgestoken om de kopjes terug te brengen, zodat alles weer opgeruimd kan worden. Deze groep is op zoek naar versterking, omdat een van de leden in verband met de leeftijd gaat stoppen.

We doen dit nu met circa 8 parochianen, zodat je eens in de 8 weken ‘aan de beurt bent’.

Mocht je interesse hebben om ons te komen versterken? Laat wat van je horen!

Willem Jan Schildmeijer
( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )Handjes gevraagd die kunnen helpen

Tools
Als Pastoraatsgroep en Commissie van Beheer willen we er alles aan doen om op de Maria Magdalenadag, 30 september a.s., de parochiezaal en serre in te wijden. Daarvoor is er zeker nog het nodige werk te doen.
Parochianen die handig zijn in timmer- en schilderwerk en een paar ochtenden, middagen of avonden beschikbaar zijn, willen wij daarom vragen met één van ons contact op te nemen.

Rekenend op een goede respons,

Koos de Haas 06-13708153

Piet Vijverberg 06-22673789Hoogtijdagen in de komende kerkelijke periode

Het is nog volop zomer, warm zelfs. Maar de kleuren van de bomen laten zien dat de nazomer nadert, vaak snel gevolgd door de herfst. Goed om u alvast te informeren over twee belangrijke kerkelijke momenten in onze parochie O.L.V. van Sion:

Op zondag 30 september 2018 vieren wij voor de eerste keer de Maria Magdalenadag. Met om 09:30 uur een feestelijke viering in onze kerk waarbij pastor Jan Lamberts en zuster Delia Brugts voorgaan. Henk van der Does verzorgt de rol van lector. 
Het leven en werk van onze patroonheilige staan in deze dienst centraal. Let’s Sing Together verzorgt de muzikale ondersteuning en is vast voornemens daar extra glans aan te geven.
Feestelijk ook is het koffiemoment dat na afloop in de Link wordt verzorgd.

Op zondag 14 oktober 2018 is de Wei-Wij-Dag, de dag waarop parochianen van O.L.V. van Sion samenkomen voor een gemeenschappelijke viering met het pastorale team. De Parochiekern Schipluiden bereidt dit jaar deze dag voor, in samenwerking met de kernen Den Hoorn en Maasland. Het zou fijn zijn als we nét als vorig jaar, weer met een flinke opkomst vanuit Maasland aanwezig zijn. Na afloop van de viering is er een informeel samenzijn en een leuk vervolgprogramma in het dorp Schipluiden, tot ca. 14:00 uur – 14:30 uur.

Zet het alvast in uw agenda en wij hopen dat u er bij bent.
Pastoraatsgroep Maria MagdalenaMaria Magdalena kaarsen te koop

Maria Magdalena 4Tijdens de actie “samen sterk voor onze kerk” waren er kaarsen te koop. Wij hebben de Maria Magdalena kaarsen opnieuw laten maken; ze zijn te koop voor € 5,00 per stuk.
Wij willen de opbrengst nu gebruiken om in de nieuwe parochiezaal een schildering te laten maken van en over Maria Magdalena.

U kunt deze kaarsen kopen via het parochiesecretariaat of bij de kosters.

 
In de Maria Magdalenakerk is er plaats voor nieuwe kosters

Na jaren van trouwe dienst heeft Piet Bierkens aangegeven het stokje van koster te willen doorgeven aan een ander. Wij willen Piet hartelijk bedanken voor alle jaren dat hij zich dienstbaar heeft gemaakt in en voor de kerk. Ook als is Piet straks niet meer iedere week  inzetbaar als koster, als vraagbaak mogen wij hem voorlopig blijven benaderen.

Piet heel hartelijk bedankt namens je ex- collega kosters en de parochianen van de Parochiekern Maria Magdalena.

Door het vertrek van Piet Bierkens zijn wij op zoek naar nieuwe kosters.  Zowel mannen als vrouwen.


Wie meldt zich aan als nieuwe koster om samen met Piet Vijverberg, Arie Moerman, Danny van Etten en Willem Jan Schildmeijer de diensten voor te bereiden?

Neem kontakt op met Willem Jan Schildmeijer per mail of telefoon ( of 06-40006350).


Laatst aangepast op maandag 04 maart 2019 11:30
 

Vieringen

donderdag 18 april 19:00 uur
Den Hoorn
Gezamenlijke Viering Witte Donderdag
donderdag 18 april 19:00 uur
Maasland
Witte Donderdag
vrijdag 19 april 15:00 uur
Den Hoorn
Kruisweg
vrijdag 19 april 15:00 uur
Maasland
Kruisweg
vrijdag 19 april 19:00 uur
Maasland
Goede Vrijdag
zaterdag 20 april 19:00 uur
Maasland
Gezamelijke Gezinsviering
zaterdag 20 april 19:00 uur
Den Hoorn
Gebedsdienst met Paasmeditatie
zaterdag 20 april 22:00 uur
Schipluiden
Paaswake
zondag 21 april 09:30 uur
Maasland
Eerste Paasdag
zondag 21 april 11:00 uur
Schipluiden
Eerste Paasdag
dinsdag 23 april 09:30 uur
Den Hoorn
Viering
dinsdag 23 april 18:45 uur
Schipluiden
Rozenkransgebed