Actueel Maasland Afdrukken E-mailadres

maasland 

 

 

 
 


 

Adventsactie - Burkina Faso

De adventsactie van 2018 staat in het teken van Burkina Faso. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het grote parochieblad van december.

Tevens willen wij u graag attenderen op de melkkan die weer achter in de kerk staat. Daarin kunt u uw financiële bijdrage doneren.Kerstconcert Let's Sing Together


Het is alweer bijna kerst. Let's Sing Together is al sinds de zomervakantie bezig met de voorbereidingen van het jaarlijkse kerstconcert. We hopen van harte dat u er (weer) bij bent. 

Er zijn twee data om het concert te bezoeken:
- Op vrijdagavond 14 december zingen wij in de Maria van Jessekerk (Burgwal 20; Delft).
- Op zaterdagavond 15 december in onze Maria Magdalenakerk.

Op zaterdag wordt de kerk sfeervol verlicht door Re-Light en is er gratis koffie en thee in de pauze. In de Maria van Jesse zal een kleine vergoeding worden gevraagd voor koffie en thee.

LST 

Aanvang van beide concerten is 19:30 uur. De kerken zijn open vanaf 19:00 uur.
De toegang is gratis; een vrijwillige bijdrage ter dekking van de kosten wordt zeer op prijs gesteld.

Tevens willen wij vermelden dat Let's Sing Together maandagavond 24 december zingt tijdens de kerstavondviering in de Maria Magdalenakerk. De aanvang is om 20:00 uur.

Verdere informatie kunt u  vinden op de website www.letssingtogether.nl of de facebookpagina https://www.facebook.com/letssingtogethermaasland/.

Wij kijken uit naar uw komst en wensen u alvast fijne feestdagen en een voorspoedig 2019! 

 


 

Informatie Parochiesecretariaat – tussen Kerst en Nieuwjaar

Van 20 december t/m 1 januari zal het parochiesecretariaat gesloten zijn. Misintenties voor deze periode kunt u tot uiterlijk 18 december doorgeven.

Bij zeer dringende situaties, zoals ziekenzalving en overlijden, kunt u in die periode bellen naar het parochiesecretariaat. Op het antwoordapparaat hoort u dan naar welk nummer u kunt bellen hiervoor.

 


Inzameling voedselbank

Logo Voedselbanken  
Elke eerste zondag van de maand is er de maandelijkse inzameling voor de Voedselbank in Maassluis. Zij zijn erg blij met alle houdbare levensmiddelen en toiletartikelen en deze kunt u in de daarvoor bestemde kratten leggen achterin de kerk. Hartelijk dank alvast voor uw bijdrage!

 


 

Koffieschenkers gezocht
kopje koffie
Iedere zondag na de viering is er koffiedrinken in de Link. Een vrijwilliger staat dan klaar om de koffie te zetten en in te schenken en daarna weer op te ruimen. Door parochia
nen wordt daarbij (uiteraard) een helpende hand uitgestoken om de kopjes terug te brengen, zodat alles weer opgeruimd kan worden. Deze groep is op zoek naar versterking, omdat een van de leden in verband met de leeftijd gaat stoppen.

We doen dit nu met circa 8 parochianen, zodat je eens in de 8 weken ‘aan de beurt bent’.

Mocht je interesse hebben om ons te komen versterken? Laat wat van je horen!

Willem Jan Schildmeijer
( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )Handjes gevraagd die kunnen helpen

Tools
Als Pastoraatsgroep en Commissie van Beheer willen we er alles aan doen om op de Maria Magdalenadag, 30 september a.s., de parochiezaal en serre in te wijden. Daarvoor is er zeker nog het nodige werk te doen.
Parochianen die handig zijn in timmer- en schilderwerk en een paar ochtenden, middagen of avonden beschikbaar zijn, willen wij daarom vragen met één van ons contact op te nemen.

Rekenend op een goede respons,

Koos de Haas 06-13708153

Piet Vijverberg 06-22673789Hoogtijdagen in de komende kerkelijke periode

Het is nog volop zomer, warm zelfs. Maar de kleuren van de bomen laten zien dat de nazomer nadert, vaak snel gevolgd door de herfst. Goed om u alvast te informeren over twee belangrijke kerkelijke momenten in onze parochie O.L.V. van Sion:

Op zondag 30 september 2018 vieren wij voor de eerste keer de Maria Magdalenadag. Met om 09:30 uur een feestelijke viering in onze kerk waarbij pastor Jan Lamberts en zuster Delia Brugts voorgaan. Henk van der Does verzorgt de rol van lector. 
Het leven en werk van onze patroonheilige staan in deze dienst centraal. Let’s Sing Together verzorgt de muzikale ondersteuning en is vast voornemens daar extra glans aan te geven.
Feestelijk ook is het koffiemoment dat na afloop in de Link wordt verzorgd.

Op zondag 14 oktober 2018 is de Wei-Wij-Dag, de dag waarop parochianen van O.L.V. van Sion samenkomen voor een gemeenschappelijke viering met het pastorale team. De Parochiekern Schipluiden bereidt dit jaar deze dag voor, in samenwerking met de kernen Den Hoorn en Maasland. Het zou fijn zijn als we nét als vorig jaar, weer met een flinke opkomst vanuit Maasland aanwezig zijn. Na afloop van de viering is er een informeel samenzijn en een leuk vervolgprogramma in het dorp Schipluiden, tot ca. 14:00 uur – 14:30 uur.

Zet het alvast in uw agenda en wij hopen dat u er bij bent.
Pastoraatsgroep Maria MagdalenaMaria Magdalena kaarsen te koop

Maria Magdalena 4Tijdens de actie “samen sterk voor onze kerk” waren er kaarsen te koop. Wij hebben de Maria Magdalena kaarsen opnieuw laten maken; ze zijn te koop voor € 5,00 per stuk.
Wij willen de opbrengst nu gebruiken om in de nieuwe parochiezaal een schildering te laten maken van en over Maria Magdalena.

U kunt deze kaarsen kopen via het parochiesecretariaat of bij de kosters.

 
In de Maria Magdalenakerk is er plaats voor nieuwe kosters

Na jaren van trouwe dienst heeft Rien Alsemgeest aangegeven het stokje van koster te willen doorgeven aan een ander. Wij willen Rien hartelijk bedanken voor alle jaren dat hij zich dienstbaar heeft gemaakt in en voor de kerk. Ook als is Rien  straks niet meer inzetbaar als koster, als vraagbaak mogen wij hem voorlopig blijven benaderen.

Rien droeg er zorg voor dat de viering iedere dinsdagochtend om 09:30 soepel verliep, regelde dat na afloop de koffie klaarstond, zodat het een mooi moment van samenkomen werd op de dinsdagochtend.

Rien heel hartelijk bedankt namens je ex- collega kosters en de parochianen van de Parochiekern Maria Magdalena.

Door het vertrek van Rien zijn wij op zoek naar nieuwe kosters. Gedeeltelijk is er al een invulling in de persoon van Koos van Zeijl, maar aanvulling van het team kosters is bijzonder welkom. Zowel mannen als vrouwen.


Wie meldt zich aan als nieuwe koster om samen met Piet Vijverberg, Arie Moerman, Piet Bierkens en Willem Jan Schildmeijer de diensten voor te bereiden?

Neem kontakt op met Willem Jan Schildmeijer per mail of telefoon ( of 06-40006350).


Laatst aangepast op dinsdag 11 december 2018 23:21
 

Vieringen

donderdag 13 december 19:00 uur
Den Hoorn
Gebedsviering met adventsoverweging
zaterdag 15 december 19:00 uur
Schipluiden
Eucharistieviering
zondag 16 december 09:30 uur
Maasland
Eucharistieviering / 3e zondag Advent
zondag 16 december 11:00 uur
Den Hoorn
Eucharistieviering
maandag 17 december 19:00 uur
Den Hoorn
Oecumenische boeteviering
dinsdag 18 december 09:30 uur
Den Hoorn
Viering
dinsdag 18 december 09:30 uur
Maasland
Eucharistieviering / Boeteviering
dinsdag 18 december 18:45 uur
Schipluiden
Rozenkransgebed
dinsdag 18 december 19:00 uur
Schipluiden
Boeteviering
woensdag 19 december 09:30 uur
Schipluiden
Eucharistieviering