Actueel Maasland Afdrukken E-mailadres

maasland 

 

 

 
 


Zaterdag 22 juni Kerkennacht – programma

 

In de Maria Magdalena kerk (Meester Postlaan 6) beginnen we om 19.00 uur

                                            Programma:

                                      19.00 uur Let’s Singh Together

                                      19.30 uur ensemble Tesori

                                       20.00 uur rondleiding door de kerk met Piet Vijverberg

                                       21.00 uur Let’s Singh Together

                                       21.30 uur ensemble Tesori

                                       22.00 uur Let’s Singh Together

                                       22.30 uur afsluiting met drankje

Verder draaien we een prensentatie over wat we als parochie gemeenschap de afgelopen jaren hebben gedaan .

Om 19.00 uur start ook het programma  in de Oude Kerk (Kerkstraat 1) met koffie,

terwijl we de film starten waarop het maken van het liturgisch meubilair te zien is.

Natuurlijk kunt u uitgebreid de kerk bekijken, wel of niet met een gids.

          Programma:

                                   19.00 uur koffie en thee

                                   19.30 uur Hannie van Dorp speelt dwarsfluit

                                   20.00 uur Spirit zingt

                                   21.00 uur Leo Hans Koornneef speelt orgel

                                   21.30 uur Hannie van Dorp speelt dwarsfluit

                                   22.00 uur Leo Hans Koornneef speelt orgel

                                   22.30 uur afsluiting met hapje & drankje

 Verder is er ook een speurtocht in beide kerken waar gezocht moet worden aan de hand van foto's naar afbeeldingen  in de kerk,

als U wil kan u ook in de andere dorpskernen de kerken bezoeken en daar ook deel nemen aan de speurtocht.


 

 

 

Onderhoud begraafplaats

Begraafplaats MaaslandOp het linker gedeelte van de begraafplaats (kant van de Kerk), zijn onze parochianen begraven die tussen 01-01-1998 en 01-05-2012 zijn overleden. Er zijn rechthebbenden van deze graven (meestal de kinderen) die de graven netjes onderhouden, er wat plantjes poten, een kaarsje branden en het onkruid verwijderen. Er zijn ook graven waar niets aan gedaan wordt of waar de mooie kleine struikjes véél te groot zijn geworden en zijn opgegroeid tot kleine boompjes die tot vóór en boven de omliggende graven uitsteken. Dit tot ergernis van de mensen die de graven wel netjes onderhouden. In deze gevallen grijpt Hans van Mil in en verwijdert deze, evenals de dode buxus struiken en verwelkte planten.

Alle graven zakken in de loop der jaren wat en hierdoor gaan de gedenkstenen scheef staan. Deze verzakkingen zijn het ergst op het gedeelte waar drie-diep begraven werd. Dit zijn de graven gemaakt tussen 01-09-2000 en 01-02-2006. De klusjesgroep is van plan deze zomer per week een paar graven op te hogen en de gedenkstenen weer recht te zetten. Dit gaat zéér zorgvuldig gebeuren, echter wij kunnen niet garanderen dat alle plantjes na het verpoten en terugzetten het ook weer goed gaan doen. Mocht dat niet zo zijn, dan bieden wij u op voorhand onze excuses aan. De plantjes die té groot zijn geworden, zullen wij niet meer terugplaatsen. We gaan ook om de andere rij betonnen loopplankjes neerleggen, zodat men beter bij het achterste (derde) graf kan komen.

Namens de klusgroep, Piet Vijverberg


 

Lourdeswerk

LourdesLourdes is een bedevaartsplaats in de Pyreneeën. Jaarlijks komen miljoenen mensen een bezoek brengen aan de grot waar Maria aan Bernadette verschenen is. Om mensen in staat te stellen om een bezoek te brengen aan Lourdes is wel uw financiële hulp nodig. U kunt uw gift overmaken op banknr NL54RABO0111555000 t.a.v. nr:029984 Lourdeswerk Maasland.

Alvast heel hartelijk bedankt!

Lies Berkhout


 


Inzameling voedselbank

Logo Voedselbanken  
Elke eerste zondag van de maand is er de maandelijkse inzameling voor de Voedselbank in Maassluis. Zij zijn erg blij met alle houdbare levensmiddelen en toiletartikelen en deze kunt u in de daarvoor bestemde kratten leggen achterin de kerk. Hartelijk dank alvast voor uw bijdrage!


 

Kerkennacht - wie helpt/ denkt mee?

Op zaterdag  22 juni 2019 houden wij met de gezamenlijke kerken in Midden Delfland de kerkennacht 2019. De kerk is dan open van 19:00 tot 23:00 uur. Wij willen dan gedurende de avond proberen ieder half uur een andere kant van de kerk te laten zien en soms herhalen we dat. We willen laten zien dat de kerk niet alleen maar iets is waar je eenmaal per week heen gaat, maar dat de kerk meer inhoudt: een gemeenschap ín de gemeenschap van Midden Delfland. Mijn vraag aan onze parochianen is of er mensen zijn die gedurende de avond iets kunnen laten zien wat zij doen voor de gemeenschap in samenwerking met anderen. Of een koor dat een kleine uitvoering geeft. Ook een moment om stil te zijn in de kerk met bijv. orgelmuziek.Het beschikbare budget is gering, dus we gaan voor vrijwillige kracht.

Hebben jullie ideeën en/ of wil je meehelpen? Laat dit dan weten, dan kunnen we er samen een leuke en/  of interessante avond/nacht van maken.

Willem Jan Schildmeijer ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )


Koffieschenkers gezocht
kopje koffie
Iedere zondag na de viering is er koffiedrinken in de Link. Een vrijwilliger staat dan klaar om de koffie te zetten en in te schenken en daarna weer op te ruimen. Door parochia
nen wordt daarbij (uiteraard) een helpende hand uitgestoken om de kopjes terug te brengen, zodat alles weer opgeruimd kan worden. Deze groep is op zoek naar versterking, omdat een van de leden in verband met de leeftijd gaat stoppen.

We doen dit nu met circa 8 parochianen, zodat je eens in de 8 weken ‘aan de beurt bent’.

Mocht je interesse hebben om ons te komen versterken? Laat wat van je horen!

Willem Jan Schildmeijer
( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )Handjes gevraagd die kunnen helpen

Tools
Als Pastoraatsgroep en Commissie van Beheer willen we er alles aan doen om op de Maria Magdalenadag, 30 september a.s., de parochiezaal en serre in te wijden. Daarvoor is er zeker nog het nodige werk te doen.
Parochianen die handig zijn in timmer- en schilderwerk en een paar ochtenden, middagen of avonden beschikbaar zijn, willen wij daarom vragen met één van ons contact op te nemen.

Rekenend op een goede respons,

Koos de Haas 06-13708153

Piet Vijverberg 06-22673789Hoogtijdagen in de komende kerkelijke periode

Het is nog volop zomer, warm zelfs. Maar de kleuren van de bomen laten zien dat de nazomer nadert, vaak snel gevolgd door de herfst. Goed om u alvast te informeren over twee belangrijke kerkelijke momenten in onze parochie O.L.V. van Sion:

Op zondag 30 september 2018 vieren wij voor de eerste keer de Maria Magdalenadag. Met om 09:30 uur een feestelijke viering in onze kerk waarbij pastor Jan Lamberts en zuster Delia Brugts voorgaan. Henk van der Does verzorgt de rol van lector. 
Het leven en werk van onze patroonheilige staan in deze dienst centraal. Let’s Sing Together verzorgt de muzikale ondersteuning en is vast voornemens daar extra glans aan te geven.
Feestelijk ook is het koffiemoment dat na afloop in de Link wordt verzorgd.

Op zondag 14 oktober 2018 is de Wei-Wij-Dag, de dag waarop parochianen van O.L.V. van Sion samenkomen voor een gemeenschappelijke viering met het pastorale team. De Parochiekern Schipluiden bereidt dit jaar deze dag voor, in samenwerking met de kernen Den Hoorn en Maasland. Het zou fijn zijn als we nét als vorig jaar, weer met een flinke opkomst vanuit Maasland aanwezig zijn. Na afloop van de viering is er een informeel samenzijn en een leuk vervolgprogramma in het dorp Schipluiden, tot ca. 14:00 uur – 14:30 uur.

Zet het alvast in uw agenda en wij hopen dat u er bij bent.
Pastoraatsgroep Maria MagdalenaMaria Magdalena kaarsen te koop

Maria Magdalena 4Tijdens de actie “samen sterk voor onze kerk” waren er kaarsen te koop. Wij hebben de Maria Magdalena kaarsen opnieuw laten maken; ze zijn te koop voor € 5,00 per stuk.
Wij willen de opbrengst nu gebruiken om in de nieuwe parochiezaal een schildering te laten maken van en over Maria Magdalena.

U kunt deze kaarsen kopen via het parochiesecretariaat of bij de kosters.

 
In de Maria Magdalenakerk is er plaats voor nieuwe kosters

Na jaren van trouwe dienst heeft Piet Bierkens aangegeven het stokje van koster te willen doorgeven aan een ander. Wij willen Piet hartelijk bedanken voor alle jaren dat hij zich dienstbaar heeft gemaakt in en voor de kerk. Ook als is Piet straks niet meer iedere week  inzetbaar als koster, als vraagbaak mogen wij hem voorlopig blijven benaderen.

Piet heel hartelijk bedankt namens je ex- collega kosters en de parochianen van de Parochiekern Maria Magdalena.

Door het vertrek van Piet Bierkens zijn wij op zoek naar nieuwe kosters.  Zowel mannen als vrouwen.


Wie meldt zich aan als nieuwe koster om samen met Piet Vijverberg, Arie Moerman, Danny van Etten en Willem Jan Schildmeijer de diensten voor te bereiden?

Neem kontakt op met Willem Jan Schildmeijer per mail of telefoon ( of 06-40006350).


In de Maria Magdalena kerk (Meester Postlaan 6) beginnen we om 19.00 uur

 

 

 

Zaterdag 22 juni Kerkennacht – programma

 

                                               Programma:

 

                                               19.00 uur Let’s Singh Together

 

                                               19.30 uur ensemble Tesori

 

                                               20.00 uur rondleiding door de kerk met Piet Vijverberg

 

                                               21.00 uur Let’s Singh Together

 

                                               21.30 uur ensemble Tesori

 

                                               22.00 uur Let’s Singh Together

 

                                               22.30 uur afsluiting met hapje & dr

 

 


Verder draaien we een prensentatie over wat we als parochie gemeenschap de afgelopen jaren hebben gedaan .

 

 

 

 

 

 

Om 19.00 uur start ook het programma  in de Oude Kerk (Kerkstraat 1) met koffie,

 

terwijl we de film starten waarop het maken van het liturgisch meubilair te zien is.

Natuurlijk kunt u uitgebreid de kerk bekijken, wel of niet met een gids.

 

 

          Programma:

                                               19.00 uur koffie en thee

                                               19.30 uur Hannie van Dorp speelt dwarsfluit

                                               20.00 uur Spirit zingt

                                               21.00 uur Leo Hans Koornneef speelt orgel

                                               21.30 uur Hannie van Dorp speelt dwarsfluit

                                               22.00 uur Leo Hans Koornneef speelt orgel

                                               22.30 uur afsluiting met hapje & drankje

 

 

 Verder is er ook een speurtocht in beide kerken waar gezocht moet worden aan de hand van foto's naar afbeeldingen  in de kerk,

als U wil kan u ook in de andere dorpskernen de kerken bezoeken en daar ook deel nemen aan de speurtocht.

 

 

Laatst aangepast op zondag 02 juni 2019 18:28
 

Vieringen

dinsdag 25 juni 09:30 uur
Den Hoorn
Viering
dinsdag 25 juni 09:30 uur
Maasland
Woord en Communieviering
dinsdag 25 juni 18:45 uur
Schipluiden
Rozenkransgebed
woensdag 26 juni 09:30 uur
Schipluiden
Eucharistieviering
vrijdag 28 juni 19:30 uur
Den Hoorn
Avondgebed
zaterdag 29 juni 19:00 uur
Schipluiden
Eucharistieviering
zaterdag 29 juni 19:00 uur
Den Hoorn
Eucharistieviering
zondag 30 juni 09:30 uur
Maasland
Eucharistieviering
zondag 30 juni 11:00 uur
Den Hoorn
Eucharistieviering
woensdag 03 juli 09:30 uur
Schipluiden
Eucharistieviering
donderdag 04 juli 14:00 uur
Den Hoorn
Eucharistieviering
zaterdag 06 juli 19:00 uur
Den Hoorn
Eucharistieviering