Het volgende parochieblad komt uit op donderdag 26 augustus 2021

Kopij aanleveren vóór 9 augustus 2021

 

Intenties

 

WEEKVIERINGEN
Dinsdagavond om 18.45 uur Rozenkransgebed
Woensdag 9.30 uur Woord-Communieviering / Pastor P. Mantelaers

VOORGANGERS WEEKENDVIERINGEN
Zaterdag 24 juli Pater N. Hofstede /organist & cantors mannencantorij
Zondag 1 aug. Diaken M. Kerklaan /organist & cantors mannencantorij
Zaterdag 7 aug. Pastor E. Stok / organist & dameskoor
Zondag 15 aug. Ds. E. Dibbets & Pastor E. Stok /Adhockoor & orkestje

NIET MEER aanmelden voor weekendvieringen
Het is vanaf 26 juni niet meer noodzakelijk om van te voren aan te melden om bij een viering aanwezig te zijn. Wel worden de anderhalve meter en hygiëne maatregelen voorlopig nog in acht genomen. U bent allen dus weer van harte uitgenodigd!

 KerkomroepKerkomroep

Alle vieringen vanuit onze kerk zijn ook te beluisteren via de Kerkomroep. Dit kan rechtstreeks, maar het is ook mogelijk om vieringen terug te beluisteren. Via deze link komt u op de pagina van Schipluiden.

Kerkopenstelling
Voorlopig is er nog elke zondag kerkopenstelling. Als er op zaterdag-avond een viering is, dan is de kerk op de zondag die daarop volgt open van 10-11 uur voor gebed en het opsteken van een kaarsje. Na een zondagochtend¬viering is de kerk aan¬sluitend geopend tot 11 uur.

Oecumenische Zomerviering
Op 15 augustus zal er (anders dan in het parochieblad vermeld staat) een oecumenische zomerviering plaatsvinden. Als het weer het toelaat, zal dit op het kerkplein voor de Jacvubuskerk plaatsvinden. Bij slecht weer is de viering in de Jacobuskerk.  Voor deze viering zal er weer een adhockoor samengesteld worden. Mocht u zin hebben om in dit koor te zingen, dan wordt er gerepeteerd op donderdag 29 juli en 12 augustus van 19.00-20.30 uur in onze kerk.

Tabgha van 1 mei t/m 2 oktober:
Over: Michaël en Gabriël, de zeven aardsengelen en onze beschermengel.
Geopend: zaterdag 14.00-16.00u - Adres: Vlaardingsekade 7-
zie ook www.tabgha.nl

Aan het raam: Volg de wereldreis van Guus en Maria.

Voedselinzameling
Denkt u nog aan de voedselinzameling voor de voedselbank in Delft? Men is heel blij met houdbare en huishoudelijk producten.
De mand staat naast het doopvont. Alvast dank voor uw bijdrage.

Boekenmand
Bij het doopvont staat een mand met kinderboeken. Kinderen in de kerk mogen voor/tijdens de vieringen uit deze mand boeken halen om te lezen of door te bladeren.

 

                                                            - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Voor jongeren vanaf 12 jaar worden er maandelijks bijeenkomsten gehouden. De jongeren die in de parochie Onze-Lieve-Vrouw van Sion gevormd worden, worden hier automatisch voor uitgenodigd. Ook andere jongeren zijn van harte welkom. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Joop en Jeanet Zuydgeest via telefoonnummer 06-27350490 of een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als leidraad worden projecten van Youth for Christ gebruikt. Hierin staan verhalen uit de bijbel centraal. Deze verhalen worden aan de hand van leuke, uitdagende en leerzame activiteiten ingeleid. We bekijken wat het verhaal betekent voor ons eigen leven. Er zijn twee verschillende groepen.Rock Solid (12 jaar en ouder) en Rock Solid+ (vanaf 17 jaar). De Rock Solid bijeenkomsten zijn altijd op de laatste zaterdagavond van de maand en de Rock Solid+ bijeenkomsten zijn op eerste vrijdagavond van de maand. 

De eerstvolgende bijeenkomsten zijn:

Rock Solid+: 3 september

Rock Solid: 25 september

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hemelvaartwandeling

Op donderdag 13 mei was het vroeg uit de veren. Om 5.50u present in de Jacobuskerk voor een meditatief moment en om 6.00u vertrokken we met 14 personen voor  het traditionele dauwtrappen. Op blote voeten door het gras dat nat is van de ochtend dauw. Zo zou het moeten zijn, maar de route liep voor het grootste deel over verharde paden. We mochten genieten van een prachtige ochtend. Mistflarden boven de velden en daar doorheen een zon die opkomt. Moeder natuur op haar moois. We liepen in westelijke richting, dus we  mochten niet vergeten om regelmatig achterom te kijken. “Al ligt de route vast, het uitzicht verandert steeds”. Dat geldt niet alleen als we vooruit kijken, maar ook als we achterom kijken. Ook de geschiedenis zien we telkens door een andere bril. 

Met een zakboekje voor onderweg met teksten voor onderweg bij de hand, liepen we richting de Maaslandse Dam, daar namen we richting de Lier en sloegen na ongeveer een kilometer rechtsaf richting het Kraaiennest. Langs die weg was ook de koffiestop bij de firma J. Groenewegen. Hartelijk dank voor de gastvrijheid. Daarna vervolgden we onze weg richting het Kraaiennest. Met op de achtergrond het geluid van de vele weidevogels  namen we hier -weliswaar niet op blote voeten- toch nog een stukje grasveld. Zo konden we dichter bij de plas komen om dit opnieuw ingerichte stukje natuur te bewonderen.

Via de Dorppolderweg en het Hodenpijlsepad kwamen we rond 9.00u weer in Schipluiden bij de Jacobuskerk aan. Daar stonden de stoelen in de tuin van het echtpaar Mantelaers al klaar. Daar genoten we van ons “eigen” meegebrachte ontbijtje en een snee heerlijk krentenbrood. De viering om 10.00u met als voorganger Pastoor Verbakel sloot de Hemelvaartswandeling af. Een mooi begin van een bijzondere dag.