Leeravonden liturgie

In de afgelopen maanden zijn er in Maasland zeer succesvolle avonden georganiseerd rondom het thema: liturgie. In het vorige parochieblad hebt u hier meer over kunnen lezen. Bent u zoek naar verdieping van uw geloof? Wilt u meer weten over de gebruiken tijdens de liturgie? Dan zijn deze avonden voor u bedoelt. Data: 28 oktober, 4 november en 11 november. Aanvang: 19.45. Iedere avond duurt ongeveer 1,5 uur exclusief koffiepauze. Maximaal kunnen er 12 personen aan deelnemen. Opgeven kan via het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Graag voor 15 oktober.

Het volgende parochieblad komt uit op donderdag 30 september 2021

Kopij aanleveren vóór 13 september 2021

Intenties

Oecumenische Vredesweekviering
Op 19 september is er bij het begin van de Vredesweek een oecumenische viering. Deze zal, in tegenstelling tot eerdere berichten, plaatsvinden in de Jacobuskerk. Aanvang: 10.00u. Voorganger is Paul Mantelaers en Koor Horizon zorgt voor de muziakel ondersteuning. Op orgel en piano begeleidt door Jeanne Bouwmeester.

WEEKVIERINGEN
Dinsdagavond om 18.45 uur Rozenkransgebed
Woensdag 9.30 uur Eucharistieviering / Pastor E. Stok

VOORGANGERS WEEKENDVIERINGEN

Zaterdag 11 september.         Hubert Berbée / Dameskoor

Zondag 19 sept.                     Paul Mantelaers / Koor Horizon

De Wereldwinkel zal in de kerk aanwezig zijn.

NIET MEER aanmelden voor weekendvieringen
Het is niet meer noodzakelijk om van te voren aan te melden om bij een viering aanwezig te zijn. Wel worden de anderhalve meter en hygiëne maatregelen voorlopig nog in acht genomen. U bent allen dus weer van harte uitgenodigd!

Gezinsviering
Op zondag 3 oktober is er een Gezinsviering. Tijdens de viering zullen de communicantjes en de jongeren die hun vormsel gaan doen uit Schipluiden, zich aan u voorstellen.

KerkomroepKerkomroep

Alle vieringen vanuit onze kerk zijn ook te beluisteren via de Kerkomroep. Dit kan rechtstreeks, maar het is ook mogelijk om vieringen terug te beluisteren. Via deze link komt u op de pagina van Schipluiden.

Kerkopenstelling
Voorlopig is er nog elke zondag kerkopenstelling. Als er op zaterdag-avond een viering is, dan is de kerk op de zondag die daarop volgt open van 10-11 uur voor gebed en het opsteken van een kaarsje. Na een zondagochtend¬viering is de kerk aan¬sluitend geopend tot 11 uur.

Tabgha van 1 mei t/m 2 oktober:
Over: Michaël en Gabriël, de zeven aardsengelen en onze beschermengel.
Geopend: zaterdag 14.00-16.00u - Adres: Vlaardingsekade 7-
zie ook www.tabgha.nl

Aan het raam: Volg de wereldreis van Guus en Maria.

Collecte voor de MIVA
Medische zorg voor de meest kwetsbaren in Kenia

Op 28 en 29 augustus 2021 heeft de MIVA-collecte plaatsgevnden in de katholieke kerken.
Dit jaar vraagt stichting MIVA aandacht voor de medische zorg van de meest kwetsbaren in Kenia.
De bestemming van pionier Duncan. Duncan is 41 jaar. Hij is directeur van een gezondheidscentrum in Kajiado, Kenia. Opgezet in 1979 om kinderen met een handicap te helpen. Inmiddels uitgegroeid tot een centrum met een kliniek en een school. Een auto is onmisbaar voor Duncan. Duncan: “Het is belangrijk om mensen te blijven bezoeken. Juist in de afgelegen gebieden. Vervoer is daarbij onmisbaar.”
Hulp gericht op de toekomst
Duncan: “Er is een volledige kliniek voor basiszorg, kraamzorg en oogzorg. Daarnaast geven we fysiotherapie en maken we protheses en hulpmiddelen op de orthopedische afdeling.” Buiten de kliniek loopt een sociaal programma. Specialisten gaan langs bij ouders, op zoek naar kinderen die er baat bij hebben als ze worden opgenomen in het centrum. “Wij willen niet alleen het kind helpen, maar ook de ouders. Zorgen dat zij een inkomen hebben. Dan heeft het kind een goede plek om naar terug te gaan als het geholpen is in ons centrum.”
Auto onmisbaar: Kajiado County is een ruig gebied dat 22.000 vierkante kilometer groot is. Veel wegen zijn slecht. Maar het is te belangrijk om mensen te blijven bezoeken. Juist in de afgelegen gebieden. Daarom is een auto onmisbaar voor Duncan. Duncan: “Het liefst wil ik nog veel meer mensen helpen. En tijdens de corona-pandemie kunnen we met de auto ook eten en beschermingsmiddelen brengen.”
Over MIVA: In veel landen zijn basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. Gelukkig zijn er lokale mensen die zich inzetten om anderen te helpen. MIVA ondersteunt deze mensen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen.
Op zaterdag 28 augustus is de deurcollecte voor dit goede doel.

Voedselinzameling
Denkt u nog aan de voedselinzameling voor de voedselbank in Delft? Men is heel blij met houdbare en huishoudelijk producten.
De mand staat naast het doopvont. Alvast dank voor uw bijdrage.

Boekenmand
Bij het doopvont staat een mand met kinderboeken. Kinderen in de kerk mogen voor/tijdens de vieringen uit deze mand boeken halen om te lezen of door te bladeren.

Oecumenische Zomerviering
Op 15 augustus was er een oecumenische zomerviering Het was prachtig weer en daarom konden we samen vieren op het kerkplein voor de Jacubuskerk.  Voorgangers waren dominee Erica Dibbets en pastor Eli Stok. Het thema was: Weer zien". Een adhockoor onder leiding van Jan van der Knaap werd muzikaal ondersteund door een muziekgroepje onder leiding van Jeanne Bouwmeester.

Vrijwilligersdag
Op 5 september vierden we het Jacobusfeest. Traditioneel bedankten we toen ook onze vele vrijwilligers die in Gods wijngaard werkzaam zijn. Na de viering was er eerst gezellig koffie/thee drinken. Daarna konden de mensen die goed ter been waren meedoen aan een wandeling langs drie markante plekken in Schipluiden. Daar werden ze opgewacht door een bekende dorpsgenoot die het een en ander vertelde over deze plek. Zo werd Gaagweg 2 bezocht, waar Jan Holtkamp het verhaal vertelde van de boerenknecht die hier zijn vrouw ontmoette en met haar trouwde. Op Tramkade 30, bij boerderij de Abbestee vertelde Joop Hofstede het verhaal van de boerenzoon die hard moest meewerken in het bedrijf. Bij de IJsvereniging vertelde Tineke Dijkshoorn over haar succes tijdens de Elfstedentocht en de prijs die 35 jaar na dato werd uitgereikt. De mensen die niet goed ter been zijn, konden de verhalen via internet volgen in de Schelp. Na de wandeling was er een gezellig samenzijn in de Schelp met een drankje en een hapje.

                                                            - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Voor jongeren vanaf 12 jaar worden er maandelijks bijeenkomsten gehouden. De jongeren die in de parochie Onze-Lieve-Vrouw van Sion gevormd worden, worden hier automatisch voor uitgenodigd. Ook andere jongeren zijn van harte welkom. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Joop en Jeanet Zuydgeest via telefoonnummer 06-27350490 of een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als leidraad worden projecten van Youth for Christ gebruikt. Hierin staan verhalen uit de bijbel centraal. Deze verhalen worden aan de hand van leuke, uitdagende en leerzame activiteiten ingeleid. We bekijken wat het verhaal betekent voor ons eigen leven. Er zijn twee verschillende groepen.Rock Solid (12 jaar en ouder) en Rock Solid+ (vanaf 17 jaar). De Rock Solid bijeenkomsten zijn altijd op de laatste zaterdagavond van de maand en de Rock Solid+ bijeenkomsten zijn op eerste vrijdagavond van de maand. 

De eerstvolgende bijeenkomsten zijn:

Rock Solid+: 2 oktober

Rock Solid: 25 september