KerkomroepKerkomroep

Alle vieringen vanuit onze kerk zijn ook te beluisteren via de Kerkomroep. Dit kan rechtstreeks, maar het is ook mogelijk om vieringen terug te beluisteren. Via deze link komt u op de pagina van Schipluiden.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Aanmelden voor weekendvieringen
Ondanks dat de maatregelen wat versoepeld zijn, blijft het noodzakelijk dat u zich aanmeldt als u bij een weekendviering aanwezig wilt zijn. Stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van dag en tijd dat u graag aanwezig wilt zijn.
Op dinsdag t/m vrijdag kunt u tussen 09.00 - 12.00 uur ook telefonisch contact opnemen met het parocheniesecretariaat 015 3801810

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kindervertelviering/Kinderwoorddienstrvertelviering/Kinderwoorddienst

Op Palmzondag brachten de kinderen hun Palmpaasstok mee naar de kerk. Deze hadden zij thuis gemaakt.

Op deze manier ervaren zij iets van zichzelf weggeven voor een ander.

Pastor Hubert Berbée las het Paasverhaal van Pasen voor. Dit werd ondersteund met dia’s op het beeldscherm. Daarna werden de Palmpaasstokken gezegend.

Op Eerste Paasdag werd het Paasproject: “Ik ben de Wijnstok” afgesloten.De deelnemende kinderen kregen een paaspakketje thuis om thuis Pasen te vierenOp 25 april hebben we samen met de kinderen bij de Schelp een echte wijnrank geplant. We hopen dat deze ook veel vruchten zal dragen.

Dit naar aanleiding van de afsluiting van het Paasproject “Ik ben de wijnstok” en ons jaarthema.

Op zondag 30 mei was de volgende kindervertelviering/kinderwoorddienst. IWe vierden het Feest van de Drie-eenheid. We stonden er bij stil dat we geloven in één God, een eenheid van  drie personen: God de Vader, God de Zoon en God de heilige Geest. We geloven dus niet in drie goden maar één God. Aan de hand van het kruisteken werd dit aan de kinderen uitgelegd. Na afloop deden de kindernen nog een quiz met hun ouders. .

Op zondag 27 juni is de volende Kindervertelviering/Kinderwoorddienst. We beginnen om 9.15u in de kerk.Het thema is : 

Wees niet bang, maar blijf geloven!

We luisteren en kijken naar een prentenboek, Daarna gaan de kinderen naar de Schelp en drinken de ouders een kopje koffie. Met de ouders staan we stil bij de vraag: "Waar is God als het tegen zit". 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Voor jongeren vanaf 12 jaar worden er maandelijks bijeenkomsten gehouden. De jongeren die in de parochie Onze-Lieve-Vrouw van Sion gevormd worden, worden hier automatisch voor uitgenodigd. Ook andere jongeren zijn van harte welkom. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Joop en Jeanet Zuydgeest via telefoonnummer 06-27350490 of een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als leidraad worden projecten van Youth for Christ gebruikt. Hierin staan verhalen uit de bijbel centraal. Deze verhalen worden aan de hand van leuke, uitdagende en leerzame activiteiten ingeleid. We bekijken wat het verhaal betekent voor ons eigen leven. Er zijn twee verschillende groepen.Rock Solid (12 jaar en ouder) en Rock Solid+ (vanaf 17 jaar). De Rock Solid bijeenkomsten zijn altijd op de laatste zaterdagavond van de maand en de Rock Solid+ bijeenkomsten zijn op vrijdagavond van de maand. 

De eerstvolgende bijeenkomsten zijn:

Zaterdag 26 juni: Slotavond Rock Solid. Het thema is: "Ik kan alles!"

Vrijdag 16 juli:     Rock Solid+

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hemelvaartwandeling

Op donderdag 13 mei was het vroeg uit de veren. Om 5.50u present in de Jacobuskerk voor een meditatief moment en om 6.00u vertrokken we met 14 personen voor  het traditionele dauwtrappen. Op blote voeten door het gras dat nat is van de ochtend dauw. Zo zou het moeten zijn, maar de route liep voor het grootste deel over verharde paden. We mochten genieten van een prachtige ochtend. Mistflarden boven de velden en daar doorheen een zon die opkomt. Moeder natuur op haar moois. We liepen in westelijke richting, dus we  mochten niet vergeten om regelmatig achterom te kijken. “Al ligt de route vast, het uitzicht verandert steeds”. Dat geldt niet alleen als we vooruit kijken, maar ook als we achterom kijken. Ook de geschiedenis zien we telkens door een andere bril. 

Met een zakboekje voor onderweg met teksten voor onderweg bij de hand, liepen we richting de Maaslandse Dam, daar namen we richting de Lier en sloegen na ongeveer een kilometer rechtsaf richting het Kraaiennest. Langs die weg was ook de koffiestop bij de firma J. Groenewegen. Hartelijk dank voor de gastvrijheid. Daarna vervolgden we onze weg richting het Kraaiennest. Met op de achtergrond het geluid van de vele weidevogels  namen we hier -weliswaar niet op blote voeten- toch nog een stukje grasveld. Zo konden we dichter bij de plas komen om dit opnieuw ingerichte stukje natuur te bewonderen.

Via de Dorppolderweg en het Hodenpijlsepad kwamen we rond 9.00u weer in Schipluiden bij de Jacobuskerk aan. Daar stonden de stoelen in de tuin van het echtpaar Mantelaers al klaar. Daar genoten we van ons “eigen” meegebrachte ontbijtje en een snee heerlijk krentenbrood. De viering om 10.00u met als voorganger Pastoor Verbakel sloot de Hemelvaartswandeling af. Een mooi begin van een bijzondere dag.