Actueel Maasland Afdrukken E-mailadres

 

maasland

 

 

Kerkomroep

Alle vieringen vanuit onze kerk zijn ook te beluisteren via de Kerkomroep. Dit kan rechtstreeks, maar het is ook mogelijk om vieringen terug te beluisteren. Via deze link komt u op de pagina van Maasland.

 

 


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
 
 

"Laat de kinderen tot mij komen”

Onder dit motto dachten we als Pastoraatsgroep verder naar aanleiding van het bericht in de weekfolder over het sluiten van de kindercrèche tijdens zondagse vieringen vanwege een gebrek aan kinderen en een gebrek aan begeleiding. Met een kerk in de Franse Provence als voorbeeld, waarin kinderen tijdens de zondagse viering in de zijbeuk van de kerk kunnen lezen, spelen of een beetje hangen, willen wij in onze Maria Magdalenakerk testen of zo’n plek ook in onze kerk mogelijk is en wel in de buurt van het Jozefaltaar, aan de rechterzijde van het hoofdaltaar.

We gaan op zoek naar een oprolbaar vilten kleed en wat grotere kussens. Schaffen een of twee grote bakken aan voor wat boekjes, speelgoed, kleurpotloden en kleurplaten. Ook komt het eerder gebruikte kindertafeltje met de stoeltjes terug. Aan (groot)ouders vragen we om zo veel mogelijk in de banken bij  het Jozefaltaar te gaan zitten, met uitloop voor hun jonge kinderen. Voorgangers denken na over de wijze waarop kinderen en jongeren nadrukkelijker een rol bij de zondagse viering kunnen krijgen.

En zo gaan we een periode proefdraaien met het verzoek aan iedereen om een handje mee te helpen en mee te denken hoe we het samen beter kunnen maken. Ook in De Link is er altijd een plek voor ouders en grootouders om er even met hun (klein)kinderen te gaan zitten. Gastvrouwen- en gastheren en ook onze kosters worden er op attent gemaakt. Reacties van onze parochianen zijn van harte welkom.

Kinderen en hun (groot)ouders zijn en blijven van harte welkom in onze Maria Magdalenakerk.

Pastoraatsgroep Maria Magdalena. 

 


 

Antieke leien te koop

Leien te koop23 10Momenteel worden de leien op het dak aan de noordkant van onze kerk vervangen. De leien die worden vervangen, zijn nog de oorspronkelijke leien die bij de bouw van onze kerk op het dak zijn gelegd. Mochten lezers van dit bericht interesse hebben om een aantal van de leien te kopen als sponsoring en bijdrage in de kosten, dan zijn deze te koop. We hebben aan het bedrijf gevraagd om deze zoveel mogelijk heel naar beneden te krijgen, zodat wij deze kunnen aanbieden. Hoeveel dat er zijn is nog even de vraag.

De hele leien zijn te gebruiken voor velerlei doeleinden: kaasplank, ondergrond voor bloemstuk, naambord, onderzetter en voor de creatieveling nog meer toepassingen. Halve leien kunnen worden verwerkt in de tuin en op andere plekken.

We vragen een symbolisch bedrag van € 5,00 voor een hele lei en € 2,50 voor een halve lei. Bedenk wel dat het gaat om een stukje historie van Maasland. Het leien dak heeft meer dan honderd jaar de kerk droog gehouden. Mocht U interesse hebben in een aantal leien? Wilt dit dan laten weten via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . U ontvangt dan nadere informatie over de reservering en de wijze van betaling.Maria Magdalena viering -  "Trouw zijn door dik en dun"

Zondag 29 september jl. was er voor onze geloofsgemeenschap Maria Magdalena een bijzondere viering met een volle agenda. Deze dag vierden wij namelijk voor de tweede keer, na het begin van deze traditie in 2018, de Maria Magdalena Dag. Een dag in het teken van onze patroonheilige, Maria Magdalena en het onderlinge samenzijn.
Het werd een bijzonder mooie viering die liefst drie voorgangers kende: naast pastoor Dick Verbakel waren dat scheidend pastor Jan Lamberts, per 1 september gaat hij het pastorale ambt vervullen in de Bollenstreek, en kandidaat diaken Melchior Kerklaan. Ook voor de muzikale ondersteuning werd 'uitgepakt', met zowel "Let’s Sing Together" (volgens pastor Lamberts eingelijk té goed voor ons!) als het Wereldkinderkoor "Luna" (onder meer "We will, we will praise you" rappend).

MM dag AMM dag B MM dag 1IMG 20190929 WA0048

Na de viering was er een korte pauze met koffie én Maria Magdalenakoekjes om aansluitend stil te staan bij het afscheid van pastor Lamberts. Lovende woorden en mooie cadeaus (waaronder een mooie bijdrage voor een piano) waren er vanuit de Oecumene, de parochiekern Maria Magdalena, de betrokken koren, de Aloyssiusschool en de Parochie OLV Sion. Uiteraard blikte pastor Lamberts ook zelf op de hem kenmerkende wijze terug op een mooie periode, waarbij hij het niet naliet te benadrukken dat het niet altijd en alleen maar rozengeur en maneschijn was.  

Inmiddels liep het tegen het middaguur en waren de aanwezigen wel toe aan de lunch. De vrijwilligers van de de parochiekern Maria Magdalena hoefden zich hier gelukkig niet ver voor te bewegen. In de Link, Maria Magdalenazaal en de Serre stonden de gedekte tafels namelijk al klaar. Het team van Peter Zwaard van Puur en (H)eerlijk serveerde hier een streekeigen luch. Een smaakvolle dank voor de geweldige inzet van alle vrijwilligers in onze parochie en een mooie afsluiting van een prachtige dag.

MM dag 3IMG 20190929 WA0039IMG 20190929 WA0040IMG 20190929 WA0054

 


Onderhoud begraafplaats

Begraafplaats MaaslandOp het linker gedeelte van de begraafplaats (kant van de Kerk), zijn onze parochianen begraven die tussen 01-01-1998 en 01-05-2012 zijn overleden. Er zijn rechthebbenden van deze graven (meestal de kinderen) die de graven netjes onderhouden, er wat plantjes poten, een kaarsje branden en het onkruid verwijderen. Er zijn ook graven waar niets aan gedaan wordt of waar de mooie kleine struikjes véél te groot zijn geworden en zijn opgegroeid tot kleine boompjes die tot vóór en boven de omliggende graven uitsteken. Dit tot ergernis van de mensen die de graven wel netjes onderhouden. In deze gevallen grijpt Hans van Mil in en verwijdert deze, evenals de dode buxus struiken en verwelkte planten.

Alle graven zakken in de loop der jaren wat en hierdoor gaan de gedenkstenen scheef staan. Deze verzakkingen zijn het ergst op het gedeelte waar drie-diep begraven werd. Dit zijn de graven gemaakt tussen 01-09-2000 en 01-02-2006. De klusjesgroep is van plan deze zomer per week een paar graven op te hogen en de gedenkstenen weer recht te zetten. Dit gaat zéér zorgvuldig gebeuren, echter wij kunnen niet garanderen dat alle plantjes na het verpoten en terugzetten het ook weer goed gaan doen. Mocht dat niet zo zijn, dan bieden wij u op voorhand onze excuses aan. De plantjes die té groot zijn geworden, zullen wij niet meer terugplaatsen. We gaan ook om de andere rij betonnen loopplankjes neerleggen, zodat men beter bij het achterste (derde) graf kan komen.

Namens de klusgroep, Piet Vijverberg


 

Lourdeswerk

LourdesLourdes is een bedevaartsplaats in de Pyreneeën. Jaarlijks komen miljoenen mensen een bezoek brengen aan de grot waar Maria aan Bernadette verschenen is. Om mensen in staat te stellen om een bezoek te brengen aan Lourdes is wel uw financiële hulp nodig. U kunt uw gift overmaken op banknr NL54RABO0111555000 t.a.v. nr:029984 Lourdeswerk Maasland.

Alvast heel hartelijk bedankt!

Lies Berkhout


 


Inzameling voedselbank

Logo Voedselbanken  
Elke eerste zondag van de maand is er de maandelijkse inzameling voor de Voedselbank in Maassluis. Zij zijn erg blij met alle houdbare levensmiddelen en toiletartikelen en deze kunt u in de daarvoor bestemde kratten leggen achterin de kerk. Hartelijk dank alvast voor uw bijdrage!


 


Koffieschenkers gezocht
kopje koffie
Iedere zondag na de viering is er koffiedrinken in de Link. Een vrijwilliger staat dan klaar om de koffie te zetten en in te schenken en daarna weer op te ruimen. Door parochia
nen wordt daarbij (uiteraard) een helpende hand uitgestoken om de kopjes terug te brengen, zodat alles weer opgeruimd kan worden. Deze groep is op zoek naar versterking, omdat een van de leden in verband met de leeftijd gaat stoppen.

We doen dit nu met circa 8 parochianen, zodat je eens in de 8 weken ‘aan de beurt bent’.

Mocht je interesse hebben om ons te komen versterken? Laat wat van je horen!

Willem Jan Schildmeijer
( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )Handjes gevraagd die kunnen helpen

Tools
Als Pastoraatsgroep en Commissie van Beheer willen we er alles aan doen om op de Maria Magdalenadag, 30 september a.s., de parochiezaal en serre in te wijden. Daarvoor is er zeker nog het nodige werk te doen.
Parochianen die handig zijn in timmer- en schilderwerk en een paar ochtenden, middagen of avonden beschikbaar zijn, willen wij daarom vragen met één van ons contact op te nemen.

Rekenend op een goede respons,

Koos de Haas 06-13708153

Piet Vijverberg 06-22673789Hoogtijdagen in de komende kerkelijke periode

Het is nog volop zomer, warm zelfs. Maar de kleuren van de bomen laten zien dat de nazomer nadert, vaak snel gevolgd door de herfst. Goed om u alvast te informeren over twee belangrijke kerkelijke momenten in onze parochie O.L.V. van Sion:

Op zondag 29 september 2019 vieren wij voor de tweede keer de Maria Magdalenadag. Met om 09:30 uur een feestelijke viering in onze kerk waarbij pastor Jan Lamberts voor de laatse maal voorgaat. 
Het leven en werk van onze patroonheilige staan in deze dienst centraal. Let’s Sing Together verzorgt de muzikale ondersteuning en is vast voornemens daar extra glans aan te geven.
Feestelijk ook is het koffiemoment dat na afloop in de Link wordt verzorgd.

Op zondag 14 oktober 2018 is de Wei-Wij-Dag, de dag waarop parochianen van O.L.V. van Sion samenkomen voor een gemeenschappelijke viering met het pastorale team. De Parochiekern Maasland bereidt dit jaar deze dag voor, in samenwerking met de kernen Den Hoorn en Schipluiden. Het zou fijn zijn als we nét als vorig jaar, weer met een flinke opkomst vanuit Maasland aanwezig zijn. Na afloop van de viering is er een informeel samenzijn en een leuk vervolgprogramma in Maasland, tot ca. 14:00 uur – 14:30 uur.

Zet het alvast in uw agenda en wij hopen dat u er bij bent.
Pastoraatsgroep Maria MagdalenaMaria Magdalena kaarsen te koop

Maria Magdalena 4Tijdens de actie “samen sterk voor onze kerk” waren er kaarsen te koop. Wij hebben de Maria Magdalena kaarsen opnieuw laten maken; ze zijn te koop voor € 5,00 per stuk.
Wij willen de opbrengst nu gebruiken om in de nieuwe parochiezaal een schildering te laten maken van en over Maria Magdalena.

U kunt deze kaarsen kopen via het parochiesecretariaat of bij de kosters.

 


 

 

Laatst aangepast op zaterdag 13 februari 2021 16:58
 

Vieringen

vrijdag 05 maart 19:30 uur
Den Hoorn
Avondgebed
zaterdag 06 maart 19:00 uur
Den Hoorn
Woord- en communieviering
zondag 07 maart 09:15 uur
Schipluiden
Eucharistieviering / 3e zondag veertigdagen & KWD
zondag 07 maart 09:15 uur
Maasland
Eucharistieviering
zondag 07 maart 10:15 uur
Schipluiden
Kerkopenstelling
zondag 07 maart 11:15 uur
Den Hoorn
Eucharistieviering
dinsdag 09 maart 09:30 uur
Den Hoorn
Viering
dinsdag 09 maart 09:30 uur
Maasland
Woord en Communieviering
woensdag 10 maart 09:30 uur
Schipluiden
Woord- en Communiedienst
woensdag 10 maart 19:30 uur
Den Hoorn
Rozenkransgebed