Afdrukken E-mailadres

‘Het Slot van de Spiritijnen’

Wat speelde zich achter de muren van kasteel Gemert af in het jaar voordat de Spiritijnen verhuisden? Nelleke Dinnissen en Paul van Laere volgden een jaar lang de Spiritijnen (paters van de H. Geest) in Gemert en voerden talloze gesprekken met hen. Het leverde 136 uur film op, waaruit een film van 85 minuten gedestilleerd werd. De film toont hoe de paters en broeders van de H. Geest in het leven staan, wat hen beweegt en heeft gemotiveerd. De film toont ook veel vieringen: naast ‘gewone’ vieringen, uitvaarten, jubilea, een Aswoensdagviering, maar ook hoe in het kasteel wordt stil gestaan bij de jaarwisseling.

De film kreeg als titel ‘Het Slot van de Spiritijnen’, waarbij het woord ‘slot’ niet alleen verwijst naar het kasteel, maar ook naar de eindfase. Aan het begin van de film wordt de poort, die naar het kasteel leidt geopend en aan het eind wordt deze gesloten. Bijna honderd jaar was het kasteel de thuishaven voor diverse generaties van missionarissen en nu zij de voltooiing van hun leven naderen, zijn zij gedwongen om te vertrekken. Graag hadden de paters nieuwbouw gepleegd in de kloostertuin, waar zich ook het kloosterkerkhof bevindt, maar zij kregen hier geen toestemming voor.

De DVD kan voor € 15,- besteld worden bij: Congregatie van de H. Geest, Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. (giro 6838).

dvdslot

 

Vieringen

zaterdag 26 september 19:00 uur
Den Hoorn
Oecumenische Vredesdienst
zaterdag 26 september 19:00 uur
Schipluiden
Eucharistieviering
zondag 27 september 09:15 uur
Maasland
Eucharistieviering
zondag 27 september 10:00 uur
Den Hoorn
Oecumenische Vredesdienst
dinsdag 29 september 09:30 uur
Maasland
Eucharitieviering
woensdag 30 september 09:30 uur
Schipluiden
Eucharistieviering
vrijdag 02 oktober 19:30 uur
Den Hoorn
Avondgebed