Afdrukken E-mailadres

paasspektakel

Paasspektakel

 
lipdubPaasspektakel 2013

“En toen werd het licht”     Ooit meegewerkt aan een Libdub?
Grijp je kans en doe mee met het Paasspektakel 2013 in de nacht van 30 op 31 maart 2013. Na de ontvangst om 23.00 uur in de parochiecentra gaan we ons voorbereiden op de Libdub van het paasspektakel 2013.
Het scheppingsverhaal, het verhaal van de uittocht en het paasverhaal zullen ons inspireren en brengen we tot leven in onze eigen Libdub. Iedere groep zijn eigen scène.
Wil je daar aan meewerken? Geef je dan op bij je contactpersoon van de tienertoer of via de e-mail bij Joop en Jeanet Zuydgeest Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 


Paasspektakel 2012 groot succes
In de nacht van 7 op 8 april werd wederom het Paasspektakel georganiseerd. Om 23.00u kwamen tieners en begeleiders in de parochiecentra in Den Hoorn, Maasland en Schipluiden bij elkaar.
Thema was dit jaar: “Geloof jij in je keuze?” Als rode draad werd het verhaal van Jozef, de dromer, gebruikt. Het verhaal werd in 6 delen voorgelezen op de verschillende locaties. De afstanden tussen de locaties werden op de fiets afgelegd. Na ieder hoofdstuk was er een activiteit. Deze activiteiten waren gericht op je droom verwezenlijken, je droom waarmaken. De droom van de schenker en de bakker hadden ons geïnspireerd tot een kelnerestafette, waarbij met dienbladen op het hoofd bekertjes overgebracht moesten worden. De andere deelnemers probeerden dit te bemoeilijken. Het is niet gemakkelijk om je droom waar te
maken. Op een andere locatie werden dromenvangers gemaakt.
Nare dromen worden gevangen, zodat ze je niet kunnen bereiken. 
Ester Olsthoorn vertelde over haar droom om met Vamos naar Brazilië te gaan. Zij heeft haar droom kunnen verwezenlijken. Dromen zijn eigentijds. In veel popsongs gaat het over dromen.
Tenslotte vertelden de jongeren ook over hun eigen droom.

Rond 6.00u ’s morgens kwamen de verschillende groepen bij elkaar bij de Abbestee. Daar werd het paasvuur ontstoken, het laatste deel van het verhaal, waarbij de verzoening centraal staat, voorgelezen en het brood gebroken. Daarna gingen de 46 deelnemers weer naar hun eigen parochiekern.
paasspektakel2012
Op www.paasspektakel.com zullen binnenkort nog meer foto’s verschijnen.

 

www.paasspektakel.com

Laatst aangepast op woensdag 27 februari 2013 19:54
 

Vieringen

woensdag 20 januari 19:30 uur
Den Hoorn
Rozenkransgebed
vrijdag 22 januari 19:30 uur
Den Hoorn
Avondgebed
zaterdag 23 januari 19:00 uur
Den Hoorn
Eucharistieviering
zondag 24 januari 09:15 uur
Maasland
Woord en Communieviering
zondag 24 januari 10:00 uur
Schipluiden
Oecumenische dienst in de Dorpskerk
zondag 24 januari 11:15 uur
Den Hoorn
Woord- en communieviering
dinsdag 26 januari 09:30 uur
Maasland
Woord en Communieviering
dinsdag 26 januari 09:30 uur
Den Hoorn
Viering
zaterdag 30 januari 19:00 uur
Schipluiden
Eucharistieviering
zaterdag 30 januari 19:00 uur
Den Hoorn
Eucharistieviering