Diaconaal weekend - extra inzameling Voedselbank

In het kader van het Diaconale Weekend wordt er komend weekend, 18 en 19 november, in alle kerken een voedselinzameling gehouden.
Onze kerk in Den Hoorn zal extra geopend zijn op:
Voedselbank• Zaterdag 18 november van 12:00 tot 15:00 uur
• Zondag   19 november van 12:15 tot 14:00 uur

U kunt dan lang houdbare levensmiddelen aanleveren, zoals:
  -  Koffie en thee, koek en lekkers
  -  Pasta, rijst en pannenkoekenmix
  -  Boter, olie, margarine en azijn
  -  Hagelslag, jam, chocopasta en pindakaas
  -  Sappen, frisdranken en zuiveldrank
  -  Ontbijtproducten zoals crackers, beschuit, havermout en cruesli
  -  Blik: soep, groente, fruit, vis en vlees
  -  Zeep, shampoo, tandpasta en maandverband

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A&C:

Sint Maarten
Op zaterdag 11 november 2023 vieren we dePannenkoeken naamdag van Sint Maarten. Het is al een oude traditie. Met een lampion in de hand gaan we met de kinderen langs de deuren, om een liedje te zingen over Sint Maarten. Daarna vragen de kinderen om iets lekkers.

Pannenkoeken eten en lampionnen maken
We starten de activiteit om 17:30 uur met pannenkoeken eten in De Eénhoorn. Voor het eten vertellen wij het verhaal van Sint Maarten. Daarna gaan we de lampionnen knutselen. Tijdens het knutselen luisteren we naar liedjes van Sint Maarten, zodat we aan de voordeur bij de mensen de liedjes uit volle borst kunnen zingen.

Zingend langs de deuren
Aan het begin van de viering om 19:00 uur laten de kinderen de lampions zien aan de mensen in de kerk. Daarna lopen we tussen 19:00 en 20:00 uur met de kinderen een route, die we van tevoren hebben uitgezet. Het zou heel fijn zijn als de ouders daarbij kunnen begeleiden, want het is natuurlijk al donker en misschien is het voor de kleinste kinderen ook wel een beetje spannend. Na afloop verzamelen we weer in de Eénhoorn waar we samen de avond afsluiten.       

Hulp van ouders gevraagd en aanmelden
Als alle ouders een paar pannenkoeken bakken, dan hebben we genoeg pannenkoeken voor iedereenLampion. Ouders en kinderen zijn welkom tijdens het eten. Wij zorgen voor al het lekkers op de pannenkoeken. Het zou fijn zijn als de ouders daarna ook blijven voor begeleiding bij het lopen van de route.

Aanmelden kan tot 8 november 2023 door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en aan te geven hoeveel pannenkoeken je meeneemt. Mocht je dieetwensen hebben, dan kun je deze ook doorgeven bij je aanmelding.

Wij kijken uit naar jullie aanmeldingen.

Groeten namens Doe mee met A&C

Claudia, Daisy en Wike

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Kinder Bijbel Club
KinderBijbelClubZit je in groep 7 of 8 ?   Dan kun je elke dinsdag gelijk uit school naar De Rijstuin (Woudseweg 26) om daar op een creatieve manier bezig te zijn met de Bijbel.
Inloop vanaf 15:15 uur en we starten om 15:30 uur.
Het duurt tot ongeveer 16:30 uur. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de eerste clubmiddag op dinsdag 19 september ! Tot gauw!

Namens de Protestantse Gemeente ’t Woudt-Den Hoorn,
 ds. Emőke van Bolhuis en Arina Blom (06 1885 2471),
en de R.K. Parochie in Den Hoorn,
 Diaken Melchior Kerklaan (015-2615125)

Peelen

 

Priesterjubileum
Pater Peelen viert zijn 40-jarig priesterjubileum in Den Hoorn op zondag 22 oktober in de viering van 11:15 uur.
U bent allen van harte uitgenodigd om bij deze feestelijke viering aanwezig te zijn.
Na afloop van de viering is er koffie/ thee in De EénHoorn en is er gelegenheid om de pater persoonlijk te feliciteren.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A&C:

Dierenzegen op 30 september 2023
Het is bijna dierendag, de dag dat jij je huisdier extra verwent.Goud Wist je dat het rond dierendag in veel kerken mogelijk is om je huisdier te laten zegenen ?
Op 30 september 2023 om 15:00 uur is dat ook mogelijk in de St. Antonius en St. Corneliuskerk in Den Hoorn. Iedereen is welkom met zijn of haar huisdier. Dus: ouders, kinderen, opa’s, oma’s kom met je dier naar de dierenzegen !

Met je dier of knuffel naar de viering
Als je jouw dier wil laten zegenen, neem dan je hond, kat, cavia, kip, konijn, hamster, wandelende tak, vis, ezel, schaap, geit, schildpad of een ander huisdier mee naar de kerk voor de dierenzegen. Als je geen huisdier hebt, dan ben je ook van harte welkom en je mag eventueel je knuffel meenemen om deze te laten zegenen. Tijdens de zegening wordt Gods hulp gevraagd om de liefde tussen mens, dier en je knuffel te bezegelen.

Samen met je dier op de foto tijdens de zegening
Tijdens de viering maken we foto’s van de zegeningen, voor een aandenken aan dit bijzondere moment. Aanmelden is niet nodig.
We hopen op een dierrijke viering !

Heb je vragen over de dierenzegen ?   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groeten namens Doe mee met A&C

Claudia, Daisy en Wike

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

De tijd stond even stil......
Kerktoren St. Antonius & St. Cornelius - Den HoornIn de dagen dat de kerkklok stil stond blijkt dat het wel een gemis is als deze niet werkt.
Heel wat telefoontjes en Whats-app berichtjes kwamen onze kant op.
De oorzaak was kortsluiting.

Een klokkenmaker uit Zoeterwoude had al snel in de gaten dat de motor van 'de hamer' de oorzaak was. Deze is tijdelijk uitgeschakeld zodat 'het uurwerk' het nu weer doet en enkel 'het slagwerk' - op het hele en halve uur - het nog laat afweten.
De luidklokken en het aardappelklokje - het Angelusklokje rond twaalf uur - doen het wel.

Een onderdeel voor zo'n oude klok is niet eenvoudig te verkrijgen....
dus wachten we af wanneer 'de hamer' weer zijn werk kan doen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jubileum
SonjaNowee02
Op zondag 6 augustus zal - tijdens een feestelijke viering - het 50-jarig jubileum van Sonja Nowee als Cantrix Organiste worden gevierd.
Tijdens deze viering wordt gezongen door een gelegenheidskoor. U bent van harte uitgenodigd !

Na afloop is er gelegenheid om Sonja - onder het genot van een kopje koffie of thee - ook persoonlijk feliciteren met dit jubileum.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Rectificatie
SonjaNowee

Op pagina 14 in de nieuwste "Zie Ons" wordt bericht over het 40-jarig jubileum van Sonja Nowee.
Hier had echter haar 50-jarig jubileum als Cantrix Organiste vermeld moeten staan, een nog groter feest dus !

Onze welgemeende excuses voor deze verkeerde berichtgeving.

Redactie Zie Ons

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

NelSchrader

In memoriam: Nel Schrader

Zaterdag 17 juni hebben wij in een viering afscheid genomen van Nel Schrader. Nel heeft veel betekend voor de parochie Sint Antonius & Sint Cornelius in Den Hoorn.

Jarenlang jaar had ze de leiding van de damesschoonmaakploeg voor kerk en kapel.
Nooit iets teveel, altijd enthousiast, altijd aanwezig, totdat het steeds moeilijker werd.
Nel was één van die mensen waar nooit tevergeefs een beroep op werd gedaan, niet alleen het “kerkwerk”, maar ook het rondbrengen van de wekelijkse 'Onderweg' en vooral ook het vrijwilligsterwerk bij de Zonnebloem.

Nel mocht de leeftijd van 87 jaar bereiken.
Wij wensen haar kinderen en verdere familie sterkte met de leegte die achterblijft.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A&C:

Zelf iets lekkers maken en samen opsmikkelen !
HighTea01Zaterdag 13 mei was het zover, de high tea stond weer op het programma in De Eenhoorn. Vanwege de enthousiaste reacties na de eerste editie in 2022, was de High Tea ook dit jaar op het programma geplaatst. De zon straalde eindelijk weer eens op deze zaterdag, maar door de kinderen was er toch tijd gemaakt om heerlijke taartjes, cakejes en hartige hapjes klaar te maken.

Bij binnenkomst werd dit mooi op de grote tafel gepresenteerd, zodat er een High Tea buffet ontstond. De tafels die waren klaargezet, vulden zich met de gasten, gezellig werd er meteen al gekletst.

Na eerst een verhaal over de wijze levenslessen van De jongen, de mol, de vos en het paard te hebben gehoord, was het tijd om het meegebrachte lekkers te gaan proeven. HighTea02Schoteltjes werden gevuld met alle lekkernijen, onder het genot van een kopje thee of koffie werd alles opgepeuzeld. Vragen over vroeger werden er gesteld, waarop uitgebreid werd geantwoord, mooi om jong en oud over levenservaring met elkaar te zien praten. Ook de bakkunsten werden natuurlijk besproken !

Aan het einde van de middag werd de meegebrachte sjoelbak nog op tafel gezet voor wat vertier. Daar waren veel kinderen en ouderen wel voor in !

Na deze mooie en actieve afsluiting vetrok iedereen tevreden en met een goed gevulde maag weer naar huis ! Bedankt voor jullie aanwezigheid, we hebben weer genoten !

Groeten Doe mee met A&C

Wike en Claudia

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A&C:

Ik ga op reis en ik neem mee …
Op 1 juli 2023 hebben we alweer de laatste bijeenkomst van ‘Doe mee met A&C’ voor de zomervakantie. KofferIn de vakantieperiode gaan veel kinderen op reis, maar ook ons geloof is een reis. Tijdens de gezinsviering op 1 juli in de St. Antonius en St. Corneliuskerk gaan we daarom samen op reis.
De viering begint om 19:00 uur en omdat de vakantie bijna begint, houden we een activiteit na de viering. Jullie mogen dan iets langer opblijven, want het is tijd voor Disco !
De disco duurt tot 21:30 uur.

Met je koffer naar de viering
We vragen je om met je vakantiekoffer of vakantietas naar de viering te komen. Daarin stop je dat ding dat je echt wil meenemen op vakantie en dus ingepakt moet worden. Denk bijvoorbeeld aan je knuffel, een boek of je voetbal. Tijdens de viering mag je laten zien wat er in je koffer zit en praten we ook over de reis van het geloof.

Drinken en chips tijdens de disco
Na de viering hebben we een Disco in de Eénhoorn. Wij zorgen voor de muziek en sowieso voor limonade en chips. Als je iets anders wil eten of knabbelen, neem dan je favoriete drankje of knabbel mee. Dansen hoort er dan natuurlijk ook bij. Als je niet wil dansen, dan mag je meedoen met stoere, actieve en grappige spellen.

Bij de viering ben je altijd welkom!

Wil je ook naar de disco ?
Meld je dan even aan, zodat we weten hoe druk het in de disco wordt !   Je mag natuurlijk ook je vriendje of vriendinnetje meenemen !
Aanmelden kan tot en met 28 juni via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groeten Doe mee met A&C

Claudia en Wike

 

PS. Wil je tegen je ouders zeggen dat ze na de viering van harte welkom zijn voor een kopje koffie of thee in de kapel?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Fried Koop

 

In memoriam: Fried Koop

Zaterdag 6 mei hebben wij in een viering afscheid genomen van Fried Koop.
Fried heeft veel betekend voor de parochie Sint Antonius & Sint Cornelius in Den Hoorn.
Hij heeft meerdere functies bekleed, onder meer als lid van het toenmalige kerkbestuur.
Daarnaast was hij één van de initiators van onze 40-jarige kapel van Maria in de Sonne.

Fried Koop mocht de leeftijd van 98 jaar bereiken.
Wij wensen zijn vrouw, kinderen en verdere familie sterkte en Gods zegen toe.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A&C:

High Tea op 13 mei 2023
Vorig jaar hebben we voor het eerst een High Tea georganiseerd waar kinderen en ouderen elkaar ontmoetten. KopjeTheeOmdat de kinderen en de ouderen enthousiast waren, organiseren we zaterdagmiddag 13 mei 2023 weer een High Tea voor kinderen én ouderen uit Den Hoorn in parochiezaal de Eénhoorn van de St. Antonius en St. Corneliuskerk. We starten om 15:00 uur en eindigen om 16:45 uur.

Zelf iets lekkers maken en samen opsmikkelen
We vragen je thuis zelf wat lekkere dingen te bereiden: bijvoorbeeld koekjes, muffins, sandwiches, hartige hapjes of chocolaatjes. Deze verdelen we over de verschillende tafels in de Eénhoorn. Samen met de ouderen smikkelen we dit op, onder het genot van een kopje thee of een glas limonade. Ondertussen maken we een gezellig praatje of spelen we spelletjes met de aanwezige ouderen.

Hier wil je bij zijn !
Heb je zin om wat lekkers klaar te maken en een gezellige middag te bezorgen aan een oudere dorpsgenoot? Meld je dan aan ! Neem ook je vriendje of vriendinnetje mee. We maken er dan met elkaar een gezellige middag van. Aanmelden kan tot en met 10 mei Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Groeten namens Doe mee met A&C !

Claudia en Wike

HighTea02
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Doe mee met A&C

De Zandtovenaar met Pasenkonijn
Op Paaszaterdag 8 april 2023 zijn jullie om 19:00 uur van harte welkom in onze kerk voor de Paasmeditatie. Tijdens deze meditatie lezen we in de kerk samen met de kinderen het verhaal van de Zandtovenaar over Pasen. Op deze manier leven we toe naar Pasen. Ook mogen de kinderen helpen met het opruimen van de oude Paaskaars. De nieuwe kaars maken we klaar voor de reis naar Schipluiden, waar de kaars tijdens de Paaswake gezegend wordt.

Eieren zoeken
Na de meditatie drinken we met elkaar koffie, thee of limonade en mogen de kinderen eieren zoeken. Daarna bent u van harte uitgenodigd om mee te gaan naar Schipluiden voor het gezamenlijk vieren van de Paaswake. De Paaswake in Schipluiden start om 21:30 uur.

Eieren voor iedereen
Iedereen is welkom bij de Paasmeditatie en het eieren zoeken. Omdat we willen zorgen voor genoeg eieren voor de aanwezige kinderen, is het fijn als je laat weten als je eieren komt zoeken. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groeten namens Doe mee met A&C !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

DE GRAANKORREL
Op Zondag 2 April 2023 van 14:00 tot 15:00 uur het Paasoratorium “Als de Graankorrel niet in de aarde valt en sterft.....” van Marijke de Bruijne ten gehore gebracht.

GraankorrelWij - en de koorleden - ervaren het als een opening van de Lijdensweek. Geen Lijdensweek zonder de Graankorrel zijn de woorden van Sonja Nowee en Ineke Willems, “Het is heerlijk om zo met elkaar muziek te mogen maken die er toe doet, die iets te zeggen heeft waar mensen, inclusief jezelf, door geraakt worden. De toon is gezet; we mogen de weg van licht, hoop en vrede lopen naar Pasen. En onderweg vier keer stilstaan bij de weg die de Man uit Nazareth gegaan is, om tenslotte op de Paasmorgen te eindigen met de jubel: “... alles is Licht geworden”.

Zoals elk jaar mogen we ervaren hoe het was. Palmpasen de reis naar Jeruzalem. De intocht is blij en feestelijk. De sfeer verandert als Jezus het tempelplein schoonveegt en het onrustig geworden volk de overheid opnieuw de vraag stelt wat men met Jezus aan moet.

Witte Donderdag. Voor het brood wordt gedeeld moeten we ons reinigen. Met water, zoals Jezus bij de voetwassing deed, en met de kruiden van de reiniging, zoals in de streken van de bijbel in het voorjaar gebeurde. Daarna volgt de arrestatie.

Goede Vrijdag. Jezus wordt voor Pilatus gebracht. Middenin dat tumultueuze gebeuren vraagt Pilatus aan Jezus wat waarheid is. Een centrum van stilte ontstaat. Is de waarheid waar Pilatus naar vraagt de waarheid die Jezus de mensen probeert duidelijk te maken?

Stille Zaterdag. Er is een grote stilte na de diep ingrijpende gebeurtenis van Christus' sterven aan het kruis. Maar het vermoeden ontstaat dat dood ruimte schept voor iets nieuws. Vanuit rouw en verdriet een nieuw begin maken gaat niet vanzelf. Er is aarzeling die langzaam leidt tot de uitbarsting “Licht, Licht, overal Licht”.

Paasmorgen. In het verslag van Maria krijgt de intieme en persoonlijke kant van dit overweldigende gebeuren een plaats. Het slotlied “Opnieuw geboren, opgestaan” heeft het karakter van een belijdenis. Dit lied verwoordt een opstaan, een nieuw gerijpter begin, dat als kostbaar geschenk ervaren wordt.

Gaat u met ons mee op weg naar Pasen ?

Sonja Nowee, Ineke Willems

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A&C:

Met een bingokaart in de hand de schepping mooier maken !
zwerfafval 01
Op zaterdag 25 maart 2023 was het zover: we gingen met elkaar aan de slag om onze schepping een stukje mooier te maken. 

Met 16 deelnemers en een aantal begeleiders startten we in de Eenhoorn met het lezen van het scheppingsverhaal. Dag voor dag las Laura voor wat God op die dag voor ons schiep. Na ‘iedere dag’ werd er door één van de kinderen (soms met hulp van diaken Melchior) een kaarsje aangestoken. Vol aandacht werd er geluisterd en vragen werden beantwoord. Onze jeugd weet ook heel goed hoe we met onze schepping om moeten gaan!

Hierna was het tijd om aan de slag te gaan! In vier groepjes gingen de kinderen het dorp in, allemaal gewapend met een afvalgrijper en zwerfafval bingokaart. De opdracht was om de schepping weer wat mooier te maken en te proberen alles van de bingokaart te vinden, op te ruimen en af te strepen. Den Hoorn (en dan met name de omgeving rond de kerk) is door de kinderen goed opgeruimd. Zes vuilniszakken vol met zwerfvuil namen ze weer mee terug en kan nu netjes in de vuilnisbak.

De foto hebben we dan ook bewust gemaakt voor onze kerk bij het bordje ‘Groene kerk’. Daar hebben we onze bijdrage vandaag wel aan geleverd !zwerfafval 02

Bij terugkomst in de Eenhoorn was het tijd voor een lekkere traktatie en een beker limo. Ook stond alles klaar voor een rondje echte bingo. Bingomaster Stan draaide aan de bingomolen en liet alle kinderen aandachtig de nummers afstrepen. Er waren zelfs prijsjes te verdienen: van bloemenzaad tot insectenhotels werden als prijs in ontvangst genomen. Voor iedereen was er prijs!

Met een blij gezicht ging iedereen tevreden weer naar huis.

Bedankt voor jullie enthousiasme en aanwezigheid. Tot de volgende keer !

Groeten Doe mee met A&C

Laura en Claudia

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A&C

PalmpasenPalmpasen !
Op de laatste zondag van de vastentijd wordt Palmpasen in de kerk gevierd. Vanuit onze werkgroep willen wij hier samen met de kinderen van de basisschool aandacht aan besteden. Dit doen we op zondag 2 april om 11:15 uur, tijdens de viering in de kerk.

Breng een beetje geluk !
Met het bezorgen van een Palmpasenstok brengen we kleur en een beetje liefde en geluk op de weg naar Pasen, bij eenzame- zieke en/of oudere mensen in onze parochie. Of bij iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken. 

Zo gaan we het organiseren:

 • De kinderen worden aan het begin van de viering welkom geheten in de kerk.
 • Daarna gaan zij aan de slag in De EénHoorn.
 • Aan elke stok hangt een kaartje met een gedicht erop. Op de achterkant staat een naam en adres vermeld.
  Er wordt van de ouder(s) verwacht dat zij na de viering samen met hun kind de stok bezorgen op dat adres.
 • Voor de stokken/kruizen wordt gezorgd. Het is de bedoeling dat de kinderen het broodhaantje en de etenswaren, bijvoorbeeld nootjes, koek, gedroogde vruchten, theezakjes en paaseitjes, van huis meenemen.
 • De meegebrachte etenswaren kunnen vóór aanvang van de viering afgegeven worden in De EénHoorn.
  Deze worden daar op een tafel verzameld en later onderling verdeeld om de stokken mee te versieren.

Doe je mee ?
Neem ook gerust een vriendje of vriendinnetje mee !   Meld je vóór 30 maart aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Groeten namens Doe mee met A&C !

 Daisy, Wike en Laura

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A&C

Schaduwtheater: komt dat doen en zien !
Schaduw01Op zaterdag 28 januari 2023 was het tijd voor de eerste activiteit van 2023:
Esther Holtkamp (de Verteltante) nam deze middag haar schaduwtheater mee naar De Eenhoorn. Met de 13 aanwezige kinderen zijn we aan de slag gegaan om met schaduwen het verhaal van de Ark van Noach te vertellen en er een voorstelling van te maken. 

Nadat Esther het verhaal had voorgelezen, gingen de kinderen in drie groepen de figuren maken waarmee zij hun deel van het verhaal konden gaan uitbeelden. Dit was best lastig, omdat in een schaduwtheater de details van bijvoorbeeld de ark of een gezicht niet te zien zijn. De kinderen dachten er goed na over hoe het silhouet moest worden gemaakt. Ze dachten na over wat ze wel konden laten zien. Bijvoorbeeld dat ze geen mooie ogen tekenden bij Noach, maar met een prikpen kleine gaatjes maakten, waardoor een straaltje licht kan schijnen en de ogen zichtbaar worden.

Er werd dus druk getekend en geknipt en af en toe werd er een test uitgevoerd of het er mooi uitzag op het schaduwdoek. Onder andere wolken, bomen, dieren, Noach, de ark en een duif werden er gemaakt.

Schaduw02Na een beker limonade met een heerlijke cupcake erbij, was het tijd voor de repetitie. Alle stukjes werden doorgenomen achter het schaduwdoek met het licht van een lamp. De kinderen maakten er al een prima generale repetitie van. De kinderen kregen tips van Esther, waar ze nog extra mee wilden oefenen.

Toen was het tijd dat het publiek binnenkwam, ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden namen plaats in de zaal van ons theater en onder het genot van een drankje en een hapje kon de voorstelling beginnen. Wat hebben de kinderen het verhaal mooi uitgebeeld en voorgelezen. Het applaus was dan ook groot. Na een diepe buiging van de artiesten werd de gezellige middag afgesloten.

 

De volgende activiteit voor Doe mee met A&C is op zaterdag 25 maart van 15:00 tot 17:00 uur. Met een bingokaart in de hand gaan we de schepping mooier maken !

We hopen jullie dan weer te zien !

Groeten Doe mee met A&C

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A&C
Met een bingokaart in de hand de schepping mooier maken !
Op zaterdag 25 maart 2023 gaan we met elkaar aan de slag om onze schepping een stukje mooier te maken
AfvalruimenMet een bingokaart in de hand kun jij daar je bijdrage aan gaan leveren !
Voor de vormelingen en communicanten van 2022 is dit de terugkomactiviteit, maar alle jeugd van klein tot groot kan meedoen aan deze activiteit! Wij hebben er zin in, omdat het een actieve middag wordt voor de kinderen en ook omdat we ons dorp wat mooier gaan maken.

Samen voor een mooie schepping
We starten om 15:00 uur in de Eénhoorn. Dan kun je je ouder(s) uitzwaaien en gaan we luisteren naar het scheppingsverhaal. Na een korte uitleg gaan we daarna in groepjes naar buiten. Met een zwerfafval-bingokaart en een afvalgrijper in de hand ruimen we de buurt op. Je wilt terugkomen met een volle vuilniszak, maar natuurlijk ook een volle bingokaart halen !

De bingo staat klaar !
Na terugkomst in de Eenhoorn staat er wat lekkers voor ons klaar en gaan we nog een echt spelletje bingo spelen. Hoeveel liedjes zullen er gezongen moeten worden voor een valse bingo ?  BingoOm 17:00 uur sluiten we de bijeenkomst af.

Doe je mee ?
Meld je dan vóór 19 maart 2023 aan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Neem ook gerust je vriendje of vriendinnetje mee!

Wij hebben er zin in !

Groeten namens Doe mee met A&C !

Claudia en Laura

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kerst2022aKerst2022

 

Kerstmis 2022

Met de mensen die het mogelijk hebben gemaakt om - gelukkig - ook dit jaar na het Coronatijdperk in een prachtige kerk in Kerstsfeer weer veel mensen te verwelkomen en om ook gastvrijheid te verlenen aan de Maria school, de Titus Brandsmaschool en het Stanislascollege kijk we dankbaar terug op deze periode.

 

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Eén jaar oorlog in OekraïneSlava Ukraini
Vrijdag 24 februari was het al weer één jaar oorlog in Oekraïne. Veel kerken openden deze dag hun deuren.
Onze dagkapel is geopend van 9:00 tot 19:00 uur voor een gebed om vrede, even om stil te staan bij de oorlog of om een kaarsje op te steken voor vrede.


COLLECTE

QR Heeft u geen kleingeld op zak
- of volgt u de viering via internet - dan kunt u bijdragen aan de collecte via de QR-code .

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Huispaaskaarsen 2023
Paaskaars2023Ook dit jaar wordt de mogelijkheid gegeven om huispaaskaarsen te bestellen.

U kunt kiezen uit twee verschillende afbeeldingen:
  Vrede: deze afbeelding symboliseert de liefde en hoop voor eeuwige vrede
              van de bewoners van de vijf wereldcontinenten
   Duif: de vredesduif van de St. Pieter in Vaticaanstad

De kaarsen zijn verkrijgbaar in twee lengtematen:
   •  25 cm - € 25,00
   •  30 cm - € 35,00.

U kunt uw bestelling plaatsen door dit uiterlijk maandag 27 februari via een e-mail of briefje bij het secretariaat te laten weten.
Belangrijk: wilt u hierbij duidelijk vermelden:
- naam èn adres en telefoonnummer
- de afbeelding en de maat van uw keuze

Het bedrag kunt u overmaken op rekeningnummer: NL77 RABO 0146802349
t.n.v. R.K. Parochie O.L.V. van SION - Den Hoorn, o.v.v. Huispaaskaars

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Gezinskerstviering (zaterdag 24 december)
Op kerstavond waren alle parochianen, maar in het bijzonder de kinderen met hun ouders, uitgenodigd voor een bijzondere kerstviering.
ACKerstEr kon gezongen worden in het kerstkoor, deze kinderen en ouders waren als eersten te gast in de kerk voor een repetitie van de liedjes. 

Langzaamaan vulde de kerk zich, waarbij de kinderen plaats konden nemen voorin de kerk op grote vrolijk gekleurde kussens, zodat zij niets van de viering hoefden te missen.

Deze kussens zijn de nieuwste aanwinst van Doe Mee met A&C, waarvoor dank aan de handwerkclub van de Kickerthoek en Daisy. Dankzij deze kussens kunnen de kinderen van dichtbij alles volgen.

Al snel waren alle plekjes gevuld en begon de viering waarin pater Peelen en diaken Melchior Kerklaan voorgingen. Na de opening werden alle kinderen naar voren gevraagd en namen zij plaats bij de lege stal voor het altaar. Verbaasd hoorden de kinderen dat het kerstverhaal in de tas zat die naast de kerststal stond. Als eerste kwam de ezel uit de tas, die bracht Maria naar de stal volgens de kinderen. Voor ieder figuur van de kerstgroep werden er vragen beantwoord door de kinderen en werd zo samen met diaken Kerklaan het verhaal van de geboorte van Jezus verteld en de stal door de kinderen gevuld met door Wike gehaakte figuren: Jozef, Maria, de ezel, de os, de herder met zijn schaapje, de engel en natuurlijk het kindeke Jezus. Ook de drie koningen zaten in de tas, deze werden door de kinderen met de kameel achterin de kerk neergezet, want zij zijn nog onderweg naar de stal.ACKerststal

Nadat het verhaal was verteld liepen alle kinderen door de kerk met brandende lichtjes naar de grote stal, waarbij zij hun lichtje bij de kribbe met het kindje Jezus neerzetten.

De viering werd na het Evangelie vervolgd door een mooie overweging door pater Peelen over de dikke en de dunne kaars die warmte en licht gaven op kerstavond. Er werd uitgelegd hoe belangrijk licht in het leven van mensen is.

Aan het einde van de viering werd 'Doe Mee met A&C' nog verrast:
Alle activiteiten welke zij organiseren onder het motto 'omkijken naar de ander' zijn ook in het Bisdom niet onopgemerkt gebleven. Zij kregen een Elisabeth certificaat van het Bisdom overhandigd voor de organisatie van alle activiteiten en in het bijzonder de high tea.

Met ‘Midden in de winternacht’ werd de viering afgesloten, waarna de twee stallen in de kerk nog door velen werden bewonderd.

Fijn dat jullie er allemaal waren, wij vonden het een bijzonder mooie start van het kerstfeest.

Doe mee met A&C

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A&C
AC11Op zaterdag 10 december zaten we middenin de adventsperiode, de voorbereiding op het kerstfeest, het feest van het licht. Na de drie kaarsen van de adventskrans te hebben aangestoken, hebben we met 10 kinderen gezellig gegeten en daarbij meteen gebruik gemaakt van al het servies dat door parochianen is geschonken aan de kerk. Daar zijn we heel blij mee!

Na het eten zijn we samen met ‘licht’ aan de slag gegaan. De jongere kinderen hebben mooie kaarsen geknutseld voor in de kerstboom, de oudere kinderen gingen proefjes doen en met citroenen aan de slag. Citroenen denkt u, wat heeft dat met licht te maken ?
Met citroenen, spijkers, stuivers, elektriciteitsdraden en krokodillenklemmen werd lekker geschroefd en gewerkt. Met als resultaat dat er een klein led lampje kon branden ! Zo lieten we zien dat licht er op verschillende manieren kan zijn.AC10

Na de activiteit zijn we met zijn allen naar de kapel gegaan voor de aansluitende gezinsviering. De ouders sloten aan in de goed gevulde en warme kapel. In de viering hebben de kinderen hun bijdrage weer geleverd door te helpen met het aansteken van de kaarsen van de adventskrans en hebben ze teksten voorgelezen. Pater Thomas maakte er met de kinderen een mooie en interactieve viering van!

Na afloop konden de ouders en nieuwsgierige parochianen nog even kijken in de Eenhoorn hoe het licht op de citroenen kon branden, waarna we de deur weer tevreden achter ons dicht hebben gedaan.

We kijken uit naar de volgende bijeenkomst!

Daisy en Claudia

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Reddingswerkzaamheden
220926Buiten Maandagavond 26 september was de kerk het decor van een oefening van de brandweer.220926Klok
Rond 20:00 uur kwam - via het noodnummer - de melding binnen van een onderhoudsmedewerker tijdens werkzaamheden een slagaderlijke bloeding had opgelopen.
De brandweer kwam ter plaatse om het slachtoffer te lokaliseren, stabiliseren en op een veilige wijze naar beneden te transporteren.
Omdat de hoogwerker niet beschikbaar was moest het slachtoffer met behulp van slangen en een harnas - via de trappen - naar beneden getransporteerd worden.

Nadat de slachtoffer was overgedragen aan de medewerkers220926Trap van de ambulance bleek een tweede slachtoffer in de gewelven van de kerk aanwezig te zijn welke onwel was geworden bij schoonmaakwerkzaamheden.
Bij het betreden van de gewelven werd tijdig gesignaleerd dat - voor deze schoonmaakwerkzaamheden - een ruime hoeveelheid chloor was gebruikt.220926Gewelf

Dit betekende het onmiddelijk terugtrekken van alle manschappen en het (tijdelijk) staken van de operatie.
( eigen veiligheid gaat voorop )

Vanwege de tijd werd verdere reddingsoperatie zonder perslucht en persoonlijke beschermingsmiddelen uitgevoerd.
Met vereende krachten werd het slachtoffer via de houten constructie in veiligheid gebracht en overgedragen aan de andere hulpdiensten.

Een knap staaltje reddingstechniek van de lokale brandweer.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A&C

Schaduwtheater: komt dat doen en zien !
Op zaterdag 28 januari 2023 starten we met de eerste activiteit van 2023: Schaduwtheater by LoggaWiggler - PixabayEsther Holtkamp (de Verteltante) neemt deze middag haar schaduwtheater mee naar De Eénhoorn. Samen gaan we aan de slag om met schaduwen ons verhaal te vertellen en er een voorstelling van te maken. Jeugd van klein tot groot kan meedoen. Wij hebben er zin in, omdat het een actieve en creatieve middag wordt voor de kinderen en ook omdat ouders, verzorgers, opa’s en oma’s en andere belangstellenden kunnen genieten van de voorstelling.

Samen het verhaal maken
We starten om 15:00 uur in de Eénhoorn. Dan kun je je ouder(s) uitzwaaien en gaan we luisteren naar het verhaal van de Ark van Noach. Na een korte uitleg gaan we aan de slag zodat we het verhaal kunnen uitbeelden met schaduwen in het schaduwtheater. We maken daarvoor zelf onze schaduwpoppen en geven met deze poppen een voorstelling in het schaduwtheater.

Komt dat zien !Noach by Falco - Pixabay
Om 16:45 uur staat het schaduwtheater klaar voor een voorstelling voor ouders, verzorgers en andere belangstellenden. Zij zijn dan ons publiek bij de voorstelling. Om 17:00 uur sluiten we de bijeenkomst af.

Doe je mee ?
Heb je zin om te komen? Of wil je als publiek naar de voorstelling komen kijken ?
Meld je dan vóór 23 januari 2023 aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Groeten namens Doe mee met A&C

Claudia en Wike

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Werkzaamheden op de begraafplaats
Begraaf01

In de voorbije weken is de Fa. Harteveld druk bezig geweest met een verdere uitbreiding en renovatie van onze begraafplaats. Het betreft de afronding van de grote renovatie uit de jaren 2016 - 2017.
In die jaren werd de begraafplaats niet enkel uitgebreid maar het hele terrein voorzien van drainage. Met deze werkzaamheden wordt de laatste hand gelegd - tesamen met de onlangsBegraaf02 vergrootte urnenmuren en de mogelijkheid tot het uitstrooien van as - en maakt de begraafplaats toekomstbestendig.

Vrij regelmatig bereiken ons vragen over de mogelijkheden. Mocht ook u meer willen weten ?
Neem gerust contact op met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A&C
KamelenGezinsviering Kerstavond
De gezinsviering op kerstavond om 18:00 uur in Den Hoorn belooft een mooie viering te worden. De kinderen kunnen voorin de kerk zitten op speciaal voor hen gemaakte kussens. Samen met de kinderen vertellen we het kerstverhaal en ook het koor zal uit kinderen bestaan. Kortom: het wordt een viering voor het hele gezin.
( de viering zal plaatsvinden in een verwarmde kerk )

Kinderen voor kerstkoor gezocht
Voor het gelegenheidskoor zoeken we nog kinderen die mee willen zingen. We zingen bekende liedjes en we repeteren vanaf 17:00 uur voorafgaand aan de viering. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lege kerststal gezocht
Verder zoeken we nog een lege kerststal (dus zonder de figuurtjes, want die hebben we al). De figuurtjes zijn 15 cm hoog en 7 cm breed. Heeft iemand nog een lege kerststal of wil je er één maken ?
Laat het dan even weten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerstgroep

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Groene kerken
Groene Kerken is geen certificaat wat we kunnen verdienen, maar een beweging van bewustwording en een mentaliteitsverandering.
Het bestuur van OLV van Sion heeft besloten onze kerken bij deze beweging aan de sluiten. Vorige week hebben Jan Blom en Wim de Lange de aanmelding van onze Hoornse kerk gedaan. Een vragenlijst moest worden ingevuld.

Hieruit bleek dat we al iets ‘groens’ doen, waaronder het schenken van fair trade koffie en thee, maar dat het nog groener kan.
De eerste ideeën zijn al ontvangen: zonnepanelen op het dak van het secretariaat, het plaatsen van een insectenhotel en bij bijen geliefde bloemen zaaien/poten tussen het gras.  Heeft U / heb jij ook ideeën ?
Wilt U / wil jij meedenken met hoe we onze kerkgemeenschap kunnen verduurzamen ?
Geef dit dan door aan het secretariaat !

VacatureStreamerden hoorn

 

 

COLLECTE
QRHeeft u geen kleingeld op zak - of volgt u de viering via internet - dan kunt u via de QR-code bijdragen aan de collecte.
We hopen hiermee een extra mogelijkheid te bieden om met de collecte mee te doen.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Licht en Warmte in de stal
Kerstnowee01 Op Zondag 18 december gaan de koren daarover weer zingen.  Kerst. Weten we nog hoe het toen, drie jaar geleden was?  De kerstliederen zijn uit de kast gehaald en wij, koorleden gaan ervoor.  Deze keer ’s middags 14:00 uur, een goed uur samen aan elkaar doorgeven wat licht en warmte is.
Er zijn wat kerststallen die laten zien dat er ook in 2022 licht en warmte kan zijn. We doen het in de  H. Antonius en Corneliuskerk.  Drie kerken/koren: 
   • Con Amore uit Den Hoorn
   • Kleinkoor “Lindenhof”
   • Laudate Dominum van de Adelbertkerk
   • Cantorij uit de Sacramentskerk. 
De teksten door Ineke Willems en het toetsenbord door Sonja Nowee.Kerstnowee02

Het Transeamus, het Ere zij God en niet weg te denken het Stille Nacht. Wij zijn op weg naar Bethlehem, u ook ? Een uitnodiging.
Maria en Jozef deden het ons voor. Wees niet bang. Een handreiking die er elk jaar weer is. Op deze middag voelen we de warmte van de nacht, de hemel dichtbij en het geknakte riet is niet gebroken. Er is plaats voor iedereen.

’t Was avond, ’t werd morgen en er was licht. Een eeuwenoud verhaal, een Kind, een geschenk uit de hemel. Wordt dit verhaal ook ons, mijn verhaal. Zondag 18 december een uitnodiging om dit verhaal aan elkaar door te geven.  Zou het na drie jaar toch weer een volle kerk kunnen zijn ? 

Kerstgroet van Ineke en Sonja

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Voedselbank02Actie Voedselbank
Het weekend van 19 en 20 november stond in het teken van de Diaconie. De opbrengst van de collecte was bestemd voor het werk van de PCI, de Parochiële Caritas Instelling, van OLV van Sion.
Daarnaast was er een extra inzameling voor de voedselbank.
De Mariaschool heeft voor 38 kratten met houdbare producten gezorgd! Hierover kwamen een aantal leerlingen vertellen tijdens de viering van zondag 20 november.
Tijdens de extra kerkopenstellingen zijn nog eens 10 volle kratten opgehaald. Iedereen hartelijk bedankt voor zijn/haar bijdrage aan deze geslaagde actie!

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Doe mee met  A&C

Samen eten, samen licht maken, samen vieren!
AC07 Vandaag branden drie kaarsjes, drie vlammetjes van licht vertellen van het Kind dat komt, is dát geen mooi bericht ?

Derde Week van de Advent
Op Zaterdag 10 december zitten we midden in de adventsperiode, de voorbereiding op het kerstfeest. We komen dan samen voor een gezinsviering. Wij vinden het leuk als jij ook naar de gezinsviering komt! Daarnaast ben je ook van harte welkom om voor de viering samen frietjes te eten en mee te doen aan de activiteit.

Samen eten, Samen licht makenAC08
We starten om 17:00 uur in de Eénhoorn. Dan kun je je ouder(s) uitzwaaien en gaan we met alle kinderen samen eten. Licht is magisch en op veel manieren aanwezig. Na het eten gaan we met dat licht aan de slag door stoere proefjes uit te voeren of je maakt een mooie knutsel. 

Samen vieren
Om 18:45 uur maken we ons dan klaar om naar de kerk te gaan. Daar kun je dan bij je papa en/of mama gaan zitten. Rond 20:00 uur is de viering afgelopen en gaan we allemaal naar huis.

Doe je mee ?
Heb je zin om te komen? Meld je dan vóór 3 december 2022 aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Geef bij je aanmelding ook meteen aan hoe oud je bent. Als je dieetwensen hebt, geef dat dan ook door, dan kunnen we daar rekening mee houden.

Groeten namens Doe mee met A&C !

Daisy & Claudia

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Serviesgoed over ?
                        Wij kunnen het goed gebruiken
!

ServiesOnder de naam ‘Doe mee met  A&C’ hebben we de afgelopen tijd leuke jeugdactiviteiten georganiseerd in de Eénhoorn.
Wij ervaren hoe leuk het is om tijdens en voorafgaand daaraan met elkaar te eten. Zoals bij de High Tea in mei van dit jaar en de Sint-Maarten viering op 11 november !

Dat willen we vaker gaan doen ! Dan is het fijn om borden en bestek in de kast te hebben EN we hoeven geen wegwerpservies te gebruiken !
Heeft u servies (vooral borden) en/of bestek over dat u niet meer gebruikt ? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij geven het weer een mooie bestemming !  

Groeten,                                      

                 Doe mee met  A&C

P.s. borden waar een klein stukje vanaf is, maar die nog veilig te gebruiken zijn, zijn ook welkom.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Allerzielen in het licht 2022
Allerzielen1Tijdens de drukbezochte viering van Allerzielen op woensdag 2 november werden de ca. 30 kaarsjes aangestoken voor de in het voorbije jaar overleden parochianen. Veel nabestaanden en parochianen waren naar deze indrukwekkende viering gekomen om samen te gedenken en te herdenken.
Na afloop van de viering werden beide voorgangers  begeleid door een doedelzakspeler en de begraafplaats “in het licht” bezocht.
Na enkele herdenkingswoorden werd - door dameskoor 'Con Amore' - het lied ‘Herinner U de namen God’ “A Capella” gezongen. Allerzielen2
Terwijl aanwezige nabestaanden het graf van hun dierbare opzochten gingen Diaken Melchior en Pater Thomas rond om de graven te zegenen.
Tijdens deze rondgang klonk het geluid van de doedelzakspeler.

In de stilte van de begraafplaats en in de rust van een mooie novemberavond was het voor veel aanwezigen een onvergetelijke avond.

Na afloop was het bij het koffie drinken in 'De EénHoorn' nog een tijdje gezellig druk.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BijbelkringBijbelkring
In onze parochie is er - in samenwerking met de gemeente 't Woudt en de Mattheus-gemeente in Delft - een bijbelkring actief.
Er wordt samen gegeten, daarrna wordt er gelezen uit Marcus en wordt hierover gesproken.
Wilt u buurtgenoten, gemeenteleden, parochieleden beter leren kennen en samen de Bijbel lezen, Welkom !
Deze kring is maandelijks bij elkaar op woensdagavond van 18:30 - 21:00 uur.

Meer informatie is te krijgen op het parochiesecretariaat.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met  A&C
Maarten02Op 11 november heeft Doe mee met A&C weer een leuke bijeenkomst georganiseerd in de Eenhoorn in Den Hoorn.

Deze keer hebben we met ongeveer 30 kinderen Sint Maarten gevierd. We begonnen met een broodje knakworst uit het vuistje dat de kinderen op smikkelden nadat we het Onze Vader hadden gebeden.
Tijdens het eten vertelde Yvonne het verhaal over Sint Maarten: een man die zijn jas deelde met iemand die het nodig had. Ook vertelde ze dat de traditie om langs de deuren te gaan heel lang geleden is ontstaan. Vroeger gingen arme mensen tijdens de winterfeesten langs de deuren om wat extra's te vragen voordat de stenge winter begon. Bijvoorbeeld iets te eten of brandstof om het huis te verwarmen. Een mooi verhaal om bij stil te staan in deze tijden dat mensen meer moeite hebben om rond te komen door de hoge energieprijzen.

Na het broodje knakworst knutselden de kinderen een eigen lampion en de ouders hielpen mee. Een aantal ouders hadden wat lekkers gekookt en Thea had heerlijke pannen soep gemaakt. Knutselen en smikkelen werden gezellig kletsend afgewisseld.

Om 19:00 uur waren alle lampions klaar en gingen de kinderen langs de deuren waar flyers hingen of een lampje aan stond. Er werd prachtig gezongen, waardoor we op veel gezichten een glimlach zagen. De kinderen waren heel blij met al het lekkers wat ze kregen.

Wij hopen dat dit het begin is van een hernieuwde traditie!

Op 10 december is de volgende bijeenkomst van Doe mee met A&C, waarin we op een bijzondere manier met licht aan de slag gaan.

Als jij - of je ouders - nu al vragen hebben kun je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact opnemen met de organisatie.

Tot snel !
De Jeugdwerkgroep

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mag ik mij voorstellen:
NellekeNelleke Gaiser - Massar
Sinds begin juli ben ik voor één ochtend per week vrijwilliger op het secretariaat naast Margit en Michelle. Ik ben sinds 2005 woonachtig in Den Hoorn toen mijn man en ik vanuit Delft verhuisden naar een appartement.
In 2016 overleed mijn man en een jaar later werd mijn functie als secretaresse overbodig dus ging ik met vervroegd pensioen. Vandaar dat ik deze functie bij het secretariaat met veel plezier invul. Ik ben al 42 jaar vrijwilliger in het Reinier de Graaf ziekenhuis waar ik in het koor zing en regelmatig lectrice ben.
Soms woon ik de dienst op dinsdagochtend bij, daar kan men mij wel eens gezien hebben.

Ik heb een zoon en een dochter die in de buurt wonen en die ik regelmatig zie en eveneens een weekendhuisje op de Utrechtse Heuvelrug waar ik regelmatig te vinden ben. Ik heb er ongelofelijk veel zin in om het secretariaat te ondersteunen en meer mede-parochianen te leren kennen.

Vriendelijke groeten,

Nelleke Gaiser

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met  A&C
AC03Op zaterdag 1 oktober hadden we weer een leuke bijeenkomst van Doe mee met A&C. We begonnen met een koekje, pepernoten en limonade. Terwijl we smikkelden van het lekkers, kletsten we over ziek zijn en weer beter worden. De kinderen vertelden wat ze doen als ze ziek zijn: met een dekentje op de bank en soms een paracetamolletje nemen. Ook vertelden ze wat je kunt doen als iemand ziek is: 1,5 meter afstand houden, boodschappen doen, bloemen geven of een cadeautje.
We lazen ook samen een boek over dokter Vos, die graag mensen wilde beter maken. Om patiënten te krijgen maakte hij een kuil, waar hij uiteindelijk zelf in viel. Hij strompelde naar huis en ging boven op een sprinkhaan zitten. Hij maakte zijn eerste patiënt beter en deed allerlei dingen om haar te verzorgen. De conclusie van het verhaal was dat het fijn was om iets voor een zieke te doen.

Dat was het bruggetje naar het versieren van de bloempotjes. De kinderen gingen vervolgens vol enthousiasme en creativiteit aan de slag met het versieren van het bloempotje. Sommige kinderen maakten er zelfs twee !
Toen de potjes af waren zochten ze een plantje uit voor in het potje. De kinderen hebben hun kunstwerkjes gebracht bij zieke parochianen die een hart onder de riem kunnen gebruiken.AC06

Kortom: het was weer een gezellige middag met een vrolijk resultaat.

Dit najaar zijn er meer leuke activiteiten in onze Antonius en Corneliuskerk.
Kijk snel in de agenda en geef hem door aan je ouders !

Als jij - of je ouders - nu al vragen hebben kun je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact opnemen met de organisatie.

Tot snel !
De Jeugdwerkgroep

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met  A&C
MaartenOp vrijdag 11 november vieren we de naamdag van Sint Maarten. Het is al een oude traditie. Met een lampion in de hand gaan we met de kinderen langs de deuren, om een liedje te zingen over Sint Maarten. Daarna vragen de kinderen om iets lekkers.

We starten de activiteit om 17:30 uur met iets te eten in De Eenhoorn. Tijdens het eten vertellen wij het verhaal van Sint Maarten. Daarna gaan we de lampionnen knutselen. Tijdens het knutselen luisteren we naar liedjes van Sint Maarten, zodat we aan de voordeur bij de mensen de liedjes uit volle borst kunnen zingen 😊.

Tussen 19:00 en 20:00 uur lopen we met de kinderen een route, die we van tevoren hebben uitgezet. Het zou heel fijn zijn als de ouders daarbij kunnen begeleiden, want het is natuurlijk al donker en misschien is het voor de kleinste kinderen ook wel een beetje spannend.

Aanmelden kan tot 1 november door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..    Tot dan !

Hartelijke groeten,

De Jeugdwerkgroep
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Voedselbank

Diaconaal Weekend \ Inzameling Voedselbank

Dit jaar is het Diaconaal weekend 19 en 20 november en staat in het teken van de PCI, de Parochiële Caritas Instelling, daarnaast is er een inzameling voor de voedselbank.

Ten behoeve van deze inzameling is onze kerk extra geopend:

• Zaterdag 19 november van 12:00 tot 15:00 uur.
• Zondag   20 november van 12:15 tot 14:00 uur.

Nodig zijn o.a. Koffie, thee, suiker, groenten (in blik of glas), soep, vlees en vis (in blik), rijst, pasta en zonnebloemolie.
Ook altijd nodig: babyvoeding, luiers en baby verzorgingsproducten.
Daarnaast is er behoefte aan schoonmaakmiddelen, wasmiddelen en producten voor de persoonlijke verzorging.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en gulle gaven ! 

 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

KinderBijbelClub

Op maandagmidddag 26 september start er weer een nieuw seizoen van de MaandagMiddagBijbelClub.
Deze club is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8.
Op de club denken we samen na over verhalen uit de Bijbel en wat God daarin tegen ons te zeggen heeft.
Rondom de grote feestdagen ( Advent - Kerst - 40-dagentijd - Pasen ) gaat daar de aandacht naar uit.

De club is elke maandagmiddag, gelijk uit school ben je welkom in De Rijstuin - Woudseweg 26.
We starten om 15:30 uur en het duurt tot ongeveer 16:30 uur.

Van harte welkom namens de Protestantse Gemeente 't Woudt - Den Hoorn en de R.K. Parochie - Den Hoorn.

ds. Barbara Lamain, Diaken Melchior Kerklaan en Ariana Blom

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Allerzielen in het licht
Allerzielen Op woensdag 2 november vieren we Allerzielen in het licht. We herdenken onze dierbare overledenen en met name de parochianen die het afgelopen jaar zijn overleden. 
De viering start om 19:00 uur.

Nabestaanden van overleden parochianen van het afgelopen jaar ontvangen een uitnodiging voor deze viering, maar iedereen is welkom. Na de viering zal ook dit jaar weer de begraafplaats in het licht staan voor een bezoek.

De graven zullen door de voorganger worden gezegend. Het bezoek zal worden opgeluisterd door leden van het dameskoor 'Con Amore'. Bijzonder dit jaar is dat er ook een doedelzakspeler aanwezig zal zijn.

Bloemenhulde aan Maria
MariaOktobermaand - Mariamaand:
in het weekend van 1 en 2 oktober vond tijdens de vieringen weer de Mariahulde plaats.
De veelheid van meegebrachte bloemen was een lust voor het oog !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mag ik mij voorstellen:

Michelle

Michelle van IJzeren
sinds 11 juli ben ik 3 ochtenden werkzaam op het secretariaat van onze parochie in Den Hoorn. Na de verhuizing van Eveline neem ik haar werkzaamheden over.
Gelukkig doe ik dit niet alleen: Margit is al heel lang vrijwilliger op het secretariaat en is er één ochtend per week.
Begin juli is er nog een vrijwilliger gestart: Nelleke, zij assisteert ons één ochtend per week.

Ik ben opgegroeid in Zilverstad Schoonhoven en de oudste in een gezin met drie kinderen. Door mijn studie aan de TH Rijswijk ben ik in deze regio terecht gekomen. In 2010 woonde ik in Delft en heb ik Mike leren kennen. Wij zijn in 2015 in Delft door D. Verbakel getrouwd. Een jaar later ben ik met mijn man Mike van Veen verhuisd naar Den Hoorn.
Sinds het najaar van 2017 zit ik in de redactie van Zie Ons. Hierdoor kende ik gelukkig al wat parochianen en vrijwilligers, dit maakte mijn start een stuk eenvoudiger. Ik voel mij zeer vereerd dat ik dit werk voor onze parochie mag doen en ga ook mijn uiterste best doen om de werkzaamheden goed voort te zetten.

Vriendelijke groeten,

Michelle van IJzeren

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Den Hoorn

Doe mee met  A&C

Tover een lach op een gezicht van een zieke’.
Op deze knutselmiddag maken we een bloempotje en praten we over ‘ziek’ en ‘gezond’ zijn. Daarna breng je je kunstwerkje met een vrolijk plantje bij een zieke parochiaan. Natuurlijk mag je ook een bloempotje voor jezelf maken!

Smiley

Zaterdag 1 oktober 15:00  - 17:00 uur De Eénhoorn

Dit najaar zijn er meer leuke activiteiten in onze Antonius en Corneliuskerk.
Kijk snel in de agenda en geef hem door aan je ouders !

Als jij - of je ouders - nu al vragen hebben kun je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact opnemen met de organisatie.

Tot snel !
De Jeugdwerkgroep

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met  A&C

AC02

Zaterdag 11 juni vond de derde bijeenkomst van Doe mee met A&C in 2022 plaats. Het thema van deze bijeenkomst was ‘Samen eten, samen delen, samen vieren !’.

23 kinderen hadden zich aangemeld voor deze activiteit om voor de voorstelviering van de communicanten en vormelingen samen te eten en iets gezelligs te doen. En gezellig was het!

Na afscheid genomen te hebben van de ouders, gingen we met elkaar aan de tafel. Samen heerlijk frietjes eten en om het thema ‘delen’ kracht bij te zetten werden de zakken frietjes op tafel leeggeschud. En weet u wat: de kinderen legden de friet op hun bord! Met lekkere knakworstjes erbij en frisse komkommertjes en tomaatjes werd werkelijk alles gedeeld en opgesmuld.

Na buiten even gespeeld te hebben, was het tijd voor Esther. Zij las een mooi verhaal voor over Nijlpaard. Die had een chocoladetaart helemaal alleen opgegeten.AC02 Hij had hele erge trek en stiekem de taart opgegeten die voor iedereen was bedoeld. Hij had niet gedeeld, maar had achteraf wel spijt van wat hij had gedaan. De kinderen bedachten ook een oplossing hoe Nijlpaard het goed kon maken.

Na een ijsje was het nog tijd voor een spelletje ‘Ren je rot’ op het kerkplein met vragen over Jezus, de bijbel en de kerk. Toen was het tijd om de ouders weer op te zoeken in de kerk. Na een mooie gezinsviering was het tijd om weer naar huis te gaan! 

Wat een blije gezichten hebben we weer gezien van de kinderen, bedankt voor jullie enthousiaste aanwezigheid. Wij hebben er ook van genoten !

Wike, Daisy en Claudia

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

logo100jaar

Meer informatie omtrent het 100-jarig jubileum treft u hier

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Pasen 2022 2022Pasen01
Vanwege de afwezigheid van Pastoor Verbakel, waren alle vieringen van het Paastriduüm van zowel Onze-Lieve-Vrouw van Sion als St. Ursula in Den Hoorn. Het was bijzonder om deze vieringen - voor het eerst sinds drie jaar - weer samen te vieren en dan ook nog eens met zeven kerken samen.
Voorgangers van deze vieringen waren Pastor Eli Stok en Diaken Melchior Kerklaan. Zij werden ondersteund door de acoliet en misdienaars van de Maria van Jessekerk. Over de avonden verdeeld assisteerden er meerdere lectoren uit verschillende kerken.

Muzikaal werd de Witte Donderdag opgeluisterd door Let's Sing Together uit Maasland.
Goede Vrijdag waren de mannenkoren uit Schipluiden en Den Hoorn aan de beurt en de Paaswake zong het Hoornse AnCor de sterren van de hemel.
Drie vieringen door en voor twee parochies met zeven kerken !

En na drie jaar zat de kerk eindelijk weer eens goed vol, zeker met de Paaswake.
Daarnaast werden de drie vieringen door De Streamers van Den Hoorn gestreamd, zodat de vieringen ook via de website of het YouTube kanaal te volgen waren.

In de viering op vrijdag konden er bloemen bij het kruis op het altaar worden gelegd. Hier was goed gehoor aan gegeven ! Diaken Kerklaan zei na afloop van de viering dat hij het ontroerend vond hoe lang de rij met mensen en bloemen was; er leek maar geen eind aan te komen.
In de Paaswake werden, naast de Paaskaars van Den Hoorn, ook de Paaskaarsen van de zes andere kerken in het gezegende doopwater ondergedompeld. Aan het einde van de viering werden deze kaarsen - samen met een fles vers wijwater - meegegeven aan vertegenwoordigers van de zes andere kerken.
Heel veel dank aan alle vrijwilligers die aan deze mooie vieringen hebben bijgedragen !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Toren04Kapel02

 

 

Hoogwerker bij de kerk

In de week na de storm Eunice heeft u misschien een hoogwerker zien staan naast de kerk. Er was een lichte schade aan het dak van de parochiezaal en de toren maar viel gelukkig mee en het is hersteld.

 

 

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met  A&C

Samen eten, samen delen, samen vieren !

Op 11 juni a.s. stellen de communicanten en vormelingen zich voor in de viering in de St. Antonius en St. Corneliuskerk. Wij vinden het leuk als jij ook naar de gezinsviering komt!
Daarnaast ben je ook van harte welkom om voor de viering samen frietjes te eten.

Samen eten, samen vierenfriet
We starten om 17:15 uur in de Eenhoorn. Dan kun je je ouder(s) uitzwaaien en gaan we met alle kinderen samen eten. Na het eten doen we nog iets gezelligs. Om 18:45 uur maken we ons dan klaar om naar de kerk te gaan. Daar kun je dan bij je papa en/of mama gaan zitten.
Rond 20:00 uur is de viering afgelopen en gaan we allemaal naar huis.

Samen delen
Wij zorgen voor het eten voor de aanwezige kinderen. Omdat we samen delen belangrijk vinden, willen we jullie vragen om iets houdbaars mee te nemen voor de Voedselbank (iets dat je zelf kunt missen).

Doe je mee ?
Heb je zin om te komen ? Meld je dan vóór 7 juni 2022 aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Geef bij je aanmelding ook meteen aan als je dieetwensen hebt, dan kunnen we daar rekening mee houden.
Wij hebben er zin in !

Groeten namens: Doe mee met A&C
                                         Wike, Daisy en Claudia

friet02

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2022 Palmpasen01

Palmpasen 2022

Bedankt voor jullie enthousiaste deelname vandaag! Wij vonden het erg fijn om na drie jaar weer met elkaar vanuit de kerk Palmpasen met elkaar te vieren.

Mochten jullie naar aanleiding van het bezorgen (of het versieren) nog wat willen terugkoppelen naar ons, dan kan dat uiteraard. Tips zijn altijd welkom !

Hartelijke groeten van de Kinderwoorddienstgroep

 

 

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mariaschool

100 JAAR MARIASCHOOL
Binnen onze kerkgemeenschap is zij niet meer weg te denken; de R.K. Maria basisschool. De school ooit begonnen achter de kerk in de huidige Schoolstraat heeft een rijke geschiedenis.
Op 29 mei is de aftrap van een historisch eeuwfeest. Dat vieren we graag samen met u. Het was een mooie lentedag in 1922 dat de Zusters Franciscanessen van Aerdenhout het dorp in kwamen rijden om de eerste lessen te verzorgen in onze mooie school. De school maakte de oorlog mee, een verhuizing naar het Oranje Nassauplein, een hereniging in de jaren 80 met de jongens en een uitbreiding naar Look West.
Op zondag 29 mei in onze kerk zullen we daar aandacht aan besteden. We hopen dat u dan ook allemaal aanwezig kunt zijn. Wij kijken er naar uit.

Gelegenheidskoor
Voor de jubileumviering van de Mariaschool op zondag 29 mei zal een gelegenheidskoor samengesteld worden olv. Chris Wessels. Eenieder die zich geroepen voelt, kan zich aansluiten bij dit koor.
De viering begint om 11:15 uur en vanaf 10:00 uur wordt er gerepeteerd.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Een vooruitblik naar mei.
den hoornVanuit de Pastoraatsgroep zouden wij u willen verzoeken nu alvast rekening te houden met belangrijke vieringen.

Op zondag 1 mei is in Schipluiden de jaarlijkse Wij-Wei dag van onze parochie.

Op vrijdag 6 mei is er in onze kerk een uitgesteld concert van het koor St. Michael uit Schipluiden o.l.v. Koos van Beurden. Dit concert had in het kader van 75 jaar bevrijding en 75 jaar St. Michael plaats moeten vinden in mei 2020 maar kon om de bekende reden toen niet doorgaan.
De verdere bekendmaking zal worden verzorgd door St. Michael.

Het weekend van 14 en 15 mei zal in het teken staan van 100 jaar kerkwijding van onze kerk 19 mei 1922-2022. In een plechtige Eucharistieviering met mogelijk een programma na afloop zal worden stilgestaan bij deze bijzondere dag.

En In het weekend van 28 en 29 mei zal worden stilgestaan bij honderd jaar R.K. onderwijs in Den Hoorn.
De viering op 28 of 29 mei zal worden verzorgd door de Jubileumgroep van de Mariaschool.

In het Parochieblad van April komen we hierop terug.

De Pastoraatsgroep.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

High Tea op 14 mei 2022

Doe mee met A&C

Vind jij het leuk om te bakken en houd je van high tea ?
Dan zoeken wij jou!
Op zaterdagmiddag 14 mei organiseren we in parochiezaal de Eénhoorn, een high tea voor kinderen én ouderen uit Den Hoorn. We starten om 15:00 uur en eindigen om 16:45 uur.

Je maakt zelf iets lekkers en we smikkelen het samen op
KopjeTheeWe vragen je thuis zelf wat lekkere dingen te bereiden: bijvoorbeeld koekjes, muffins, sandwiches, hartige hapjes of chocolaatjes. Deze verdelen we over de verschillende tafels in de Eénhoorn. Samen met de ouderen smikkelen we dit op, onder het genot van een kopje thee of een glas limonade. Ondertussen maken we een gezellig praatje of spelen we spelletjes met de aanwezige ouderen.

Hier wil je bij zijn !
Heb je zin om wat lekkers klaar te maken en een gezellige middag te bezorgen aan een wat oudere dorpsgenoot ?
Neem ook je vriendje of vriendinnetje mee. We maken er dan met elkaar een gezellige middag van!
Meld je aan voor 7 mei a.s. via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

HighTea02

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

WijkBijbelKring
BijbelkringVanaf 20 april starten we weer met onze wijkbijbelkring, een samenwerking van de RK parochie van Den Hoorn, onze dorpsgenoot Bram van der Kooy, en de Protestantse Gemeente ’t Woudt – Den Hoorn. We beginnen met een eenvoudige maaltijd om 18:30 uur.
We lezen met elkaar Marcus 3: 20-35, over de familie van Jezus. We sluiten af rond 21:00 uur.

Op 20 april komen we samen bij Bram en Verna van der Kooy, De Look 7 in Den Hoorn. De kring is bedoeld om mensen uit de buurt te ontmoeten en samen met elkaar uit de Bijbel te lezen en daarover door te praten. Om samen te ontdekken wat de verhalen uit de Bijbel vandaag voor ons betekenen. We horen graag uiterlijk 18 april of je mee eet. Fijn om elkaar (weer) te ontmoeten !
Je kunt je aanmelden bij: Barbara Lamain, 06-30954748 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: Graag tot dan !

Namens de pastoraatsgroep,
                                                                              Jan Blom

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A & C

Op zaterdag 12 maart was de terugkommiddag voor de dopelingen, communicanten en vormelingen van het afgelopen jaar met hun ouders en broertjes en zusjes in de Eénhoorn.

Na een gezellige inloop met drinken en wat lekkers, gingen de kinderen aan de slag met een rap (lied) over de doop, de Eerste Heilige Communie en het Heilig Vormsel. Na eerst de herinneringen hiervan opgehaald te hebben, was dit het resultaat:

De sacramenten Rap

Ik werd gedoopt,2022terug01ze hielden me omhoog
en noemden mijn naam.
Ze deden water over mijn kop
en toen mochten we gaan.

Ik kreeg een hoorntje en een kaars,
die gingen mee naar huis.
Ik hoor nu bij de kerk
met het mooie kruis.

Toen deed ik Communie,
we kwamen allemaal samen.
We leerden over God,
we zeiden met zijn allen Amen
en knutselden ons rot!

Toen kwam de grote dag2022terug02
en ik had een grote lach.
Met hele mooie kleren aan
mocht ik naar het altaar gaan
Ik kreeg mijn eerst tosti,
uh, ik bedoel natuurlijk hostie.

Jo,jo,jo, ik kwam in de flow
en deed toen ook het Vormsel
De bisschop kwam speciaal uit Rotterdam,
bidden: Hij kan er echt wat van!
Toen kwamen mijn ouders
met hun handen op mijn schouders.

Het kruis met de olie raakte mij het meest
ik ontving op dat moment de Heilige Geest!

Met behulp van pakken rijst, tictac doosjes werd de beat en het ritme gemaakt en de tekst geoefend. Het resultaat werd opgevoerd voor de ouders die terugkwamen van hun eigen samenkomst in de kapel. Met de ouders hebben we gesproken over wat de kerk kan betekenen voor hen en hoe houden we kinderen betrokken.  “Geef kinderen een taak in een viering, zorg voor actie en iets doen voor een ander”, was duidelijk de boodschap. Met het maken van palmpaasstokken op 10 april en een high tea bijeenkomst met eigengemaakte koekjes van de kinderen voor ouderen op 14 mei, staan alweer twee nieuwe activiteiten op het programma speciaal voor de kinderen.

Na een glaasje werd de gezellige middag afgesloten met het aansteken van een kaarsje door alle gezinnen en een kort gebed voor vrede in Oekraïne.

Kinderen en ouders, bedankt voor jullie bijdrage !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

den hoorn

 

Aanmelding Vieringen

Vanaf vrijdag 25 februari zijn alle vieringen vrij toegankelijk te bezoeken,
hiermee is een einde gekomen aan het vooraf aanmelden.

Hou rekening met anderen en houd gepaste afstand !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

GraankorrelAls de Graankorrel niet in de aarde valt en sterft
Weet u nog, het hele lijdensverhaal: 40 dagentijd, de intocht in Jeruzalem, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, De verrijzenis.  De diepgang van het Paasmysterie. Het lijden en het sterven, maar vooral de opstanding. We herdenken niet maar gedenken wat er zo’n 2000 jaar geleden is gebeurd. Toekomst: Het testament wat Hij ons achterliet. Heden: Mensen die kracht putten in wat wij geloven. Dat is wat wij die avonden zingend aan u willen meegeven. We beginnen om 19.00 uur en het is op  

Zondag  10 April in de H. Antonius & Corneliuskerk in Den Hoorn  

Zomaar een uur Graankorrel.  Het brood, de kruik met water, HET IS VOLBRACHT de Paaskaars, Licht! Licht alles wordt Licht!  MARIA BIJ HET GRAF, de vertwijfeling,  HIJ was er en HIJ was er niet, Het  lied:  Zie de aarde wordt weer wakker en het U zij de glorie. De koorleden staan te springen om het weer te zingen. Nu u nog. Het is op een avond die niet stimulerend is, maar aan de diepgang van dit Paasoratorium veranderd er niets:  Geloof, Hoop en Toekomst !

Ineke Willems en Sonja Nowee

 ps. deze diepgang wordt eveneens gevierd op 13 april in de H. Sacramentskerk (Vredeskerk)  Nassaulaan - Delft.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Palmpasen 2022

PalmpasenOp de laatste zondag van de vastentijd wordt Palmpasen in de kerk gevierd. Vanuit onze werkgroep willen wij hier samen met de kinderen van de basisschool aandacht aan besteden. Dit doen we op zondag 10 april om 11:15 uur, tijdens de viering in de kerk.

Met het bezorgen van een Palmpasenstok brengen we kleur en een beetje liefde en geluk op de weg naar Pasen, bij eenzame zieke en/of oudere mensen in onze parochie. Of bij iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken.

We organiseren het als volgt:

 • De kinderen worden aan het begin van de viering eerst welkom geheten in de kerk. Daarna gaan zij aan de slag in de parochiezaal om een Palmpasen stok te maken.
 • Aan het einde van de viering, als de stok mooi versierd is, komen alle kinderen terug in de kerk, om daar een rondje met hun Palmpaasstok te lopen.
 • Aan elke stok hangt een kaartje met een gedicht erop. Op de achterkant van dit kaartje staat een naam en adres vermeld. Er wordt van u als ouder verwacht dat u na de viering samen met uw kind de stok bezorgt op dat adres.
 • Voor de stokken/kruizen wordt gezorgd. Het is de bedoeling dat uw kind het broodhaantje en de etenswaren om de stok mee te versieren van huis meeneemt. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan nootjes, koek, gedroogde vruchten, theezakjes en paaseitjes.
 • De meegebrachte etenswaren kunt u voor de aanvang van de viering afgeven in de parochiezaal. Deze worden daar op een tafel verzameld om later onderling verdeeld te worden.

Om dit goed te organiseren vragen wij om uiterlijk donderdag 7 april as. aan te melden. Dit kan door het sturen van een e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij kijken uit naar veel spontane aanmeldingen !

Hartelijke groeten van de Kinderwoorddienstgroep

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Huis-Paaskaars bestellen
Ook dit jaar is het mogelijk om via onze parochiekern een huispaaskaars te bestellen. Er is keuze uit zes verschillende afbeeldingen en diverse maten.

Vissen
 C. Vissen
 A. Emmausgangers
Levensboom
 B. Levensboom

 

Afbeelding A en B             
 Lengte:   30 cm  €  45,--
    40 cm  €  50,--
    60 cm  €  80,--
Afbeelding C, D, E en F     
 Lengte:   25 cm  €  25,--
    30 cm  €  30,--
    40 cm    €  40,--
    60 cm  €  65,--

 

Chi-Rho Kruis
 F. Chi-Rho Kruis met Vredesduif
Vredesduif, Regenboog
 D. Vredesduif, Regenboog
Chi-Rho Kruis
 E. Chi-Rho Kruis

 

U kunt uw bestelling plaatsen door dit uiterlijk 16 februari via een mail of schriftelijk bij het secretariaat te laten weten.

Wilt u hierbij duidelijk vermelden:
Naam, adres, telefoonnummer, de afbeelding van uw keuze en de maat.
Het bedrag kunt u overmaken op bankrekeningnummer: NL77 RABO 0146802349
t.n.v. R.K. Parochie O.L.V. van SION, parochiekern Den Hoorn, o.v.v. Huispaaskaars.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Antennes Kerktoren
mobieletelefoonWeet u het nog ? De discussies over het plaatsen van antennes in de toren van onze kerk. Het begon in 2016 en kreeg vooral bekendheid in 2017 en 2018. Ondanks dat aan alle voorwaarden en vergunningen werd voldaan zijn de zenders voor 5G nooit geplaatst.
Het getekende contract bleef wel intact. In de achterliggende jaren waren - ondanks onze regelmatige verzoeken om duidelijkheid - de reacties van de andere partij marginaal. Het heeft er nu in geresulteerd dat de overeenkomst en de daarmee in verband staande contracten conform zijn beëindigd.

De Commissie Budget, Beheer en Onderhoud


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Gerardus

Gerarduskalender 2022
Ook dit jaar is de Gerarduskalender weer verkrijgbaar bij Wessels Kaas & Noten aan de Dijkshoornseweg 17.
De kosten van de kalender - inclusief schild (kartonnen achterkant) - bedragen € 8,50.
Voor meer informatie kunt u telefonisch ( 06 1517 5124 ) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact opnemen.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn de kalender af te halen, dan kan deze ook thuisbezorgd worden.

Vriendelijke groet,

Chris Wessels

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Een blik naar de Voedselbank
Het aantal huishoudens dat afhankelijk is van de Voedselbank blijft hoog. Deze huishoudens worden ondersteund door Voedselbank Delft. Om dit iedere week weer voor elkaar te krijgen, zijn heel veel levensmiddelen nodig. Daarom doen we als kerk een beroep op u: Wanneer u boodschappen doet, neem dan deze week iets extra’s mee. U kunt hierbij denken aan groenteconserven in blik of glas, maar ook aan bijvoorbeeld muesli of houdbaar broodbeleg, koffie, thee, rijst of macaroni. Ook zeep, tandpasta en persoonlijke hygiëne zoals, maandverband zijn welkom.
Afgelopen weekend was de kerk extra geopend om uw bijdrage in ontvangst te nemen.

Ook de kinderen van de Mariaschool hebben zich de afgelopen weken ingezet voor de Voedselbank. Totaal werden meer dan 50 kratten met voedsel ingezameld welke - symbolisch - overhandigd in de viering op zondagochtend.

Voedselbank01

Om dit resultaat te bereiken werden allerlei creatieve initiatieven uit de kast getrokken..........

Voedselbank02Voedselbank03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voedselbank04Voedselbank05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Allerzielen in het Licht 2021

Begraaf01Evenals voorgaande jaren mag op dinsdag 2 november Allerzielendag verwacht worden dat de begraafplaats op de dag zelf maar ook in het weekend ervoor weer druk bezocht zal worden.
Maar ook evenals voorgaande jaren zal de begraafplaats in de avonduren op de Allerzielendag weer in het licht gezet worden.

Begraaf02Na de herdenkingsdienst van 19.00 uur worden de aanwezigen uitgenodigd om met de pastor naar de begraafplaats in het licht te gaan. De graven  van onze overleden zullen dan door de pastor gezegend worden en er wordt afgesloten met een herdenkingsgebed. Voor mensen die de herdenkingsdienst niet kunnen bezoeken maar wel op deze speciale avond een bezoek willen brengen aan de begraafplaats zal verlichting op de begraafplaats aan gaan bij zonsondergang en uitgaan om ca. 20.30 uur.

Welkom op de dag of in de avonduren op onze begraafplaats.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

MUSICAL
Ben jij tussen de 6 en18 jaar en vind jij het leuk om te zingen, toneel te spelen, muziek te maken, te dansen, verhalen te schrijven, kleding te ontwerpen, te knutselen of te schilderen? Dan zoeken wij jou !
Samen met jou willen we van een verhaal uit de bijbel een musical maken. We doen dit vanaf het uitkiezen van het verhaal en het schrijven van de musical tot en met de uitvoering met kleding en decor.
Dus ook als je niet op het podium wil staan, ben je van harte welkom. We gaan de musical maken tijdens de vieringen op zondagochtend in de Eenhoorn in Den Hoorn. Hoe vaak we precies samenkomen en wanneer de uitvoering is, wordt later bepaald.
Lijkt jou dit leuk? Meld je dan aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Als we voldoende aanmeldingen hebben, gaan we van start.

Wike van Vlodrop

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 Afscheid
AngeliqueIn de Eucharistieviering van 22 mei werd stilgestaan bij het afscheid van Angelique van Paassen.
Voor de meeste mensen een onbekend gezicht maar (stiekem) de muzikale motor achter 'AnCor'.
Angelique is sinds 1986 bij Jongerenkoor 'Harmonie' - de voorloper van koor 'AnCor'.

Niet lang na haar aantreden stapte ze over van zang naar combo.
Drums, gitaar, basgitaar, tenorsaxofoon....... eerst leerde ze het zelf om vervolgens andere comboleden op te leiden.
Na een aantal jaren afwezigheid keerde ze in 1999 terug om het stokje over te nemen van de toenmalige dirigent.

Niet als dirigent maar als muzikale motor:
- het schrijven van arrangementen voor sopraan \ alt \ tenor \ bas
- het uitwerken van combostukken gitaar \ drums \ saxofoon
- het instuderen van de verschillende zangstemmen met de betreffende koorleden.

Kort samengevat lijkt dit niet zoveel maar bedenk dat het voorbereiden ( uitzoeken, noten op papier, uitschrijven en inzingen mp3 ) van de kerstpartijen al in oktober start…… gaat dit wellicht meer leven.

Voor al dit werk mocht Angelique in 2016 het Parochiekruis van St. Antonius en St. Cornelius in ontvangst nemen.

Om een echt afscheid te voorkomen heeft het bestuur van 'AnCor' besloten haar - als eerste - te benoemen tot erelid.
Het biedt de mogelijkheid om - wanneer Angelique terug in Zuid Holland is - binnen te stappen en onderdeel te zijn het koor of het combo.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 Palmpasen 2021
PalmPasen2021aPalmPasen2021bDit jaar wilden we Palmpasen niet zomaar voorbij laten gaan. Vooral in deze Coronatijd vonden we het belangrijk om de mensen uit de parochie te verrassen met een goed gevulde palmpasenstok. Met elkaar kwamen we zaterdag bijeen om de stokken aan de kinderen uit te delen. De kinderen die zich aangemeld hadden mochten samen met een ouder de stok op komen halen om thuis te versieren.

Zo werd er thuis volop geknutseld en werden de stokken versierd met paaseitjes, zakjes thee, koekjes, nootjes en snoepjes. Dit is ook wel aan het resultaat te zien. Iedereen was erg enthousiast. Zondag zijn alle stokken door de kinderen bezorgd bij de parochianen.PalmPasen2021c

We hebben 30 parochianen verrast met een vrolijke palmpasenstok. Zo hopen we dat iedereen ondanks deze tijd toch een gezellig paasfeest heeft.
Met dank aan alle kinderen en ouders die hieraan meegewerkt hebben.

Namens de kinderwoorddienstgroep

Yvonne, Grace, Petra en Daisy

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Openstelling Kerk
Op Stille Zaterdag was de - feestelijk aangeklede - kerk geopend van 19:00 - 20:00 uur voor moment van stilte en persoonlijk gebed.
Zonder aankondiging vooraf werden er liederen ten gehore gebracht door enkele leden van koor 'AnCor' en een gedicht voorgedragen welke ingezonden was door Pastoor Eli Stok.

Paaswake

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Diaken Melchior Kerklaan
pluszegelZoals sommigen van u wisten moest diaken Kerklaan een heupoperatie ondergaan. Dat is vorige week gebeurd en op dit moment is hij weer ontslagen uit het ziekenhuis. Dit betekent dat hij een begin heeft gemaakt aan zijn periode van herstel, die vermoedelijk 2 tot 3 maanden zal duren. Hij maakt het naar omstandigheden goed maar we zullen hem in de komende periode moeten missen.
Het pastorale team probeert zoveel mogelijk in te springen en ook een aantal van onze vaste vervangers zullen ons in deze periode bij staan, waarvoor we hen dankbaar zijn.

Mocht u Melchior een kaartje willen sturen, doet u dat dan alstublieft via de brievenbus van het secretariaat, Het secretariaat zal zorgen dat uw berichten bij Melchior terecht komen.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Wordt jij Streamer ?

YouTubeHet live-streamen van vieringen is inmiddels gemeengoed geworden, dankzij een paar vrijwilligers. Van de kant van de parochianen ontvangen we blijken van waardering voor deze service. Mensen die niet in staat zijn naar de kerk te komen kunnen nu thuis een viering van hun eigen kerk volgen. We willen daarmee graag doorgaan.
Afgelopen zaterdag deed zich echter een probleem voor: niemand van de vrijwilligers was in staat aanwezig te zijn voor het streamen. Met kunst en vliegwerk was het mogelijk om 'op afstand' de live-stream te verzorgen. Het blijkt dus dat het groepje vrijwilligers nog te beperkt is, daarom een herhaalde oproep:
Bent u enigszins bekend met een computer of heeft u een (klein)zoon of (klein)dochter die mogelijk zou kunnen helpen bij het streamen, laat dat dan graag weten !
Door de robuuste inrichting is het streamen van een kerkdienst een betrekkelijk eenvoudige job geworden.
We streaven naar één beurt per 6 weken ( maar vaker mag altijd ;-)

Reacties graag via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

In memoriam: em. Pastoor L.F. de Groot

De Groot1Leo de Groot is in Leiden geboren op 27 juni 1935 en overleden in Voorhout op 20 december 2019 in de leeftijd van 84 jaar.
Pastoor de Groot was werkzaam in de Parochie Sint Antonius en Sint Cornelius in Den Hoorn van 1972 tot 2000.
Hij was daar 5 jaar Kapelaan tot 1977 daarna 23 jaar Pastoor tot het jaar 2000.

Nadat kapelaan Blauwhof werkzaam naast pastoor Steur van de Parochie afscheid had genomen kwam in 1972 Leo de Groot op een middag de pastorie in lopen met de kreet: “Hier is de nieuwe kapelaan voor Den Hoorn”. Kapelaan de Groot zou 5 jaar later in 1977 pastoor worden en pastoor Steur opvolgen die met pensioen ging.

Pastoor de Groot zou jarenlang aan de parochie verbonden blijven tot aan zijn pensioennering in 2000. Hij bleef in het dorp en ging wonen aan de Dijkshoornseweg.
In die jaren erna tot aan zijn verhuizing – medio 2014 naar Voorhout – assisteerde hij met grote regelmaat in onze Parochie. Vooral de maandelijkse vieringen bij de senioren in de Kickerthoek heeft hij lang volgehouden.

Pastoor de Groot heeft in al die jaren dat hij in Den Hoorn werkzaam was veel voor de parochie betekend. Niet alleen dat hij door de continuïteit van zijn aanwezigheid in de parochie een bindende en herkenbare factor was: – de pastoor met die grote hond – “Hij was de herder van de parochie en zijn schapen konden de herder vinden al was het in de supermarkt”.

Pastoor de Groot was een eigentijdse en geen “stilstaande” pastoor, hij wilde met de parochie ook vooruit.
Hij heeft allerlei overlegstructuren opgericht (parochieraad, kerkbestuur nieuwe stijl, het wekelijkse contact met de Parochianen middels het Parochieblaadje “Samen Onderweg”, de doordeweekse vieringen in de kapel “Maria in de Sonne” en een structureel bemand ofwel bevrouwd Parochiesecretariaat)

Talloze kinderen zijn door hem in de achterliggende decennia gedoopt, heel veel huwelijken heeft hij gesloten, terwijl hij ook van veel parochianen afscheid heeft genomen door de het leiden van de Uitvaartdiensten.
Blijvend zijn ook de met zijn inspiratie de in de tachtiger jaren vernieuwde en uitgebreide gebouwen. Een nieuwe pastorie, wat nu De EénHoorn is en een eigentijdse dagkerk met als naam Maria in den Sonne.

De Hoornse Parochie is Pastoor Leo de Groot veel dank verschuldigd.

Moge hij ruste in vrede.

 

Credits