Mag ik mij voorstellen:

Michelle

Michelle van IJzeren
sinds 11 juli ben ik 3 ochtenden werkzaam op het secretariaat van onze parochie in Den Hoorn. Na de verhuizing van Eveline neem ik haar werkzaamheden over.
Gelukkig doe ik dit niet alleen: Margit is al heel lang vrijwilliger op het secretariaat en is er één ochtend per week.
Begin juli is er nog een vrijwilliger gestart: Nelleke, zij assisteert ons één ochtend per week.

Ik ben opgegroeid in Zilverstad Schoonhoven en de oudste in een gezin met drie kinderen. Door mijn studie aan de TH Rijswijk ben ik in deze regio terecht gekomen. In 2010 woonde ik in Delft en heb ik Mike leren kennen. Wij zijn in 2015 in Delft door D. Verbakel getrouwd. Een jaar later ben ik met mijn man Mike van Veen verhuisd naar Den Hoorn.
Sinds het najaar van 2017 zit ik in de redactie van Zie Ons. Hierdoor kende ik gelukkig al wat parochianen en vrijwilligers, dit maakte mijn start een stuk eenvoudiger. Ik voel mij zeer vereerd dat ik dit werk voor onze parochie mag doen en ga ook mijn uiterste best doen om de werkzaamheden goed voort te zetten.

Vriendelijke groeten,

Michelle van IJzeren

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Den Hoorn

Doe mee met  A&C

Tover een lach op een gezicht van een zieke’.
Op deze knutselmiddag maken we een bloempotje en praten we over ‘ziek’ en ‘gezond’ zijn. Daarna breng je je kunstwerkje met een vrolijk plantje bij een zieke parochiaan. Natuurlijk mag je ook een bloempotje voor jezelf maken!

Smiley

Zaterdag 1 oktober 15:00  - 17:00 uur De Eénhoorn

Dit najaar zijn er meer leuke activiteiten in onze Antonius en Corneliuskerk.
Kijk snel in de agenda en geef hem door aan je ouders !

Als jij - of je ouders - nu al vragen hebben kun je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact opnemen met de organisatie.

Tot snel !
De Jeugdwerkgroep

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met  A&C

AC02

Zaterdag 11 juni vond de derde bijeenkomst van Doe mee met A&C in 2022 plaats. Het thema van deze bijeenkomst was ‘Samen eten, samen delen, samen vieren !’.

23 kinderen hadden zich aangemeld voor deze activiteit om voor de voorstelviering van de communicanten en vormelingen samen te eten en iets gezelligs te doen. En gezellig was het!

Na afscheid genomen te hebben van de ouders, gingen we met elkaar aan de tafel. Samen heerlijk frietjes eten en om het thema ‘delen’ kracht bij te zetten werden de zakken frietjes op tafel leeggeschud. En weet u wat: de kinderen legden de friet op hun bord! Met lekkere knakworstjes erbij en frisse komkommertjes en tomaatjes werd werkelijk alles gedeeld en opgesmuld.

Na buiten even gespeeld te hebben, was het tijd voor Esther. Zij las een mooi verhaal voor over Nijlpaard. Die had een chocoladetaart helemaal alleen opgegeten.AC02 Hij had hele erge trek en stiekem de taart opgegeten die voor iedereen was bedoeld. Hij had niet gedeeld, maar had achteraf wel spijt van wat hij had gedaan. De kinderen bedachten ook een oplossing hoe Nijlpaard het goed kon maken.

Na een ijsje was het nog tijd voor een spelletje ‘Ren je rot’ op het kerkplein met vragen over Jezus, de bijbel en de kerk. Toen was het tijd om de ouders weer op te zoeken in de kerk. Na een mooie gezinsviering was het tijd om weer naar huis te gaan! 

Wat een blije gezichten hebben we weer gezien van de kinderen, bedankt voor jullie enthousiaste aanwezigheid. Wij hebben er ook van genoten !

Wike, Daisy en Claudia

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

logo100jaar

Meer informatie omtrent het 100-jarig jubileum treft u hier

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Pasen 2022 2022Pasen01
Vanwege de afwezigheid van Pastoor Verbakel, waren alle vieringen van het Paastriduüm van zowel Onze-Lieve-Vrouw van Sion als St. Ursula in Den Hoorn. Het was bijzonder om deze vieringen - voor het eerst sinds drie jaar - weer samen te vieren en dan ook nog eens met zeven kerken samen.
Voorgangers van deze vieringen waren Pastor Eli Stok en Diaken Melchior Kerklaan. Zij werden ondersteund door de acoliet en misdienaars van de Maria van Jessekerk. Over de avonden verdeeld assisteerden er meerdere lectoren uit verschillende kerken.

Muzikaal werd de Witte Donderdag opgeluisterd door Let's Sing Together uit Maasland.
Goede Vrijdag waren de mannenkoren uit Schipluiden en Den Hoorn aan de beurt en de Paaswake zong het Hoornse AnCor de sterren van de hemel.
Drie vieringen door en voor twee parochies met zeven kerken !

En na drie jaar zat de kerk eindelijk weer eens goed vol, zeker met de Paaswake.
Daarnaast werden de drie vieringen door De Streamers van Den Hoorn gestreamd, zodat de vieringen ook via de website of het YouTube kanaal te volgen waren.

In de viering op vrijdag konden er bloemen bij het kruis op het altaar worden gelegd. Hier was goed gehoor aan gegeven ! Diaken Kerklaan zei na afloop van de viering dat hij het ontroerend vond hoe lang de rij met mensen en bloemen was; er leek maar geen eind aan te komen.
In de Paaswake werden, naast de Paaskaars van Den Hoorn, ook de Paaskaarsen van de zes andere kerken in het gezegende doopwater ondergedompeld. Aan het einde van de viering werden deze kaarsen - samen met een fles vers wijwater - meegegeven aan vertegenwoordigers van de zes andere kerken.
Heel veel dank aan alle vrijwilligers die aan deze mooie vieringen hebben bijgedragen !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Toren04Kapel02

 

 

Hoogwerker bij de kerk

In de week na de storm Eunice heeft u misschien een hoogwerker zien staan naast de kerk. Er was een lichte schade aan het dak van de parochiezaal en de toren maar viel gelukkig mee en het is hersteld.

 

 

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met  A&C

Samen eten, samen delen, samen vieren !

Op 11 juni a.s. stellen de communicanten en vormelingen zich voor in de viering in de St. Antonius en St. Corneliuskerk. Wij vinden het leuk als jij ook naar de gezinsviering komt!
Daarnaast ben je ook van harte welkom om voor de viering samen frietjes te eten.

Samen eten, samen vierenfriet
We starten om 17:15 uur in de Eenhoorn. Dan kun je je ouder(s) uitzwaaien en gaan we met alle kinderen samen eten. Na het eten doen we nog iets gezelligs. Om 18:45 uur maken we ons dan klaar om naar de kerk te gaan. Daar kun je dan bij je papa en/of mama gaan zitten.
Rond 20:00 uur is de viering afgelopen en gaan we allemaal naar huis.

Samen delen
Wij zorgen voor het eten voor de aanwezige kinderen. Omdat we samen delen belangrijk vinden, willen we jullie vragen om iets houdbaars mee te nemen voor de Voedselbank (iets dat je zelf kunt missen).

Doe je mee ?
Heb je zin om te komen ? Meld je dan vóór 7 juni 2022 aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Geef bij je aanmelding ook meteen aan als je dieetwensen hebt, dan kunnen we daar rekening mee houden.
Wij hebben er zin in !

Groeten namens: Doe mee met A&C
                                         Wike, Daisy en Claudia

friet02

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2022 Palmpasen01

Palmpasen 2022

Bedankt voor jullie enthousiaste deelname vandaag! Wij vonden het erg fijn om na drie jaar weer met elkaar vanuit de kerk Palmpasen met elkaar te vieren.

Mochten jullie naar aanleiding van het bezorgen (of het versieren) nog wat willen terugkoppelen naar ons, dan kan dat uiteraard. Tips zijn altijd welkom !

Hartelijke groeten van de Kinderwoorddienstgroep

 

 

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mariaschool

100 JAAR MARIASCHOOL
Binnen onze kerkgemeenschap is zij niet meer weg te denken; de R.K. Maria basisschool. De school ooit begonnen achter de kerk in de huidige Schoolstraat heeft een rijke geschiedenis.
Op 29 mei is de aftrap van een historisch eeuwfeest. Dat vieren we graag samen met u. Het was een mooie lentedag in 1922 dat de Zusters Franciscanessen van Aerdenhout het dorp in kwamen rijden om de eerste lessen te verzorgen in onze mooie school. De school maakte de oorlog mee, een verhuizing naar het Oranje Nassauplein, een hereniging in de jaren 80 met de jongens en een uitbreiding naar Look West.
Op zondag 29 mei in onze kerk zullen we daar aandacht aan besteden. We hopen dat u dan ook allemaal aanwezig kunt zijn. Wij kijken er naar uit.

Gelegenheidskoor
Voor de jubileumviering van de Mariaschool op zondag 29 mei zal een gelegenheidskoor samengesteld worden olv. Chris Wessels. Eenieder die zich geroepen voelt, kan zich aansluiten bij dit koor.
De viering begint om 11:15 uur en vanaf 10:00 uur wordt er gerepeteerd.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Een vooruitblik naar mei.
den hoornVanuit de Pastoraatsgroep zouden wij u willen verzoeken nu alvast rekening te houden met belangrijke vieringen.

Op zondag 1 mei is in Schipluiden de jaarlijkse Wij-Wei dag van onze parochie.

Op vrijdag 6 mei is er in onze kerk een uitgesteld concert van het koor St. Michael uit Schipluiden o.l.v. Koos van Beurden. Dit concert had in het kader van 75 jaar bevrijding en 75 jaar St. Michael plaats moeten vinden in mei 2020 maar kon om de bekende reden toen niet doorgaan.
De verdere bekendmaking zal worden verzorgd door St. Michael.

Het weekend van 14 en 15 mei zal in het teken staan van 100 jaar kerkwijding van onze kerk 19 mei 1922-2022. In een plechtige Eucharistieviering met mogelijk een programma na afloop zal worden stilgestaan bij deze bijzondere dag.

En In het weekend van 28 en 29 mei zal worden stilgestaan bij honderd jaar R.K. onderwijs in Den Hoorn.
De viering op 28 of 29 mei zal worden verzorgd door de Jubileumgroep van de Mariaschool.

In het Parochieblad van April komen we hierop terug.

De Pastoraatsgroep.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

High Tea op 14 mei 2022

Doe mee met A&C

Vind jij het leuk om te bakken en houd je van high tea ?
Dan zoeken wij jou!
Op zaterdagmiddag 14 mei organiseren we in parochiezaal de Eénhoorn, een high tea voor kinderen én ouderen uit Den Hoorn. We starten om 15:00 uur en eindigen om 16:45 uur.

Je maakt zelf iets lekkers en we smikkelen het samen op
KopjeTheeWe vragen je thuis zelf wat lekkere dingen te bereiden: bijvoorbeeld koekjes, muffins, sandwiches, hartige hapjes of chocolaatjes. Deze verdelen we over de verschillende tafels in de Eénhoorn. Samen met de ouderen smikkelen we dit op, onder het genot van een kopje thee of een glas limonade. Ondertussen maken we een gezellig praatje of spelen we spelletjes met de aanwezige ouderen.

Hier wil je bij zijn !
Heb je zin om wat lekkers klaar te maken en een gezellige middag te bezorgen aan een wat oudere dorpsgenoot ?
Neem ook je vriendje of vriendinnetje mee. We maken er dan met elkaar een gezellige middag van!
Meld je aan voor 7 mei a.s. via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

HighTea02

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

WijkBijbelKring
BijbelkringVanaf 20 april starten we weer met onze wijkbijbelkring, een samenwerking van de RK parochie van Den Hoorn, onze dorpsgenoot Bram van der Kooy, en de Protestantse Gemeente ’t Woudt – Den Hoorn. We beginnen met een eenvoudige maaltijd om 18:30 uur.
We lezen met elkaar Marcus 3: 20-35, over de familie van Jezus. We sluiten af rond 21:00 uur.

Op 20 april komen we samen bij Bram en Verna van der Kooy, De Look 7 in Den Hoorn. De kring is bedoeld om mensen uit de buurt te ontmoeten en samen met elkaar uit de Bijbel te lezen en daarover door te praten. Om samen te ontdekken wat de verhalen uit de Bijbel vandaag voor ons betekenen. We horen graag uiterlijk 18 april of je mee eet. Fijn om elkaar (weer) te ontmoeten !
Je kunt je aanmelden bij: Barbara Lamain, 06-30954748 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: Graag tot dan !

Namens de pastoraatsgroep,
                                                                              Jan Blom

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A & C

Op zaterdag 12 maart was de terugkommiddag voor de dopelingen, communicanten en vormelingen van het afgelopen jaar met hun ouders en broertjes en zusjes in de Eénhoorn.

Na een gezellige inloop met drinken en wat lekkers, gingen de kinderen aan de slag met een rap (lied) over de doop, de Eerste Heilige Communie en het Heilig Vormsel. Na eerst de herinneringen hiervan opgehaald te hebben, was dit het resultaat:

De sacramenten Rap

Ik werd gedoopt,2022terug01ze hielden me omhoog
en noemden mijn naam.
Ze deden water over mijn kop
en toen mochten we gaan.

Ik kreeg een hoorntje en een kaars,
die gingen mee naar huis.
Ik hoor nu bij de kerk
met het mooie kruis.

Toen deed ik Communie,
we kwamen allemaal samen.
We leerden over God,
we zeiden met zijn allen Amen
en knutselden ons rot!

Toen kwam de grote dag2022terug02
en ik had een grote lach.
Met hele mooie kleren aan
mocht ik naar het altaar gaan
Ik kreeg mijn eerst tosti,
uh, ik bedoel natuurlijk hostie.

Jo,jo,jo, ik kwam in de flow
en deed toen ook het Vormsel
De bisschop kwam speciaal uit Rotterdam,
bidden: Hij kan er echt wat van!
Toen kwamen mijn ouders
met hun handen op mijn schouders.

Het kruis met de olie raakte mij het meest
ik ontving op dat moment de Heilige Geest!

Met behulp van pakken rijst, tictac doosjes werd de beat en het ritme gemaakt en de tekst geoefend. Het resultaat werd opgevoerd voor de ouders die terugkwamen van hun eigen samenkomst in de kapel. Met de ouders hebben we gesproken over wat de kerk kan betekenen voor hen en hoe houden we kinderen betrokken.  “Geef kinderen een taak in een viering, zorg voor actie en iets doen voor een ander”, was duidelijk de boodschap. Met het maken van palmpaasstokken op 10 april en een high tea bijeenkomst met eigengemaakte koekjes van de kinderen voor ouderen op 14 mei, staan alweer twee nieuwe activiteiten op het programma speciaal voor de kinderen.

Na een glaasje werd de gezellige middag afgesloten met het aansteken van een kaarsje door alle gezinnen en een kort gebed voor vrede in Oekraïne.

Kinderen en ouders, bedankt voor jullie bijdrage !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

den hoorn

 

Aanmelding Vieringen

Vanaf vrijdag 25 februari zijn alle vieringen vrij toegankelijk te bezoeken,
hiermee is een einde gekomen aan het vooraf aanmelden.

Hou rekening met anderen en houd gepaste afstand !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

GraankorrelAls de Graankorrel niet in de aarde valt en sterft
Weet u nog, het hele lijdensverhaal: 40 dagentijd, de intocht in Jeruzalem, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, De verrijzenis.  De diepgang van het Paasmysterie. Het lijden en het sterven, maar vooral de opstanding. We herdenken niet maar gedenken wat er zo’n 2000 jaar geleden is gebeurd. Toekomst: Het testament wat Hij ons achterliet. Heden: Mensen die kracht putten in wat wij geloven. Dat is wat wij die avonden zingend aan u willen meegeven. We beginnen om 19.00 uur en het is op  

Zondag  10 April in de H. Antonius & Corneliuskerk in Den Hoorn  

Zomaar een uur Graankorrel.  Het brood, de kruik met water, HET IS VOLBRACHT de Paaskaars, Licht! Licht alles wordt Licht!  MARIA BIJ HET GRAF, de vertwijfeling,  HIJ was er en HIJ was er niet, Het  lied:  Zie de aarde wordt weer wakker en het U zij de glorie. De koorleden staan te springen om het weer te zingen. Nu u nog. Het is op een avond die niet stimulerend is, maar aan de diepgang van dit Paasoratorium veranderd er niets:  Geloof, Hoop en Toekomst !

Ineke Willems en Sonja Nowee

 ps. deze diepgang wordt eveneens gevierd op 13 april in de H. Sacramentskerk (Vredeskerk)  Nassaulaan - Delft.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Palmpasen 2022

PalmpasenOp de laatste zondag van de vastentijd wordt Palmpasen in de kerk gevierd. Vanuit onze werkgroep willen wij hier samen met de kinderen van de basisschool aandacht aan besteden. Dit doen we op zondag 10 april om 11:15 uur, tijdens de viering in de kerk.

Met het bezorgen van een Palmpasenstok brengen we kleur en een beetje liefde en geluk op de weg naar Pasen, bij eenzame zieke en/of oudere mensen in onze parochie. Of bij iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken.

We organiseren het als volgt:

  • De kinderen worden aan het begin van de viering eerst welkom geheten in de kerk. Daarna gaan zij aan de slag in de parochiezaal om een Palmpasen stok te maken.
  • Aan het einde van de viering, als de stok mooi versierd is, komen alle kinderen terug in de kerk, om daar een rondje met hun Palmpaasstok te lopen.
  • Aan elke stok hangt een kaartje met een gedicht erop. Op de achterkant van dit kaartje staat een naam en adres vermeld. Er wordt van u als ouder verwacht dat u na de viering samen met uw kind de stok bezorgt op dat adres.
  • Voor de stokken/kruizen wordt gezorgd. Het is de bedoeling dat uw kind het broodhaantje en de etenswaren om de stok mee te versieren van huis meeneemt. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan nootjes, koek, gedroogde vruchten, theezakjes en paaseitjes.
  • De meegebrachte etenswaren kunt u voor de aanvang van de viering afgeven in de parochiezaal. Deze worden daar op een tafel verzameld om later onderling verdeeld te worden.

Om dit goed te organiseren vragen wij om uiterlijk donderdag 7 april as. aan te melden. Dit kan door het sturen van een e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij kijken uit naar veel spontane aanmeldingen !

Hartelijke groeten van de Kinderwoorddienstgroep

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Huis-Paaskaars bestellen
Ook dit jaar is het mogelijk om via onze parochiekern een huispaaskaars te bestellen. Er is keuze uit zes verschillende afbeeldingen en diverse maten.

Vissen
 C. Vissen
 A. Emmausgangers
Levensboom
 B. Levensboom

 

Afbeelding A en B             
 Lengte:   30 cm  €  45,--
    40 cm  €  50,--
    60 cm  €  80,--
Afbeelding C, D, E en F     
 Lengte:   25 cm  €  25,--
    30 cm  €  30,--
    40 cm    €  40,--
    60 cm  €  65,--

 

Chi-Rho Kruis
 F. Chi-Rho Kruis met Vredesduif
Vredesduif, Regenboog
 D. Vredesduif, Regenboog
Chi-Rho Kruis
 E. Chi-Rho Kruis

 

U kunt uw bestelling plaatsen door dit uiterlijk 16 februari via een mail of schriftelijk bij het secretariaat te laten weten.

Wilt u hierbij duidelijk vermelden:
Naam, adres, telefoonnummer, de afbeelding van uw keuze en de maat.
Het bedrag kunt u overmaken op bankrekeningnummer: NL77 RABO 0146802349
t.n.v. R.K. Parochie O.L.V. van SION, parochiekern Den Hoorn, o.v.v. Huispaaskaars.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Antennes Kerktoren
mobieletelefoonWeet u het nog ? De discussies over het plaatsen van antennes in de toren van onze kerk. Het begon in 2016 en kreeg vooral bekendheid in 2017 en 2018. Ondanks dat aan alle voorwaarden en vergunningen werd voldaan zijn de zenders voor 5G nooit geplaatst.
Het getekende contract bleef wel intact. In de achterliggende jaren waren - ondanks onze regelmatige verzoeken om duidelijkheid - de reacties van de andere partij marginaal. Het heeft er nu in geresulteerd dat de overeenkomst en de daarmee in verband staande contracten conform zijn beëindigd.

De Commissie Budget, Beheer en Onderhoud


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Gerardus

Gerarduskalender 2022
Ook dit jaar is de Gerarduskalender weer verkrijgbaar bij Wessels Kaas & Noten aan de Dijkshoornseweg 17.
De kosten van de kalender - inclusief schild (kartonnen achterkant) - bedragen € 8,50.
Voor meer informatie kunt u telefonisch ( 06 1517 5124 ) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact opnemen.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn de kalender af te halen, dan kan deze ook thuisbezorgd worden.

Vriendelijke groet,

Chris Wessels

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Een blik naar de Voedselbank
Het aantal huishoudens dat afhankelijk is van de Voedselbank blijft hoog. Deze huishoudens worden ondersteund door Voedselbank Delft. Om dit iedere week weer voor elkaar te krijgen, zijn heel veel levensmiddelen nodig. Daarom doen we als kerk een beroep op u: Wanneer u boodschappen doet, neem dan deze week iets extra’s mee. U kunt hierbij denken aan groenteconserven in blik of glas, maar ook aan bijvoorbeeld muesli of houdbaar broodbeleg, koffie, thee, rijst of macaroni. Ook zeep, tandpasta en persoonlijke hygiëne zoals, maandverband zijn welkom.
Afgelopen weekend was de kerk extra geopend om uw bijdrage in ontvangst te nemen.

Ook de kinderen van de Mariaschool hebben zich de afgelopen weken ingezet voor de Voedselbank. Totaal werden meer dan 50 kratten met voedsel ingezameld welke - symbolisch - overhandigd in de viering op zondagochtend.

Voedselbank01

Om dit resultaat te bereiken werden allerlei creatieve initiatieven uit de kast getrokken..........

Voedselbank02Voedselbank03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voedselbank04Voedselbank05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Allerzielen in het Licht 2021

Begraaf01Evenals voorgaande jaren mag op dinsdag 2 november Allerzielendag verwacht worden dat de begraafplaats op de dag zelf maar ook in het weekend ervoor weer druk bezocht zal worden.
Maar ook evenals voorgaande jaren zal de begraafplaats in de avonduren op de Allerzielendag weer in het licht gezet worden.

Begraaf02Na de herdenkingsdienst van 19.00 uur worden de aanwezigen uitgenodigd om met de pastor naar de begraafplaats in het licht te gaan. De graven  van onze overleden zullen dan door de pastor gezegend worden en er wordt afgesloten met een herdenkingsgebed. Voor mensen die de herdenkingsdienst niet kunnen bezoeken maar wel op deze speciale avond een bezoek willen brengen aan de begraafplaats zal verlichting op de begraafplaats aan gaan bij zonsondergang en uitgaan om ca. 20.30 uur.

Welkom op de dag of in de avonduren op onze begraafplaats.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

MUSICAL
Ben jij tussen de 6 en18 jaar en vind jij het leuk om te zingen, toneel te spelen, muziek te maken, te dansen, verhalen te schrijven, kleding te ontwerpen, te knutselen of te schilderen? Dan zoeken wij jou !
Samen met jou willen we van een verhaal uit de bijbel een musical maken. We doen dit vanaf het uitkiezen van het verhaal en het schrijven van de musical tot en met de uitvoering met kleding en decor.
Dus ook als je niet op het podium wil staan, ben je van harte welkom. We gaan de musical maken tijdens de vieringen op zondagochtend in de Eenhoorn in Den Hoorn. Hoe vaak we precies samenkomen en wanneer de uitvoering is, wordt later bepaald.
Lijkt jou dit leuk? Meld je dan aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Als we voldoende aanmeldingen hebben, gaan we van start.

Wike van Vlodrop

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 Afscheid
AngeliqueIn de Eucharistieviering van 22 mei werd stilgestaan bij het afscheid van Angelique van Paassen.
Voor de meeste mensen een onbekend gezicht maar (stiekem) de muzikale motor achter 'AnCor'.
Angelique is sinds 1986 bij Jongerenkoor 'Harmonie' - de voorloper van koor 'AnCor'.

Niet lang na haar aantreden stapte ze over van zang naar combo.
Drums, gitaar, basgitaar, tenorsaxofoon....... eerst leerde ze het zelf om vervolgens andere comboleden op te leiden.
Na een aantal jaren afwezigheid keerde ze in 1999 terug om het stokje over te nemen van de toenmalige dirigent.

Niet als dirigent maar als muzikale motor:
- het schrijven van arrangementen voor sopraan \ alt \ tenor \ bas
- het uitwerken van combostukken gitaar \ drums \ saxofoon
- het instuderen van de verschillende zangstemmen met de betreffende koorleden.

Kort samengevat lijkt dit niet zoveel maar bedenk dat het voorbereiden ( uitzoeken, noten op papier, uitschrijven en inzingen mp3 ) van de kerstpartijen al in oktober start…… gaat dit wellicht meer leven.

Voor al dit werk mocht Angelique in 2016 het Parochiekruis van St. Antonius en St. Cornelius in ontvangst nemen.

Om een echt afscheid te voorkomen heeft het bestuur van 'AnCor' besloten haar - als eerste - te benoemen tot erelid.
Het biedt de mogelijkheid om - wanneer Angelique terug in Zuid Holland is - binnen te stappen en onderdeel te zijn het koor of het combo.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 Palmpasen 2021
PalmPasen2021aPalmPasen2021bDit jaar wilden we Palmpasen niet zomaar voorbij laten gaan. Vooral in deze Coronatijd vonden we het belangrijk om de mensen uit de parochie te verrassen met een goed gevulde palmpasenstok. Met elkaar kwamen we zaterdag bijeen om de stokken aan de kinderen uit te delen. De kinderen die zich aangemeld hadden mochten samen met een ouder de stok op komen halen om thuis te versieren.

Zo werd er thuis volop geknutseld en werden de stokken versierd met paaseitjes, zakjes thee, koekjes, nootjes en snoepjes. Dit is ook wel aan het resultaat te zien. Iedereen was erg enthousiast. Zondag zijn alle stokken door de kinderen bezorgd bij de parochianen.PalmPasen2021c

We hebben 30 parochianen verrast met een vrolijke palmpasenstok. Zo hopen we dat iedereen ondanks deze tijd toch een gezellig paasfeest heeft.
Met dank aan alle kinderen en ouders die hieraan meegewerkt hebben.

Namens de kinderwoorddienstgroep

Yvonne, Grace, Petra en Daisy

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Openstelling Kerk
Op Stille Zaterdag was de - feestelijk aangeklede - kerk geopend van 19:00 - 20:00 uur voor moment van stilte en persoonlijk gebed.
Zonder aankondiging vooraf werden er liederen ten gehore gebracht door enkele leden van koor 'AnCor' en een gedicht voorgedragen welke ingezonden was door Pastoor Eli Stok.

Paaswake

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Diaken Melchior Kerklaan
pluszegelZoals sommigen van u wisten moest diaken Kerklaan een heupoperatie ondergaan. Dat is vorige week gebeurd en op dit moment is hij weer ontslagen uit het ziekenhuis. Dit betekent dat hij een begin heeft gemaakt aan zijn periode van herstel, die vermoedelijk 2 tot 3 maanden zal duren. Hij maakt het naar omstandigheden goed maar we zullen hem in de komende periode moeten missen.
Het pastorale team probeert zoveel mogelijk in te springen en ook een aantal van onze vaste vervangers zullen ons in deze periode bij staan, waarvoor we hen dankbaar zijn.

Mocht u Melchior een kaartje willen sturen, doet u dat dan alstublieft via de brievenbus van het secretariaat, Het secretariaat zal zorgen dat uw berichten bij Melchior terecht komen.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Wordt jij Streamer ?

YouTubeHet live-streamen van vieringen is inmiddels gemeengoed geworden, dankzij een paar vrijwilligers. Van de kant van de parochianen ontvangen we blijken van waardering voor deze service. Mensen die niet in staat zijn naar de kerk te komen kunnen nu thuis een viering van hun eigen kerk volgen. We willen daarmee graag doorgaan.
Afgelopen zaterdag deed zich echter een probleem voor: niemand van de vrijwilligers was in staat aanwezig te zijn voor het streamen. Met kunst en vliegwerk was het mogelijk om 'op afstand' de live-stream te verzorgen. Het blijkt dus dat het groepje vrijwilligers nog te beperkt is, daarom een herhaalde oproep:
Bent u enigszins bekend met een computer of heeft u een (klein)zoon of (klein)dochter die mogelijk zou kunnen helpen bij het streamen, laat dat dan graag weten !
Door de robuuste inrichting is het streamen van een kerkdienst een betrekkelijk eenvoudige job geworden.
We streaven naar één beurt per 6 weken ( maar vaker mag altijd ;-)

Reacties graag via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

In memoriam: em. Pastoor L.F. de Groot

De Groot1Leo de Groot is in Leiden geboren op 27 juni 1935 en overleden in Voorhout op 20 december 2019 in de leeftijd van 84 jaar.
Pastoor de Groot was werkzaam in de Parochie Sint Antonius en Sint Cornelius in Den Hoorn van 1972 tot 2000.
Hij was daar 5 jaar Kapelaan tot 1977 daarna 23 jaar Pastoor tot het jaar 2000.

Nadat kapelaan Blauwhof werkzaam naast pastoor Steur van de Parochie afscheid had genomen kwam in 1972 Leo de Groot op een middag de pastorie in lopen met de kreet: “Hier is de nieuwe kapelaan voor Den Hoorn”. Kapelaan de Groot zou 5 jaar later in 1977 pastoor worden en pastoor Steur opvolgen die met pensioen ging.

Pastoor de Groot zou jarenlang aan de parochie verbonden blijven tot aan zijn pensioennering in 2000. Hij bleef in het dorp en ging wonen aan de Dijkshoornseweg.
In die jaren erna tot aan zijn verhuizing – medio 2014 naar Voorhout – assisteerde hij met grote regelmaat in onze Parochie. Vooral de maandelijkse vieringen bij de senioren in de Kickerthoek heeft hij lang volgehouden.

Pastoor de Groot heeft in al die jaren dat hij in Den Hoorn werkzaam was veel voor de parochie betekend. Niet alleen dat hij door de continuïteit van zijn aanwezigheid in de parochie een bindende en herkenbare factor was: – de pastoor met die grote hond – “Hij was de herder van de parochie en zijn schapen konden de herder vinden al was het in de supermarkt”.

Pastoor de Groot was een eigentijdse en geen “stilstaande” pastoor, hij wilde met de parochie ook vooruit.
Hij heeft allerlei overlegstructuren opgericht (parochieraad, kerkbestuur nieuwe stijl, het wekelijkse contact met de Parochianen middels het Parochieblaadje “Samen Onderweg”, de doordeweekse vieringen in de kapel “Maria in de Sonne” en een structureel bemand ofwel bevrouwd Parochiesecretariaat)

Talloze kinderen zijn door hem in de achterliggende decennia gedoopt, heel veel huwelijken heeft hij gesloten, terwijl hij ook van veel parochianen afscheid heeft genomen door de het leiden van de Uitvaartdiensten.
Blijvend zijn ook de met zijn inspiratie de in de tachtiger jaren vernieuwde en uitgebreide gebouwen. Een nieuwe pastorie, wat nu De EénHoorn is en een eigentijdse dagkerk met als naam Maria in den Sonne.

De Hoornse Parochie is Pastoor Leo de Groot veel dank verschuldigd.

Moge hij ruste in vrede.

.