Allerzielen in het Licht 2021

Begraaf01Evenals voorgaande jaren mag op dinsdag 2 november Allerzielendag verwacht worden dat de begraafplaats op de dag zelf maar ook in het weekend ervoor weer druk bezocht zal worden.
Maar ook evenals voorgaande jaren zal de begraafplaats in de avonduren op de Allerzielendag weer in het licht gezet worden.

Begraaf02Na de herdenkingsdienst van 19.00 uur worden de aanwezigen uitgenodigd om met de pastor naar de begraafplaats in het licht te gaan. De graven  van onze overleden zullen dan door de pastor gezegend worden en er wordt afgesloten met een herdenkingsgebed. Voor mensen die de herdenkingsdienst niet kunnen bezoeken maar wel op deze speciale avond een bezoek willen brengen aan de begraafplaats zal verlichting op de begraafplaats aan gaan bij zonsondergang en uitgaan om ca. 20.30 uur.

Welkom op de dag of in de avonduren op onze begraafplaats.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 Palmpasen 2021
PalmPasen2021aPalmPasen2021bDit jaar wilden we Palmpasen niet zomaar voorbij laten gaan. Vooral in deze Coronatijd vonden we het belangrijk om de mensen uit de parochie te verrassen met een goed gevulde palmpasenstok. Met elkaar kwamen we zaterdag bijeen om de stokken aan de kinderen uit te delen. De kinderen die zich aangemeld hadden mochten samen met een ouder de stok op komen halen om thuis te versieren.

Zo werd er thuis volop geknutseld en werden de stokken versierd met paaseitjes, zakjes thee, koekjes, nootjes en snoepjes. Dit is ook wel aan het resultaat te zien. Iedereen was erg enthousiast. Zondag zijn alle stokken door de kinderen bezorgd bij de parochianen.PalmPasen2021c

We hebben 30 parochianen verrast met een vrolijke palmpasenstok. Zo hopen we dat iedereen ondanks deze tijd toch een gezellig paasfeest heeft.
Met dank aan alle kinderen en ouders die hieraan meegewerkt hebben.

Namens de kinderwoorddienstgroep

Yvonne, Grace, Petra en Daisy

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Openstelling Kerk
Op Stille Zaterdag was de - feestelijk aangeklede - kerk geopend van 19:00 - 20:00 uur voor moment van stilte en persoonlijk gebed.
Zonder aankondiging vooraf werden er liederen ten gehore gebracht door enkele leden van koor 'AnCor' en een gedicht voorgedragen welke ingezonden was door Pastoor Eli Stok.

Paaswake

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Diaken Melchior Kerklaan
pluszegelZoals sommigen van u wisten moest diaken Kerklaan een heupoperatie ondergaan. Dat is vorige week gebeurd en op dit moment is hij weer ontslagen uit het ziekenhuis. Dit betekent dat hij een begin heeft gemaakt aan zijn periode van herstel, die vermoedelijk 2 tot 3 maanden zal duren. Hij maakt het naar omstandigheden goed maar we zullen hem in de komende periode moeten missen.
Het pastorale team probeert zoveel mogelijk in te springen en ook een aantal van onze vaste vervangers zullen ons in deze periode bij staan, waarvoor we hen dankbaar zijn.

Mocht u Melchior een kaartje willen sturen, doet u dat dan alstublieft via de brievenbus van het secretariaat, Het secretariaat zal zorgen dat uw berichten bij Melchior terecht komen.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Wordt jij Streamer ?

YouTubeHet live-streamen van vieringen is inmiddels gemeengoed geworden, dankzij een paar vrijwilligers. Van de kant van de parochianen ontvangen we blijken van waardering voor deze service. Mensen die niet in staat zijn naar de kerk te komen kunnen nu thuis een viering van hun eigen kerk volgen. We willen daarmee graag doorgaan.
Afgelopen zaterdag deed zich echter een probleem voor: niemand van de vrijwilligers was in staat aanwezig te zijn voor het streamen. Met kunst en vliegwerk was het mogelijk om 'op afstand' de live-stream te verzorgen. Het blijkt dus dat het groepje vrijwilligers nog te beperkt is, daarom een herhaalde oproep:
Bent u enigszins bekend met een computer of heeft u een (klein)zoon of (klein)dochter die mogelijk zou kunnen helpen bij het streamen, laat dat dan graag weten !
Door de robuuste inrichting is het streamen van een kerkdienst een betrekkelijk eenvoudige job geworden.
We streaven naar één beurt per 6 weken ( maar vaker mag altijd ;-)

Reacties graag via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

In memoriam: em. Pastoor L.F. de Groot

De Groot1Leo de Groot is in Leiden geboren op 27 juni 1935 en overleden in Voorhout op 20 december 2019 in de leeftijd van 84 jaar.
Pastoor de Groot was werkzaam in de Parochie Sint Antonius en Sint Cornelius in Den Hoorn van 1972 tot 2000.
Hij was daar 5 jaar Kapelaan tot 1977 daarna 23 jaar Pastoor tot het jaar 2000.

Nadat kapelaan Blauwhof werkzaam naast pastoor Steur van de Parochie afscheid had genomen kwam in 1972 Leo de Groot op een middag de pastorie in lopen met de kreet: “Hier is de nieuwe kapelaan voor Den Hoorn”. Kapelaan de Groot zou 5 jaar later in 1977 pastoor worden en pastoor Steur opvolgen die met pensioen ging.

Pastoor de Groot zou jarenlang aan de parochie verbonden blijven tot aan zijn pensioennering in 2000. Hij bleef in het dorp en ging wonen aan de Dijkshoornseweg.
In die jaren erna tot aan zijn verhuizing – medio 2014 naar Voorhout – assisteerde hij met grote regelmaat in onze Parochie. Vooral de maandelijkse vieringen bij de senioren in de Kickerthoek heeft hij lang volgehouden.

Pastoor de Groot heeft in al die jaren dat hij in Den Hoorn werkzaam was veel voor de parochie betekend. Niet alleen dat hij door de continuïteit van zijn aanwezigheid in de parochie een bindende en herkenbare factor was: – de pastoor met die grote hond – “Hij was de herder van de parochie en zijn schapen konden de herder vinden al was het in de supermarkt”.

Pastoor de Groot was een eigentijdse en geen “stilstaande” pastoor, hij wilde met de parochie ook vooruit.
Hij heeft allerlei overlegstructuren opgericht (parochieraad, kerkbestuur nieuwe stijl, het wekelijkse contact met de Parochianen middels het Parochieblaadje “Samen Onderweg”, de doordeweekse vieringen in de kapel “Maria in de Sonne” en een structureel bemand ofwel bevrouwd Parochiesecretariaat)

Talloze kinderen zijn door hem in de achterliggende decennia gedoopt, heel veel huwelijken heeft hij gesloten, terwijl hij ook van veel parochianen afscheid heeft genomen door de het leiden van de Uitvaartdiensten.
Blijvend zijn ook de met zijn inspiratie de in de tachtiger jaren vernieuwde en uitgebreide gebouwen. Een nieuwe pastorie, wat nu De EénHoorn is en een eigentijdse dagkerk met als naam Maria in den Sonne.

De Hoornse Parochie is Pastoor Leo de Groot veel dank verschuldigd.

Moge hij ruste in vrede.

.