Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor het Vormsel?2. Vormsel olie

  • De eerstvolgende mogelijkheid om uw kind in onze parochie te laten vormen is op zaterdag 16 september 2023. Het voorberereidingstraject begint binnenkort.
  • Neem contact op met het secretariaat van de geloofsgemeenschap. Het secretariaat stuurt vervolgens informatie over de voorbereiding en een aanmeldformulier.
  • In principe is de voorbereiding geschikt voor leerlingen uit groep 7 en 8, maar oudere tieners die het Vormsel nog niet hebben ontvangen, zijn ook welkom. (Als het leeftijdsverschil te groot wordt, zal worden gekeken naar een beter passend traject.)
  • De voorbereiding is gezamenlijk voor de parochie O.L.V. van Sion. Tijdens zes bijeenkomsten denken we samen na over het belang van het maken van goede keuzes, hoe de Heilige Geest ons hierbij kan helpen, en de betekenis van de zalving. Onder begeleiding van de werkgroep en het pastoraal team krijgen ook ouders een actieve rol in de begeleiding.
  • Tijdens het traject zijn er één of twee avonden waarop ouders worden geïnformeerd over het verloop. Ook worden de vormelingen voorgesteld tijdens een viering in hun lokale kerk.
  • Aan het eind van het voorbereidingstraject is er een gezamenlijke viering in één van de drie kerken, waarin de hele groep in een feestelijke viering het Vormsel ontvangt van de bisschop of een andere ‘vormheer’.

Wat is er voor mijn kind na het Vormsel?

  • Er is een Rock Solid-groep voor de tieners van de parochie. Een mix van wilde spellen, gesprekken, Bijbelteksten, en de handen uit de mouwen steken om iets voor anderen te doen.
  • Voor oudere tieners (17+) is er een Rock Solid plus-groep.

Voor informatie over beide bovenstaande groepen kunt u een mail sturen naar het volgende adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Houdt uw zoon/dochter van zingen of muziek maken? Het is de moeite waard om contact op te nemen met één van de koren in de verschillende geloofsgemeenschappen.

Betekenis van het Vormsel

De naam ‘christen’ komt van ‘Christus’, wat ‘Gezalfde’ betekent. Toen Jezus uitlegde wat zijn missie was in het leven, vertelde hij dat God hem had gezalfd om aan armen de goede boodschap te brengen, aan gevangenen hun bevrijding te melden, om blinden te laten zien en om onderdrukte mensen weer in vrijheid te laten gaan.

Het Vormsel is een zalving met chrisma-olie, en betekent dat je de kracht ontvangt van de Heilige Geest, om als volgeling en leerling van Jezus heilzaam te zijn voor de wereld.

Het Vormsel is een versterking van de weg van het geloof die bij de doop begonnen is.

Voor meer informatie: https://youtu.be/lBPVdT2pR4U