Openstelling dagkapel
EntreeDe deur van onze kerk is dagelijks geopend van 09:00 - 19:00 uur voor het opsteken van een kaarsje, persoonlijk gebed of een moment van stilte.

Livestreams \ terugkijken
YouTubeDe vieringen vanuit de St. Antonius & St. Cornelius kerk - Den Hoorn zijn via de livestream te volgen en terug te kijken.

Indien u zich abonneert op het kanaal ontvangt u automatisch een melding als de dienst start.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mag ik mij voorstellen:

Michelle

Michelle van IJzeren
sinds 11 juli ben ik 3 ochtenden werkzaam op het secretariaat van onze parochie in Den Hoorn. Na de verhuizing van Eveline neem ik haar werkzaamheden over.
Gelukkig doe ik dit niet alleen: Margit is al heel lang vrijwilliger op het secretariaat en is er één ochtend per week.
Begin juli is er nog een vrijwilliger gestart: Nelleke, zij assisteert ons één ochtend per week.

Ik ben opgegroeid in Zilverstad Schoonhoven en de oudste in een gezin met drie kinderen. Door mijn studie aan de TH Rijswijk ben ik in deze regio terecht gekomen. In 2010 woonde ik in Delft en heb ik Mike leren kennen. Wij zijn in 2015 in Delft door D. Verbakel getrouwd. Een jaar later ben ik met mijn man Mike van Veen verhuisd naar Den Hoorn.
Sinds het najaar van 2017 zit ik in de redactie van Zie Ons. Hierdoor kende ik gelukkig al wat parochianen en vrijwilligers, dit maakte mijn start een stuk eenvoudiger. Ik voel mij zeer vereerd dat ik dit werk voor onze parochie mag doen en ga ook mijn uiterste best doen om de werkzaamheden goed voort te zetten.

Vriendelijke groeten,

Michelle van IJzeren

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 den hoornStencilwerkVacatureStreamer
We zijn op zoek naar een man of vrouw die - meestal - op donderdagochtend wil helpen met het stencilen van het parochieblaadje ‘Samen onderweg’ en af en toe ander stencilwerk. Het gaat in de meeste gevallen om ongeveer twee uur per week. Er wordt gezorgd voor een deugdelijke instructie. Belt u met het secretariaat 015 2615125.

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 Afscheid Burgemeester Rodenburg

Op zaterdagmiddag 25 juni nam Arnoud Rodenburg - na achttien jaar - op feestelijke wijze afscheid als burgemeester van Midden Delfland.
Een blik in de historie - begeleid door fraaie beelden - waarbij de burgemeester het bekende lied van de Maxima's ten gehore brengt op het orgel van onze kerk.

Zaterdag 9 juli verzorgden de Maxima's een tour rondom de Hoornse Vaart waarbij het eindpunt het kerkplein is. Samen met de voltallige Knotwilgen werd het loflied Fanfare voor de Hoornse Vaart gespeeld. 
Meer informatie hieromtrent kunt u hier vinden.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met  A&C

AC02

Zaterdag 11 juni vond de derde bijeenkomst van Doe mee met A&C in 2022 plaats. Het thema van deze bijeenkomst was ‘Samen eten, samen delen, samen vieren !’.

23 kinderen hadden zich aangemeld voor deze activiteit om voor de voorstelviering van de communicanten en vormelingen samen te eten en iets gezelligs te doen. En gezellig was het!

Na afscheid genomen te hebben van de ouders, gingen we met elkaar aan de tafel. Samen heerlijk frietjes eten en om het thema ‘delen’ kracht bij te zetten werden de zakken frietjes op tafel leeggeschud. En weet u wat: de kinderen legden de friet op hun bord! Met lekkere knakworstjes erbij en frisse komkommertjes en tomaatjes werd werkelijk alles gedeeld en opgesmuld.

Na buiten even gespeeld te hebben, was het tijd voor Esther. Zij las een mooi verhaal voor over Nijlpaard. Die had een chocoladetaart helemaal alleen opgegeten.AC02 Hij had hele erge trek en stiekem de taart opgegeten die voor iedereen was bedoeld. Hij had niet gedeeld, maar had achteraf wel spijt van wat hij had gedaan. De kinderen bedachten ook een oplossing hoe Nijlpaard het goed kon maken.

Na een ijsje was het nog tijd voor een spelletje ‘Ren je rot’ op het kerkplein met vragen over Jezus, de bijbel en de kerk. Toen was het tijd om de ouders weer op te zoeken in de kerk. Na een mooie gezinsviering was het tijd om weer naar huis te gaan! 

Wat een blije gezichten hebben we weer gezien van de kinderen, bedankt voor jullie enthousiaste aanwezigheid. Wij hebben er ook van genoten !

Wike, Daisy en Claudia

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

logo100jaar

Meer informatie omtrent het 100-jarig jubileum treft u hier

Parochiesecretariaat
Het parochiesecretariaat is op maandag-, dinsdag en donderdagochtend telefonisch en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bereikbaar.
Als u een bezoek wilt brengen aan het secretariaat vragen wij u beleefd om van te voren contact met ons op te nemen om eventuele wachttijd te voorkomen. Schroomt u niet om contact met ons te leggen, wij staan u graag te woord en u kunt altijd bij ons terecht.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

COLLECTE

QRAnno 2021 is het niet vanzelfsprekend meer dat mensen kleingeld op zak hebben voor de collecte. Om tegemoet te komen aan de vraag naar digitaal collecteren \ doneren zijn er een aantal nieuwe mogelijkheden beschikbaar gekomen.
Enerzijds is er een QR-code aangemaakt met daarin een betaalverzoek en de gegevens van onze parochie.
Scant u deze QR-code met de mobiele telefoon dan komt u in een vertrouwde IDEAL-omgeving, waar u het te doneren bedrag zelf kunt bepalen. Het is geen machtiging (eenmalig), de code is beschermd tegen fraude (veilig) en er worden geen gegevens opgeslagen (anoniem).
Deze QR-codes treft u naast de collecteschaal - achter in de kerk.

Anderzijds treft u tijdens de Live-streams - in het chatvenster aan de rechterzijde - een link naar deze zelfde omgeving.
Ook hier geldt: veilige IDEAL-omgeving, eenmalige donatie, u bepaalt zelf de hoogte, uw gegevens worden niet opgeslagen.

Uiteraard kunt uw bijdrage ook storten op rekening NL77 RABO 01468 02349 tnv. R.K. Parochie O.L.V. van Sion - Den Hoorn

We hopen hiermee u een extra mogelijkheid te bieden om met de collecte mee te doen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Gezocht......

Kerk02

Een gebouw van meer dan honderd jaar oud en wat er goed onderhouden bijstaat vraagt echter constant aandacht en dat gaat niet vanzelf.
Bent u die man bent die ons daar een handje bij wil helpen reageer dan eens naar onderstaande personen.
Technisch inzicht is handig maar geen vereiste, tenslotte maken vele handen licht werk.

De invulling is zeer flexibel met een paar uurtjes per maand helpt u ons al enorm.

Voor uw reactie al vast bedankt namens:
Wim de Lange tel. 06 8134 2545 of per e-mail
Bert Gerritse    tel. 06 2722 8339 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kerkvervoer

BusEr zijn  reacties gekomen op het verzoek te melden of men graag vervoer naar de kerk zou willen hebben. We zijn nu nog op zoek naar enkele chauffeurs die bereid zijn om mensen op te halen en na afloop van de viering weer thuis te brengen. Wanneer we dat met een aantal mensen doen is de last voor iedereen overzichtelijk.
Als u zich wilt aanmelden kunt u zich aanmelden bij het parochiesecretariaat. Alvast bedankt voor uw aangeboden hulp!

Namens de Pastoraatsgroep,
                                                            Jan Blom

 

 

Archief