Openstelling dagkapel
EntreeDe deur van onze kerk is dagelijks geopend van 09:00 - 19:00 uur voor het opsteken van een kaarsje, persoonlijk gebed of een moment van stilte.

Livestreams \ terugkijken
YouTubeDe vieringen vanuit de St. Antonius & St. Cornelius kerk - Den Hoorn zijn via de livestream te volgen en terug te kijken.

Indien u zich abonneert op het kanaal ontvangt u automatisch een melding als de dienst start.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Afscheid
AngeliqueIn de Eucharistieviering van 22 mei werd stilgestaan bij het afscheid van Angelique van Paassen.
Voor de meeste mensen een onbekend gezicht maar (stiekem) de muzikale motor achter 'AnCor'.
Angelique is sinds 1986 bij Jongerenkoor 'Harmonie' - de voorloper van koor 'AnCor'.

Niet lang na haar aantreden stapte ze over van zang naar combo.
Drums, gitaar, basgitaar, tenorsaxofoon....... eerst leerde ze het zelf om vervolgens andere comboleden op te leiden.
Na een aantal jaren afwezigheid keerde ze in 1999 terug om het stokje over te nemen van de toenmalige dirigent.

Niet als dirigent maar als muzikale motor:
- het schrijven van arrangementen voor sopraan \ alt \ tenor \ bas
- het uitwerken van combostukken gitaar \ drums \ saxofoon
- het instuderen van de verschillende zangstemmen met de betreffende koorleden.

Kort samengevat lijkt dit niet zoveel maar bedenk dat het voorbereiden ( uitzoeken, noten op papier, uitschrijven en inzingen mp3 ) van de kerstpartijen al in oktober start…… gaat dit wellicht meer leven.

Voor al dit werk mocht Angelique in 2016 het Parochiekruis van St. Antonius en St. Cornelius ontvangen.

Om een echt afscheid te voorkomen heeft het bestuur van 'AnCor' besloten haar - als eerste - te benoemen tot erelid.
Het biedt de mogelijkheid om - wanneer Angelique terug in Zuid Holland is - binnen te stappen en onderdeel te zijn het koor of het combo.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Wordt jij Streamer ?

YouTubeHet live-streamen van vieringen is inmiddels gemeengoed geworden, dankzij een paar vrijwilligers. Van de kant van de parochianen ontvangen we blijken van waardering voor deze service. Mensen die niet in staat zijn naar de kerk te komen kunnen nu thuis een viering van hun eigen kerk volgen. We willen daarmee graag doorgaan.
Afgelopen zaterdag deed zich echter een probleem voor: niemand van de vrijwilligers was in staat aanwezig te zijn voor het streamen. Met kunst en vliegwerk was het mogelijk om 'op afstand' de live-stream te verzorgen. Het blijkt dus dat het groepje vrijwilligers nog te beperkt is, daarom een herhaalde oproep:
Bent u enigszins bekend met een computer of heeft u een (klein)zoon of (klein)dochter die mogelijk zou kunnen helpen bij het streamen, laat dat dan graag weten !
Door de robuuste inrichting is het streamen van een kerkdienst een betrekkelijk eenvoudige job geworden.
We streaven naar één beurt per 6 weken ( maar vaker mag altijd ;-)

Reacties graag via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  den hoorn
Versoepeling aantal kerkbezoekers
Vanuit het Bisdom hebben wij het bericht ontvangen dat - naar aanleiding van de versoepelingen rondom de Corona-maatregelen vanuit met ministerie - wij meer kerkbezoekers mogen ontvangen in onze kerk. Wij mogen in de weekendvieringen 50 personen/parochianen verwelkomen.
Het blijft noodzakelijk dat u zich aanmeldt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bellen naar het secretariaat of via het aanmeldformulier achter in de kerk.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 Palmpasen 2021
PalmPasen2021aPalmPasen2021bDit jaar wilden we Palmpasen niet zomaar voorbij laten gaan. Vooral in deze Coronatijd vonden we het belangrijk om de mensen uit de parochie te verrassen met een goed gevulde palmpasenstok. Met elkaar kwamen we zaterdag bijeen om de stokken aan de kinderen uit te delen. De kinderen die zich aangemeld hadden mochten samen met een ouder de stok op komen halen om thuis te versieren.

Zo werd er thuis volop geknutseld en werden de stokken versierd met paaseitjes, zakjes thee, koekjes, nootjes en snoepjes. Dit is ook wel aan het resultaat te zien. Iedereen was erg enthousiast. Zondag zijn alle stokken door de kinderen bezorgd bij de parochianen.PalmPasen2021c

We hebben 30 parochianen verrast met een vrolijke palmpasenstok. Zo hopen we dat iedereen ondanks deze tijd toch een gezellig paasfeest heeft.
Met dank aan alle kinderen en ouders die hieraan meegewerkt hebben.

Namens de kinderwoorddienstgroep

Yvonne, Grace, Petra en Daisy

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Openstelling Kerk
Op Stille Zaterdag was de - feestelijk aangeklede - kerk geopend van 19:00 - 20:00 uur voor moment van stilte en persoonlijk gebed.
Zonder aankondiging vooraf werden er liederen ten gehore gebracht door enkele leden van koor 'AnCor' en een gedicht voorgedragen welke ingezonden was door Pastoor Eli Stok.

Paaswake

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Diaken Melchior Kerklaan
pluszegel

Zoals sommigen van u wisten moest diaken Kerklaan een heupoperatie ondergaan. Dat is vorige week gebeurd en op dit moment is hij weer ontslagen uit het ziekenhuis. Dit betekent dat hij een begin heeft gemaakt aan zijn periode van herstel, die vermoedelijk 2 tot 3 maanden zal duren. Hij maakt het naar omstandigheden goed maar we zullen hem in de komende periode moeten missen.
Het pastorale team probeert zoveel mogelijk in te springen en ook een aantal van onze vaste vervangers zullen ons in deze periode bij staan, waarvoor we hen dankbaar zijn.

Mocht u Melchior een kaartje willen sturen, doet u dat dan alstublieft via de brievenbus van het secretariaat, Het secretariaat zal zorgen dat uw berichten bij Melchior terecht komen.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Antennes Kerktoren
mobieletelefoonWeet u het nog ? De discussies over het plaatsen van antennes in de toren van onze kerk. Het begon in 2016 en kreeg vooral bekendheid in 2017 en 2018. Ondanks dat aan alle voorwaarden en vergunningen werd voldaan zijn de zenders voor 5G nooit geplaatst.
Het getekende contract bleef wel intact. In de achterliggende jaren waren - ondanks onze regelmatige verzoeken om duidelijkheid - de reacties van de andere partij marginaal. Het heeft er nu in geresulteerd dat de overeenkomst en de daarmee in verband staande contracten conform zijn beëindigd.

De Commissie Budget, Beheer en Onderhoud

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Parochiesecretariaat
Het parochiesecretariaat is op maandag-, dinsdag en donderdagochtend uitsluitend telefonisch en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bereikbaar.
Schroomt u niet om contact met ons op te nemen, we staan u graag te woord.
Ook in deze tijd kunt u altijd bij ons terecht.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Aanmelden Weekendvieringen
In de voorbije weekenden is gebleken dat steeds meer mensen wel aanwezig zijn bij de vieringen maar jammer genoeg zich niet hebben aangemeld. Als Parochiekern in Den Hoorn zijn we blij dat parochianen en gasten ook in deze tijd de weg naar de kerk weten te vinden. Gelet echter op het gegeven dat we nog steeds moeten voldoen aan bepaalde richtlijnen constateren we ook dat het aantal bezoekers steeds dichter het aantal nadert dat binnen de mogelijkheden toelaatbaar is. Als we uitgaan van de ruimte in de kerk en het voorschrift van 1.50 meter blijven we met 60 personen binnen die mogelijkheden.

Het zou zomaar kunnen dat we op een bepaald moment boven dat aantal uit komen. Dan hebben we een dus een probleem.

Om dat te voorkomen het vriendelijke verzoek gebruik te - blijven - maken van de aanmeldmogelijkheden.

Als u ook volgend weekend of ook de weekenden erna naar de vieringen wil komen bel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan vóór donderdagmiddag 12:00 uur naar het Parochiesecretariaat of maak gebruik van het antwoordformulier wat achterin de kerk ligt.

Voor de vieringen op dinsdagochtend in de kerk hoeft u zich niet aan te melden.

De Pastoraatsgroep dankt u bij voorbaat voor uw medewerking.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 Kerkvervoer

BusEr zijn  reacties gekomen op het verzoek te melden of men graag vervoer naar de kerk zou willen hebben. We zijn nu nog op zoek naar enkele chauffeurs die bereid zijn om mensen op te halen en na afloop van de viering weer thuis te brengen. Wanneer we dat met een aantal mensen doen is de last voor iedereen overzichtelijk.
Als u zich wilt aanmelden kunt u zich aanmelden bij het parochiesecretariaat. Alvast bedankt voor uw aangeboden hulp!

Namens de Pastoraatsgroep,
                                                            Jan Blom

 

Archief