Parochiesecretariaat
Den HoornHet parochiesecretariaat is maandag-, dinsdag- en donderdag van 09:00 - 12:00 uur telefonisch en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bereikbaar.
Op deze dagen en tijden kunt u ook een bezoek brengen aan het secretariaat.
Wilt u er zeker van zijn dat wij tijd voor u hebben, dan is het verstandig om vooraf contact met ons op te nemen.

Schroomt u niet om contact met ons te leggen, u kunt altijd bij ons terecht, wij staan u graag te woord.

Openstelling dagkapel
EntreeDe deur van onze kerk is dagelijks geopend van 09:00 - 19:00 uur voor het opsteken van een kaarsje, persoonlijk gebed of een moment van stilte.

 

Livestreams \ terugkijken
YouTubeDe vieringen vanuit de St. Antonius & St. Cornelius kerk - Den Hoorn zijn via de livestream te volgen en terug te kijken.

Indien u zich abonneert op het kanaal ontvangt u automatisch een melding als de dienst start.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vastenwandeling
De komende week kunt u meelopen vanuit De EénHoorn op:

donderdag 30 maart
maandag 3 april

We starten om 09:00 uur met een tekst of gebed, na een wandeling van ca. 30 minuten is er bij terugkomst koffie en thee.

Het volledige rooster vind u in Zie Ons.

 

den hoorn

COLLECTE

QR Heeft u geen kleingeld op zak - of volgt u de viering via internet - dan kunt u bijdragen aan de collecte via de QR-code .

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A&C

PalmpasenPalmpasen !
Op de laatste zondag van de vastentijd wordt Palmpasen in de kerk gevierd. Vanuit onze werkgroep willen wij hier samen met de kinderen van de basisschool aandacht aan besteden. Dit doen we op zondag 2 april om 11:15 uur, tijdens de viering in de kerk.

Breng een beetje geluk !
Met het bezorgen van een Palmpasenstok brengen we kleur en een beetje liefde en geluk op de weg naar Pasen, bij eenzame- zieke en/of oudere mensen in onze parochie. Of bij iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken. 

Zo gaan we het organiseren:

  • De kinderen worden aan het begin van de viering welkom geheten in de kerk.
  • Daarna gaan zij aan de slag in De EénHoorn.
  • Aan elke stok hangt een kaartje met een gedicht erop. Op de achterkant staat een naam en adres vermeld.
    Er wordt van de ouder(s) verwacht dat zij na de viering samen met hun kind de stok bezorgen op dat adres.
  • Voor de stokken/kruizen wordt gezorgd. Het is de bedoeling dat de kinderen het broodhaantje en de etenswaren, bijvoorbeeld nootjes, koek, gedroogde vruchten, theezakjes en paaseitjes, van huis meenemen.
  • De meegebrachte etenswaren kunnen vóór aanvang van de viering afgegeven worden in De EénHoorn.
    Deze worden daar op een tafel verzameld en later onderling verdeeld om de stokken mee te versieren.

Doe je mee ?
Neem ook gerust een vriendje of vriendinnetje mee !   Meld je vóór 30 maart aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Groeten namens Doe mee met A&C !

 Daisy, Wike en Laura

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kopje koffie, Koekje erbij ?
Kopje KoffieVoor een aantal mensen is het een goede gewoonte om - op de eerste zondag van de maand - na de viering even na te blijven voor een praatje, onder het genot van een kopje koffie of thee.
Wij hebben zes hele fijne gastvrouwen die dit om beurten verzorgen. Zij zeggen graag: Tot ziens.
Ook weer op Zondag 2 April.

Inzameling Voedselbank
VoedselbankDe Voedselbank is altijd op zoek  naar (houdbare) voedings-producten, wasmiddelen of artikelen voor persoonlijke verzorging (tandpasta, shampoo etc.).
Komend weekend is de maandelijkse inzameling. U kunt uw artikelen in de daarvoor bestemde mand leggen - te vinden bij de uitgang van de kerk.

Voor een financiële bijdrage verwijzen wij u naar de website van de Voedselbank.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

DE GRAANKORREL
Op Zondag 2 April 2023 van 14:00 tot 15:00 uur het Paasoratorium “Als de Graankorrel niet in de aarde valt en sterft.....” van Marijke de Bruijne ten gehore gebracht.

GraankorrelWij - en de koorleden - ervaren het als een opening van de Lijdensweek. Geen Lijdensweek zonder de Graankorrel zijn de woorden van Sonja Nowee en Ineke Willems, “Het is heerlijk om zo met elkaar muziek te mogen maken die er toe doet, die iets te zeggen heeft waar mensen, inclusief jezelf, door geraakt worden. De toon is gezet; we mogen de weg van licht, hoop en vrede lopen naar Pasen. En onderweg vier keer stilstaan bij de weg die de Man uit Nazareth gegaan is, om tenslotte op de Paasmorgen te eindigen met de jubel: “... alles is Licht geworden”.

Zoals elk jaar mogen we ervaren hoe het was. Palmpasen de reis naar Jeruzalem. De intocht is blij en feestelijk. De sfeer verandert als Jezus het tempelplein schoonveegt en het onrustig geworden volk de overheid opnieuw de vraag stelt wat men met Jezus aan moet.

Witte Donderdag. Voor het brood wordt gedeeld moeten we ons reinigen. Met water, zoals Jezus bij de voetwassing deed, en met de kruiden van de reiniging, zoals in de streken van de bijbel in het voorjaar gebeurde. Daarna volgt de arrestatie.

Goede Vrijdag. Jezus wordt voor Pilatus gebracht. Middenin dat tumultueuze gebeuren vraagt Pilatus aan Jezus wat waarheid is. Een centrum van stilte ontstaat. Is de waarheid waar Pilatus naar vraagt de waarheid die Jezus de mensen probeert duidelijk te maken?

Stille Zaterdag. Er is een grote stilte na de diep ingrijpende gebeurtenis van Christus' sterven aan het kruis. Maar het vermoeden ontstaat dat dood ruimte schept voor iets nieuws. Vanuit rouw en verdriet een nieuw begin maken gaat niet vanzelf. Er is aarzeling die langzaam leidt tot de uitbarsting “Licht, Licht, overal Licht”.

Paasmorgen. In het verslag van Maria krijgt de intieme en persoonlijke kant van dit overweldigende gebeuren een plaats. Het slotlied “Opnieuw geboren, opgestaan” heeft het karakter van een belijdenis. Dit lied verwoordt een opstaan, een nieuw gerijpter begin, dat als kostbaar geschenk ervaren wordt.

Gaat u met ons mee op weg naar Pasen ?

Sonja Nowee, Ineke Willems

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A&C

De Zandtovenaar met Pasenkonijn
Op Paaszaterdag 8 april 2023 zijn jullie om 19:00 uur van harte welkom in onze kerk voor de Paasmeditatie. Tijdens deze meditatie lezen we in de kerk samen met de kinderen het verhaal van de Zandtovenaar over Pasen. Op deze manier leven we toe naar Pasen. Ook mogen de kinderen helpen met het opruimen van de oude Paaskaars. De nieuwe kaars maken we klaar voor de reis naar Schipluiden, waar de kaars tijdens de Paaswake gezegend wordt.

Eieren zoeken
Na de meditatie drinken we met elkaar koffie, thee of limonade en mogen de kinderen eieren zoeken. Daarna bent u van harte uitgenodigd om mee te gaan naar Schipluiden voor het gezamenlijk vieren van de Paaswake. De Paaswake in Schipluiden start om 21:30 uur.

Eieren voor iedereen
Iedereen is welkom bij de Paasmeditatie en het eieren zoeken. Omdat we willen zorgen voor genoeg eieren voor de aanwezige kinderen, is het fijn als je laat weten als je eieren komt zoeken. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groeten namens Doe mee met A&C !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Zijn er nog nieuwe arbeiders in Gods Wijngaard ?!

Den Hoorn

Een kerk bestaat dankzij haar parochianen. Immers, zonder parochianen heeft een kerk geen bestaansrecht. De parochianen vormen de kerk. Samen moeten we ons geloof en onze onderlinge band blijven voeden en levend houden.
Wij mogen ons in Den Hoorn gelukkig prijzen met een groep vrijwilligers die hun best doen vieringen en andere activiteiten te laten plaats vinden.
Dat geldt niet alleen voor het onderhoud van de gebouwen en begraafplaats, maar ook het voorbereiden en ondersteunen van vieringen, het maken van liturgieën, het onderhouden van contacten in de verschillende wijken, jeugdactiviteiten en het omzien naar elkaar. Voor deze onmisbare vrijwilligers zijn wij dankbaar.
Echter, een groot deel van de vrijwilligers is de 70 jaar ruim gepasseerd. Dat betekent dat in de komende 10 jaar een belangrijk deel van hen het zal moeten laten afweten. Het zou jammer zijn wanneer dan de kerk zou wegkwijnen.
Daarom een oproep: wellicht kunt u iets van uw tijd als vrijwilliger besteden aan uw en onze kerk. Dat kan op elk gebied zijn, daar waar uw kwaliteiten liggen. Wanneer we met velen zijn, is voor ieder van ons het werk licht. Meldt u zich aan!
De komende weken zullen we ook mensen persoonlijk gaan benaderen. Laten we samen zorgen dat onze kerk in Den Hoorn kan blijven bestaan.
Wij rekenen op u !         Namens de pastoraatgroep,

Jan Blom

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Carnaval en Vasten

VacatureStreamer

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A&C

Schaduwtheater: komt dat doen en zien !
Schaduw01Op zaterdag 28 januari 2023 was het tijd voor de eerste activiteit van 2023:
Esther Holtkamp (de Verteltante) nam deze middag haar schaduwtheater mee naar De Eenhoorn. Met de 13 aanwezige kinderen zijn we aan de slag gegaan om met schaduwen het verhaal van de Ark van Noach te vertellen en er een voorstelling van te maken. 

Nadat Esther het verhaal had voorgelezen, gingen de kinderen in drie groepen de figuren maken waarmee zij hun deel van het verhaal konden gaan uitbeelden. Dit was best lastig, omdat in een schaduwtheater de details van bijvoorbeeld de ark of een gezicht niet te zien zijn. De kinderen dachten er goed na over hoe het silhouet moest worden gemaakt. Ze dachten na over wat ze wel konden laten zien. Bijvoorbeeld dat ze geen mooie ogen tekenden bij Noach, maar met een prikpen kleine gaatjes maakten, waardoor een straaltje licht kan schijnen en de ogen zichtbaar worden.

Er werd dus druk getekend en geknipt en af en toe werd er een test uitgevoerd of het er mooi uitzag op het schaduwdoek. Onder andere wolken, bomen, dieren, Noach, de ark en een duif werden er gemaakt.

Schaduw02Na een beker limonade met een heerlijke cupcake erbij, was het tijd voor de repetitie. Alle stukjes werden doorgenomen achter het schaduwdoek met het licht van een lamp. De kinderen maakten er al een prima generale repetitie van. De kinderen kregen tips van Esther, waar ze nog extra mee wilden oefenen.

Toen was het tijd dat het publiek binnenkwam, ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden namen plaats in de zaal van ons theater en onder het genot van een drankje en een hapje kon de voorstelling beginnen. Wat hebben de kinderen het verhaal mooi uitgebeeld en voorgelezen. Het applaus was dan ook groot. Na een diepe buiging van de artiesten werd de gezellige middag afgesloten.

 

De volgende activiteit voor Doe mee met A&C is op zaterdag 25 maart van 15:00 tot 17:00 uur. Met een bingokaart in de hand gaan we de schepping mooier maken !

We hopen jullie dan weer te zien !

Groeten Doe mee met A&C

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kerkvervoer
BusEr zijn reacties gekomen op het verzoek te melden of men graag vervoer naar de kerk zou willen hebben. We zijn nu nog op zoek naar enkele chauffeurs die bereid zijn om mensen op te halen en na afloop van de viering weer thuis te brengen. Wanneer we dat met een aantal mensen doen is de last voor iedereen overzichtelijk.
Als u zich wilt aanmelden kunt u zich aanmelden bij het parochiesecretariaat. Alvast bedankt voor uw aangeboden hulp!

Namens de Pastoraatsgroep,

Jan Blom

Gezocht......
Kerk02Een gebouw van meer dan honderd jaar oud en wat er goed onderhouden bijstaat vraagt echter constant aandacht en dat gaat niet vanzelf.
Bent u die man bent die ons daar een handje bij wil helpen reageer dan eens naar onderstaande personen.
Technisch inzicht is handig maar geen vereiste, tenslotte maken vele handen licht werk.

De invulling is zeer flexibel met een paar uurtjes per maand helpt u ons al enorm.

Voor uw reactie al vast bedankt namens:
Wim de Lange tel. 06 8134 2545 of per e-mail
Bert Gerritse    tel. 06 2722 8339 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Archief