Openstelling dagkapel
EntreeDe deur van onze kerk is dagelijks geopend van 09:00 - 19:00 uur voor het opsteken van een kaarsje, persoonlijk gebed of een moment van stilte.

Livestreams \ terugkijken
YouTubeDe vieringen vanuit de St. Antonius & St. Cornelius kerk - Den Hoorn zijn via de livestream te volgen en terug te kijken.

Indien u zich abonneert op het kanaal ontvangt u automatisch een melding als de dienst start.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met  A&C

Samen eten, samen licht maken, samen vieren!
AC07 Vandaag branden drie kaarsjes, drie vlammetjes van licht vertellen van het Kind dat komt, is dát geen mooi bericht ?

Derde Week van de Advent
Op Zaterdag 10 december zitten we midden in de adventsperiode, de voorbereiding op het kerstfeest. We komen dan samen voor een gezinsviering. Wij vinden het leuk als jij ook naar de gezinsviering komt! Daarnaast ben je ook van harte welkom om voor de viering samen frietjes te eten en mee te doen aan de activiteit.

Samen eten, Samen licht makenAC08
We starten om 17:00 uur in de Eénhoorn. Dan kun je je ouder(s) uitzwaaien en gaan we met alle kinderen samen eten. Licht is magisch en op veel manieren aanwezig. Na het eten gaan we met dat licht aan de slag door stoere proefjes uit te voeren of je maakt een mooie knutsel. 

Samen vieren
Om 18:45 uur maken we ons dan klaar om naar de kerk te gaan. Daar kun je dan bij je papa en/of mama gaan zitten. Rond 20:00 uur is de viering afgelopen en gaan we allemaal naar huis.

Doe je mee ?
Heb je zin om te komen? Meld je dan vóór 3 december 2022 aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Geef bij je aanmelding ook meteen aan hoe oud je bent. Als je dieetwensen hebt, geef dat dan ook door, dan kunnen we daar rekening mee houden.

Groeten namens Doe mee met A&C !

Daisy & Claudia

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Serviesgoed over ?
                        Wij kunnen het goed gebruiken
!

ServiesOnder de naam ‘Doe mee met  A&C’ hebben we de afgelopen tijd leuke jeugdactiviteiten georganiseerd in de Eénhoorn.
Wij ervaren hoe leuk het is om tijdens en voorafgaand daaraan met elkaar te eten. Zoals bij de High Tea in mei van dit jaar en de Sint-Maarten viering op 11 november !

Dat willen we vaker gaan doen ! Dan is het fijn om borden en bestek in de kast te hebben EN we hoeven geen wegwerpservies te gebruiken !
Heeft u servies (vooral borden) en/of bestek over dat u niet meer gebruikt ? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij geven het weer een mooie bestemming !  

Groeten,                                      

                 Doe mee met  A&C

P.s. borden waar een klein stukje vanaf is, maar die nog veilig te gebruiken zijn, zijn ook welkom.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Licht en warmte in de stal.
Kerstnowee01 Op Zondag 18 december gaan de koren daarover weer zingen.  Kerst. Weten we nog hoe het toen, drie jaar geleden was?  De kerstliederen zijn uit de kast gehaald en wij, koorleden gaan ervoor.  Deze keer ’s middags 14:00 uur, een goed uur samen aan elkaar doorgeven wat licht en warmte is.
Er zijn wat kerststallen die laten zien dat er ook in 2022 licht en warmte kan zijn. We doen het in de  H. Antonius en Corneliuskerk.  Drie kerken/koren: 
   • Con Amore uit Den Hoorn
   • Kleinkoor “Lindenhof”
   • Laudate Dominum van de Adelbertkerk
   • Cantorij uit de Sacramentskerk. 
De teksten door Ineke Willems en het toetsenbord door Sonja Nowee.Kerstnowee02

Het Transeamus, het Ere zij God en niet weg te denken het Stille Nacht. Wij zijn op weg naar Bethlehem, u ook ? Een uitnodiging.
Maria en Jozef deden het ons voor. Wees niet bang. Een handreiking die er elk jaar weer is. Op deze middag voelen we de warmte van de nacht, de hemel dichtbij en het geknakte riet is niet gebroken. Er is plaats voor iedereen.

’t Was avond, ’t werd morgen en er was licht. Een eeuwenoud verhaal, een Kind, een geschenk uit de hemel. Wordt dit verhaal ook ons, mijn verhaal. Zondag 18 december een uitnodiging om dit verhaal aan elkaar door te geven.  Zou het na drie jaar toch weer een volle kerk kunnen zijn ? 

Kerstgroet van Ineke en Sonja

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BlauweBus

Geef warmhartig in barre tijden !

Adventsactie PCI Sion & Ursula
Voor mensen die net niet in aanmerking komen voor hulpverlening en extra steunmaatregelen, maar gezien de stijgende kosten wel in de problemen komen en een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Steun deze lokale Adventsactie met een gift in deze blauwe bus of scan de QR-code:

BlauweBusAlvast veel dank voor uw steun!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Voedselbank02Actie Voedselbank
Het weekend van 19 en 20 november stond in het teken van de Diaconie. De opbrengst van de collecte was bestemd voor het werk van de PCI, de Parochiële Caritas Instelling, van OLV van Sion.
Daarnaast was er een extra inzameling voor de voedselbank.
De Mariaschool heeft voor 38 kratten met houdbare producten gezorgd! Hierover kwamen een aantal leerlingen vertellen tijdens de viering van zondag 20 november.
Tijdens de extra kerkopenstellingen zijn nog eens 10 volle kratten opgehaald. Iedereen hartelijk bedankt voor zijn/haar bijdrage aan deze geslaagde actie!

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Gerarduskalender 2023
Gerardus2023Ook dit jaar is de Gerarduskalender weer verkrijgbaar bij
Wessels Kaas & Noten
Dijkshoornseweg 17.
De kosten van de kalender inclusief schild (kartonnen achterkant) bedraagt € 9.00.
Mocht u niet in de gelegenheid zijn de kalender af te halen, kan deze ook thuisbezorgd worden.

Adventskaars
Ook dit jaar kunt u weer een adventskaars kopen voor € 5,00. De opbrengst gaat naar de Adventsactie ‘Ieder kind een goede start’.

U kunt deze adventskaars kopen bij
Wessels Kaas & Noten
Dijkshoornseweg 17.

COLLECTE
QRHeeft u geen kleingeld op zak - of volgt u de viering via internet - dan kunt u via de QR-code bijdragen aan de collecte.
We hopen hiermee een extra mogelijkheid te bieden om met de collecte mee te doen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Allerzielen in het licht 2022
Allerzielen1Tijdens de drukbezochte viering van Allerzielen op woensdag 2 november werden de ca. 30 kaarsjes aangestoken voor de in het voorbije jaar overleden parochianen. Veel nabestaanden en parochianen waren naar deze indrukwekkende viering gekomen om samen te gedenken en te herdenken.
Na afloop van de viering werden beide voorgangers  begeleid door een doedelzakspeler en de begraafplaats “in het licht” bezocht.
Na enkele herdenkingswoorden werd - door dameskoor 'Con Amore' - het lied ‘Herinner U de namen God’ “A Capella” gezongen. Allerzielen2
Terwijl aanwezige nabestaanden het graf van hun dierbare opzochten gingen Diaken Melchior en Pater Thomas rond om de graven te zegenen.
Tijdens deze rondgang klonk het geluid van de doedelzakspeler.

In de stilte van de begraafplaats en in de rust van een mooie novemberavond was het voor veel aanwezigen een onvergetelijke avond.

Na afloop was het bij het koffie drinken in 'De EénHoorn' nog een tijdje gezellig druk.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sint Nicolaas
Elk jaar brengt de Goedheiligman een bezoek aan de Lage Landen.
Hoe zat het ook alweer met de datum van 6 december ?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Werkzaamheden op de begraafplaats.
Begraaf01

In de voorbije weken is de Fa. Harteveld druk bezig geweest met een verdere uitbreiding en renovatie van onze begraafplaats. Het betreft de afronding van de grote renovatie uit de jaren 2016 - 2017.
In die jaren werd de begraafplaats niet enkel uitgebreid maar het hele terrein voorzien van drainage. Met deze werkzaamheden wordt de laatste hand gelegd - tesamen met de onlangsBegraaf02 vergrootte urnenmuren en de mogelijkheid tot het uitstrooien van as - en maakt de begraafplaats toekomstbestendig.

Vrij regelmatig bereiken ons vragen over de mogelijkheden. Mocht ook u meer willen weten ?
Neem gerust contact op met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Parochiesecretariaat
Het parochiesecretariaat is op maandag-, dinsdag en donderdagochtend tussen 9:00 en 12:00 uur telefonisch en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bereikbaar.
Op deze dagen en tijden kunt u ook een bezoek brengen aan het secretariaat. Wilt u er zeker van zijn dat wij tijd voor u hebben, dan is het verstandig om vooraf contact met ons op te nemen.

Schroomt u niet om contact met ons te leggen, u kunt altijd bij ons terecht, wij staan u graag te woord.

VacatureStreamerden hoorn

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Reddingswerkzaamheden
220926Buiten Maandagavond 26 september was de kerk het decor van een oefening van de brandweer.220926Klok
Rond 20:00 uur kwam - via het noodnummer - de melding binnen van een onderhoudsmedewerker tijdens werkzaamheden een slagaderlijke bloeding had opgelopen.
De brandweer kwam ter plaatse om het slachtoffer te lokaliseren, stabiliseren en op een veilige wijze naar beneden te transporteren.
Omdat de hoogwerker niet beschikbaar was moest het slachtoffer met behulp van slangen en een harnas - via de trappen - naar beneden getransporteerd worden.

Nadat de slachtoffer was overgedragen aan de medewerkers220926Trap van de ambulance bleek een tweede slachtoffer in de gewelven van de kerk aanwezig te zijn welke onwel was geworden bij schoonmaakwerkzaamheden.
Bij het betreden van de gewelven werd tijdig gesignaleerd dat - voor deze schoonmaakwerkzaamheden - een ruime hoeveelheid chloor was gebruikt.220926Gewelf

Dit betekende het onmiddelijk terugtrekken van alle manschappen en het (tijdelijk) staken van de operatie.
( eigen veiligheid gaat voorop )

Vanwege de tijd werd verdere reddingsoperatie zonder perslucht en persoonlijke beschermingsmiddelen uitgevoerd.
Met vereende krachten werd het slachtoffer via de houten constructie in veiligheid gebracht en overgedragen aan de andere hulpdiensten.

Een knap staaltje reddingstechniek van de lokale brandweer.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kerkvervoer
BusEr zijn reacties gekomen op het verzoek te melden of men graag vervoer naar de kerk zou willen hebben. We zijn nu nog op zoek naar enkele chauffeurs die bereid zijn om mensen op te halen en na afloop van de viering weer thuis te brengen. Wanneer we dat met een aantal mensen doen is de last voor iedereen overzichtelijk.
Als u zich wilt aanmelden kunt u zich aanmelden bij het parochiesecretariaat. Alvast bedankt voor uw aangeboden hulp!

Namens de Pastoraatsgroep,

Jan Blom

Gezocht......
Kerk02Een gebouw van meer dan honderd jaar oud en wat er goed onderhouden bijstaat vraagt echter constant aandacht en dat gaat niet vanzelf.
Bent u die man bent die ons daar een handje bij wil helpen reageer dan eens naar onderstaande personen.
Technisch inzicht is handig maar geen vereiste, tenslotte maken vele handen licht werk.

De invulling is zeer flexibel met een paar uurtjes per maand helpt u ons al enorm.

Voor uw reactie al vast bedankt namens:
Wim de Lange tel. 06 8134 2545 of per e-mail
Bert Gerritse    tel. 06 2722 8339 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Archief