Openstelling dagkapel
EntreeDe deur van onze kerk is dagelijks geopend van 09:00 - 19:00 uur voor het opsteken van een kaarsje, persoonlijk gebed of een moment van stilte.

Livestreams \ terugkijken
YouTubeDe vieringen vanuit de St. Antonius & St. Cornelius kerk - Den Hoorn zijn via de livestream te volgen en terug te kijken.

Indien u zich abonneert op het kanaal ontvangt u automatisch een melding als de dienst start.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Entree
logo100jaar

Meer informatie omtrent het 100-jarig jubileum treft u hier

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mariaschool

100 JAAR MARIASCHOOL
Binnen onze kerkgemeenschap is zij niet meer weg te denken; de R.K. Maria basisschool. De school ooit begonnen achter de kerk in de huidige Schoolstraat heeft een rijke geschiedenis.
Op 29 mei is de aftrap van een historisch eeuwfeest. Dat vieren we graag samen met u. Het was een mooie lentedag in 1922 dat de Zusters Franciscanessen van Aerdenhout het dorp in kwamen rijden om de eerste lessen te verzorgen in onze mooie school. De school maakte de oorlog mee, een verhuizing naar het Oranje Nassauplein, een hereniging in de jaren 80 met de jongens en een uitbreiding naar Look West.
Op zondag 29 mei in onze kerk zullen we daar aandacht aan besteden. We hopen dat u dan ook allemaal aanwezig kunt zijn. Wij kijken er naar uit.

Gelegenheidskoor
Voor de jubileumviering van de Mariaschool op zondag 29 mei zal een gelegenheidskoor samengesteld worden olv. Chris Wessels. Eenieder die zich geroepen voelt, kan zich aansluiten bij dit koor.
De viering begint om 11:15 uur en vanaf 10:00 uur wordt er gerepeteerd.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hemelvaart en Pinksteren...... in 60 seconden

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Pasen 2022
2022Pasen01 Vanwege de afwezigheid van Pastoor Verbakel, waren alle vieringen van het Paastriduüm van zowel Onze-Lieve-Vrouw van Sion als St. Ursula in Den Hoorn. Het was bijzonder om deze vieringen - voor het eerst sinds drie jaar - weer samen te vieren en dan ook nog eens met zeven kerken samen.
Voorgangers van deze vieringen waren Pastor Eli Stok en Diaken Melchior Kerklaan. Zij werden ondersteund door de acoliet en misdienaars van de Maria van Jessekerk. Over de avonden verdeeld assisteerden er meerdere lectoren uit verschillende kerken.

Muzikaal werd de Witte Donderdag opgeluisterd door Let's Sing Together uit Maasland.
Goede Vrijdag waren de mannenkoren uit Schipluiden en Den Hoorn aan de beurt en de Paaswake zong het Hoornse AnCor de sterren van de hemel.
Drie vieringen door en voor twee parochies met zeven kerken !

En na drie jaar zat de kerk eindelijk weer eens goed vol, zeker met de Paaswake.
Daarnaast werden de drie vieringen door De Streamers van Den Hoorn gestreamd, zodat de vieringen ook via de website of het YouTube kanaal te volgen waren.

In de viering op vrijdag konden er bloemen bij het kruis op het altaar worden gelegd. Hier was goed gehoor aan gegeven ! Diaken Kerklaan zei na afloop van de viering dat hij het ontroerend vond hoe lang de rij met mensen en bloemen was; er leek maar geen eind aan te komen.
In de Paaswake werden, naast de Paaskaars van Den Hoorn, ook de Paaskaarsen van de zes andere kerken in het gezegende doopwater ondergedompeld. Aan het einde van de viering werden deze kaarsen - samen met een fles vers wijwater - meegegeven aan vertegenwoordigers van de zes andere kerken.
Heel veel dank aan alle vrijwilligers die aan deze mooie vieringen hebben bijgedragen !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2022 Palmpasen01

Palmpasen 2022

Bedankt voor jullie enthousiaste deelname vandaag! Wij vonden het erg fijn om na drie jaar weer met elkaar vanuit de kerk Palmpasen met elkaar te vieren.

Mochten jullie naar aanleiding van het bezorgen (of het versieren) nog wat willen terugkoppelen naar ons, dan kan dat uiteraard. Tips zijn altijd welkom !

Hartelijke groeten van de Kinderwoorddienstgroep

 

 

 

 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Een vooruitblik naar mei
.
den hoornVanuit de Pastoraatsgroep zouden wij u willen verzoeken nu alvast rekening te houden met belangrijke vieringen.

Op zondag 1 mei is in Schipluiden de jaarlijkse Wij-Wei dag van onze parochie.

Op vrijdag 6 mei is er in onze kerk een uitgesteld concert van het koor St. Michael uit Schipluiden o.l.v. Koos van Beurden. Dit concert had in het kader van 75 jaar bevrijding en 75 jaar St. Michael plaats moeten vinden in mei 2020 maar kon om de bekende reden toen niet doorgaan.
De verdere bekendmaking zal worden verzorgd door St. Michael.

Het weekend van 14 en 15 mei zal in het teken staan van 100 jaar kerkwijding van onze kerk 19 mei 1922-2022. In een plechtige Eucharistieviering met mogelijk een programma na afloop zal worden stilgestaan bij deze bijzondere dag.

En In het weekend van 28 en 29 mei zal worden stilgestaan bij honderd jaar R.K. onderwijs in Den Hoorn.
De viering op 28 of 29 mei zal worden verzorgd door de Jubileumgroep van de Mariaschool.

In het Parochieblad van April komen we hierop terug.

De Pastoraatsgroep.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 Toren04Kapel02

 

 

Hoogwerker bij de kerk

In de week na de storm Eunice heeft u misschien een hoogwerker zien staan naast de kerk. Er was een lichte schade aan het dak van de parochiezaal en de toren maar viel gelukkig mee en het is hersteld.

 

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Parochiesecretariaat
Het parochiesecretariaat is op maandag-, dinsdag en donderdagochtend telefonisch en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bereikbaar.
Als u een bezoek wilt brengen aan het secretariaat vragen wij u beleefd om van te voren contact met ons op te nemen om eventuele wachttijd te voorkomen. Schroomt u niet om contact met ons te leggen, wij staan u graag te woord en u kunt altijd bij ons terecht.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Doe mee met A & C

Op zaterdag 12 maart was de terugkommiddag voor de dopelingen, communicanten en vormelingen van het afgelopen jaar met hun ouders en broertjes en zusjes in de Eénhoorn.

Na een gezellige inloop met drinken en wat lekkers, gingen de kinderen aan de slag met een rap (lied) over de doop, de Eerste Heilige Communie en het Heilig Vormsel. Na eerst de herinneringen hiervan opgehaald te hebben, was dit het resultaat:

De sacramenten Rap

Ik werd gedoopt,2022terug01ze hielden me omhoog
en noemden mijn naam.
Ze deden water over mijn kop
en toen mochten we gaan.

Ik kreeg een hoorntje en een kaars,
die gingen mee naar huis.
Ik hoor nu bij de kerk
met het mooie kruis.

Toen deed ik Communie,
we kwamen allemaal samen.
We leerden over God,
we zeiden met zijn allen Amen
en knutselden ons rot!

Toen kwam de grote dag2022terug02
en ik had een grote lach.
Met hele mooie kleren aan
mocht ik naar het altaar gaan
Ik kreeg mijn eerst tosti,
uh, ik bedoel natuurlijk hostie.

Jo,jo,jo, ik kwam in de flow
en deed toen ook het Vormsel
De bisschop kwam speciaal uit Rotterdam,
bidden: Hij kan er echt wat van!
Toen kwamen mijn ouders
met hun handen op mijn schouders.

Het kruis met de olie raakte mij het meest
ik ontving op dat moment de Heilige Geest!

Met behulp van pakken rijst, tictac doosjes werd de beat en het ritme gemaakt en de tekst geoefend. Het resultaat werd opgevoerd voor de ouders die terugkwamen van hun eigen samenkomst in de kapel. Met de ouders hebben we gesproken over wat de kerk kan betekenen voor hen en hoe houden we kinderen betrokken.  “Geef kinderen een taak in een viering, zorg voor actie en iets doen voor een ander”, was duidelijk de boodschap. Met het maken van palmpaasstokken op 10 april en een high tea bijeenkomst met eigengemaakte koekjes van de kinderen voor ouderen op 14 mei, staan alweer twee nieuwe activiteiten op het programma speciaal voor de kinderen.

Na een glaasje werd de gezellige middag afgesloten met het aansteken van een kaarsje door alle gezinnen en een kort gebed voor vrede in Oekraïne.

Kinderen en ouders, bedankt voor jullie bijdrage !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

COLLECTE

QRAnno 2021 is het niet vanzelfsprekend meer dat mensen kleingeld op zak hebben voor de collecte. Om tegemoet te komen aan de vraag naar digitaal collecteren \ doneren zijn er een aantal nieuwe mogelijkheden beschikbaar gekomen.
Enerzijds is er een QR-code aangemaakt met daarin een betaalverzoek en de gegevens van onze parochie.
Scant u deze QR-code met de mobiele telefoon dan komt u in een vertrouwde IDEAL-omgeving, waar u het te doneren bedrag zelf kunt bepalen. Het is geen machtiging (eenmalig), de code is beschermd tegen fraude (veilig) en er worden geen gegevens opgeslagen (anoniem).
Deze QR-codes treft u naast de collecteschaal - achter in de kerk.

Anderzijds treft u tijdens de Live-streams - in het chatvenster aan de rechterzijde - een link naar deze zelfde omgeving.
Ook hier geldt: veilige IDEAL-omgeving, eenmalige donatie, u bepaalt zelf de hoogte, uw gegevens worden niet opgeslagen.

Uiteraard kunt uw bijdrage ook storten op rekening NL77 RABO 01468 02349 tnv. R.K. Parochie O.L.V. van Sion - Den Hoorn

We hopen hiermee u een extra mogelijkheid te bieden om met de collecte mee te doen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kerk02

Gezocht......
Een gebouw van meer dan honderd jaar oud en wat er goed onderhouden bijstaat vraagt echter constant aandacht en dat gaat niet vanzelf.
Bent u die man bent die ons daar een handje bij wil helpen reageer dan eens naar onderstaande personen.
Technisch inzicht is handig maar geen vereiste, tenslotte maken vele handen licht werk.

De invulling is zeer flexibel met een paar uurtjes per maand helpt u ons al enorm.

Voor uw reactie al vast bedankt namens:
Wim de Lange tel. 06 8134 2545 of per e-mail
Bert Gerritse    tel. 06 2722 8339 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 Kerkvervoer

BusEr zijn  reacties gekomen op het verzoek te melden of men graag vervoer naar de kerk zou willen hebben. We zijn nu nog op zoek naar enkele chauffeurs die bereid zijn om mensen op te halen en na afloop van de viering weer thuis te brengen. Wanneer we dat met een aantal mensen doen is de last voor iedereen overzichtelijk.
Als u zich wilt aanmelden kunt u zich aanmelden bij het parochiesecretariaat. Alvast bedankt voor uw aangeboden hulp!

Namens de Pastoraatsgroep,
                                                            Jan Blom

 

 

Archief