Taizéviering - De kracht van stilte - zondag 14 apriltaize
Op zondagmiddag 14 april waren meer dan 50 geïnteresseerden uit onze parochie afgekomen op de viering in de traditie van Taizé in de Jacobuskerk in Schipluiden.
Het was een zeer mooie viering, waarin de kracht van de stilte duidelijk aanwezig was. Dank aan de jongeren voor de organisatie.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Jubileumviering 60 jaar Jacobuskerk- Vol vertrouwen onderweg- zondag 7 april
20240407 115103Op 4 april 1964 is ons kerkgebouw officieel in gebruik genomen. Dit is dus 60 jaar geleden. Om dit te vieren was er op 7 april een feestelijke eucharistieviering met als voorganger Pastoor W. Broeders en een adhoc koor onder leiding van Jan van der Knaap met muzikale begeleiding van Jeanne Bouwmeester.

Na afloop was er een gezellig samenzijn. Wethoudster M. Oderwald-Ruijsbroek en vice-voorzitter van het parochiebestuur O.L.V. van Sion, mevrouw A.M. J. de Goede feliciteerden de parochiegemeenschap met het bereiken van deze mijlpaal.
Deze viering is het startpunt voor diverse jubileumactiviteiten. Meer hierover leest u in het parochieblad.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Palmpasen
Op zaterdag 23 maart was de viering van Palmpasen in onze kerk. Helaas was pastoor W. Broeders ziek, maar Pater Thomas kon de viering gelukkig overnemen. Het was een mooie gezinsviering. .
palmpasen 20240323apalmpasen 20240323bpalmpasen 20240323c

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Inzameling voor de voedselbank
Sinds enkele maanden is erbij de Dorpskerk in Schipluiden in de fietsenstalling een voedselpunt. Hier staan direct om de hoek een paar dozen en kratten met diverse producten.

Op het schoolbord erbij staat geschreven:

Om te geven en te nemen.
Hier kan je voedsel brengen wat je kan missen,
En halen als je het even niet kan betalen.

Hier kunt u voedselproducten, vers, in blik of in een pot doneren. Daarnaast zijn ook spullen voor persoonlijke verzorging welkom.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -.

KerkomroepKerkomroep
Alle vieringen vanuit onze kerk zijn ook te beluisteren via de Kerkomroep. Dit kan rechtstreeks, maar het is ook mogelijk om vieringen terug te beluisteren. Via deze link komt u op de pagina van Schipluiden.Uw bijdrage aan de collecte wordt zeer op prijs gesteld. Banknummer: NL10 RABO 01468 09084  t.n.v. R.K. Parochie O.L.V. van Sion, parochiekern Schipluiden.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

WEEKVIERINGEN
Iedere dinsdagavond wordt om 18.45u het Rozenkransgebed gebeden.

Woensdag 17 april   9.30u  Parochianen  Woord- en Communieviering
Woensdag 24 april   9.30u  Pastor Hubert Berbée  Woord- en Communieviering
Woensdag 1 mei   9.30u  Pater Thomas  Eucharistieviering
Woensdag 8 mei   9.30u  Pastoor W. Broeders  Eucharistieviering
Donderdag 9 mei 10.00u  Pater Thomas  Eucharistieviering t.g.v Hemelvaartsdag
Woensdag 15 meil   9.30u  Pater Thomas  Eucharistieviering

 

 

 

  

 

 

WEEKENDVIERINGEN

Zondag 21 april 9.15u  Pater Thomas  Eucharistieviering  Mannencantorij
Zondag 28 april 9.15u   Pastoor W. Broeders  Eucharistieviering  Dameskoor
Zondag 5 mei 9.15u   Diaken Melchior Kerklaan  Woord- en Communieviering  Organist & Cantors
Zaterdag 11 mei 19.00u   Parochianen  Woord- en Communieviering  Horizon
Zondag 19 mei 9.15u  Pastoor W. Broeders  Eucharistieviering  Dameskoor & Mannencantorij


 

 

 

 

 

      - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Boekenmand
Bij het doopvont staat een mand met kinderboeken. Kinderen in de kerk mogen voor/tijdens de vieringen uit deze mand boeken halen om te lezen of door te bladeren.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Stichting Tabgha:
Tussen Pasen en Pinksteren, Paaskaarsenexpositie
Gevestigd te Schipluiden aan de Vlaardingsekade 7, hoek Paardenmarkt.
Aangepaste openingstijden: iedere zaterdag van 14.30 tot 15.30 uur.
Zie ook www.tabgha.nl

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Oecumenische vieringpresentatie Jamboree website
band websiteOp zondag 24 september om 10:00 was er in de Jacobuskerk een oecumenische viering in het teken van de Vredesweek.

Het thema was""(On)vrede, en nu? Het was een speciale jongerendienst en de christelijke band InTune verzorgde de muziek. Voorganger diaken Hubert Berbée benmadrukte dat afgunst en jaloezie niet bijdragen aan een gevoel van innerlijke vrede en vrede in de weg staan. TeVREDEnheid daarentegen opent de weg naar elkaar en naar echte vrede.

Aansluitend was er onder het genot van een kopje koffie gelegenheid om te luisteren naar verhalen over de World Scout Jamboree, waar jongeren van beide kerken deze zomer zijn geweest. Het ontmoeten van jongeren uit andere culturen is zinvol voor een beter begrip van elkaar. Dit kan bijdragen aan een betere verstandhouding tussen volkeren. Een thema dat aan het eind van de vredesweek zeer actueel is.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vrijwilligersdag 2023
Op zaterdag 2 september vierden we in onze gemeenschap het Jacobusfeest. Traditioneel ook de dag dat we onze vele vrijwilligers in het zonnetje zetten. Het programma begon 's middags om 15.30u. Na een hartelijk welkom en een bedankje voor de inzet van het afgelopen jaar hield Harry Arkesteijn een presentatie over de Groene Kerk. "Duurzaamheid gaat niet alleen om zonnepanelen en windmolens, maar ook om een gedragsverandering bij onszelf."Na zijn presentatie konden de aanwezigen kiezen uit diverse activiteiten, zoals het vullen van een insectenhotel, het in elkaar zetten van vogelkastjes voor in de kerktuin, een bezoek aan een biologische volkstuin, het inventariseren van actiepunten rondom duurzaamheid van ons kerkgebouw en een wandeling in het groen gewapend met een grijper en een vuilniszak voor het zwerfafval. Voor de vrijwilligers die wat minder goed ter been zijn, waren er "groene" gezelschapsspelletjes. Na afloop van deze activiteiten was er een heerlijk buffet, waarvan gesmikkeld kon worden. Aansluitend was de viering in de kerk, met voorganger Pater Thomas en een groot Adhoc koor onder leidign van Jan van der Knaap en begeleid door Jeanne Bouwmeester. Na de viering waren de vrwijwilligers weer welkom in de Schelp voor koffie met gebak en een pubquiz die in elkaar gezet was door Toos Hofstede. Vragen nder andere over onze kerkgeschiedenis, Schipluiden, Vamos en een aantal algemene vragen. Als prijs mochten de winnaars vogelkastjes in ontvangste nemen. Het was een zeer geslaagde dag met dank aan de organiserende personen. Gelukkig hebben we de foto's nog!

20230902 161013 resized

20230902 160949 resized20230902 165226 resized

 

 

 

 

 

foto 1foto 2

foto 3

 20230902 172759 resized

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Zomerfeestdienst
Op zondagmorgen 6 augustus was de oecumenische zomerfeestdienst. Helaas waren de weersvoorspellingen niet gunstig en weken we uit naar de Jacobuskerk in plaats van het grasveld nabij de resten van kasteel Keenenburg. Het thema van de viering was "Luchtkastelen en visioenen". Voorgangers waren pastaro Paul Mantelaers en dominee Erika Dibbets-van der Roest. Muzikale ondersteuning werd er geboden door een adhoc koor onder leiding van Jan van der Knaap en een gelegenheidscombo. De viering werd geopend door Sabine Haring, voorzitter van de Zomerfeesten. Onderstaande foto's geven een impressie van de vieirng. Meer foto's op de website van de zomerfeesten Schipluiden.

Foto 4

Foto 2

 Foto 5

 

 

 

 

 

 

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Samen op weg met Jacobus
Onder deze titel worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Op zaterdag 24 juni hebben we het jaar feestelijke afgesloten. Vanaf 15.00u staken we de handen uit de mouwen en gaven we invulling aan ons jaarthema Gods Schepping, Onze Zorg. Een thema dat prima past bij de Groene Kerk gedachte.

We gingen met de kinderen de wijk in en verzamelden zwerfafval. Op het eerste gezicht lijkt Schipluiden een schoon dorp, maar als we goed keken, konden we nog voldoende rommel in de afvalzakken doen. Opvallen veel sigarettenpeuken. We plantten met de kinderen sneeuwklokjes in de vorm van een hart en zaaiden bloemen in de plantsoenen bij de kerk. De derde activiteit was het maken van insectenhotels. De voorgemaakte frames werden gevuld met allerhande materialen.

Na het harde werken smaakten de pannenkoeken natuurlijk heerlijk.

Daarna gingen we met zijn allen naar de viering met voorganger Pater Peelen en koor Horizon. Het thema was "Adempauze". Tijdens de viering maakten we een levensboom met draad.

Het was een geweldig leuke dag met dank aan leden van de Rock Solid groep voor hun hulp. 

 

bollen planten

IMG 20230624 WA0006

afvalruimen

 

insectenhotel 1

 

 

 

 

 

 

 

20230624 164937

 

 

 

 

 

20230624 164845

 

 

 

 

IMG 20230624 WA0001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 20230624 175710

 

 

Het eindresultaat

20230624 223535

 

Informatie over de werkgroep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Inzegening Maria Passanten Kapel
In de zondagmorgen viering op 31 juli j.l. heeft Pastor Eli Stok de nieuwe Passanten Maria kapel ingezegend. Dit onder toeziend oog van enkele betrokkenen die hebben bijgedragen aan de realisatie. Na een wat lange bouwperiode is het zover. De deur kan overdag open en de mensen die er behoefte aan hebben,  kunnen even binnenlopen om bij Maria stil te staan, een kaarsje aan te steken, een gebedje te doen of wat rust te zoeken. De Mariakapel is iedere dag geopend van 9.00-18.00u. Het welkomstbord staat dan buiten.

Tijdens de inzegening zong het koor het Magnificat en werd er een mooi gedicht voorgelezen.
Dit gedicht willen wij u niet onthouden.

Ik weet niet hoe ik moet bidden.
Ik weet niet wat ik moet zeggen.
Ik heb niet veel tijd.

Maria,
laat deze kaars die voor u wordt aangestoken
mijn gebed zijn.
Moge zijn schitterende vlam
mijn vreugde en verdriet bij u brengen.
Moge zijn troostende vlam
mijn leven verlichten
met uw trouwe aanwezigheid.

foto 2

foto 4foto 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  
Voor jongeren vanaf 12 jaar worden er maandelijks bijeenkomsten gehouden. De jongeren die in de parochie Onze-Lieve-Vrouw van Sion gevormd worden, worden hier automatisch voor uitgenodigd. Ook andere jongeren zijn van harte welkom. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Joop en Jeanet Zuydgeest via telefoonnummer 06-27350490 of een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als leidraad worden projecten van Youth for Christ gebruikt. Hierin staan verhalen uit de bijbel centraal. Deze verhalen worden aan de hand van leuke, uitdagende en leerzame activiteiten ingeleid. We bekijken wat het verhaal betekent voor ons eigen leven. Er zijn twee verschillende groepen.Rock Solid (12 jaar en ouder) en Rock Solid+ (vanaf 17 jaar). De Rock Solid bijeenkomsten zijn altijd op de laatste zaterdagavond van de maand en de Rock Solid+ bijeenkomsten zijn op eerste vrijdagavond van de maand. Maar soms wordt daarvan afgeweken. Voor meer informatie ga naar de jongeren pagina op deze website. Deze staat onder Onze Lieve Vrouw van Sion.