Zomerkampen voor kinderen, tieners en jongeren
Het bisdom Rotterdam organiseert jaarlijks zomerkampen. De zomerkampen staan open voor iedereen tussen de 8 en 17 jaar uit de parochies van het bisdom Rotterdam. Deelnemers komen uit het hele bisdom, dus ze leren elkaar snel kennen. In 2023 namen in totaal 54 kinderen, tieners en jongeren deel aan de zomerkampen en 22 kampleiders.Je maakt vrienden op het zomerkamp. De kampen zijn op een mooie, vaak bosrijke, locatie in een prima omgeving. Er zijn op de leeftijd toegesneden catechese en spelvormen. Er is veel ontspanning in sport, spel en activiteiten. Verantwoordelijkheid krijgen de deelnemers in verschillende taken, zoals corvee. Iedere dag is er een dagopening en dagsluiting, er wordt op kamp een viering gehouden die de jongeren helpen voorbereiden. Elk jaar wordt het thema ontleend aan een bijbelverhaal.

Dit zijn de data voor de kampen in 2024:

  • Kinderkamp (8-11 jaar) - 14 juli t/m 20 juli

  • Tienerkamp (12-14 jaar) - 14 juli t/m 20 juli

  • Jongerenkamp (15-17 jaar) - 14 juli t/m 20 juli

Meld je aan via het formulier!

 

Heeft God ook vrije tijd?
Op 20 april kwamen we bij elkaar. Het thema was: "Heeft God ook vrije tijd?” Aan de hand van enkele leuke spellen en opdrachten verkenden we het thema. We lazen een deel van het scheppingsverhaal over de zevende dag en in Marcus lazen we dat de sabbat niet voor de mensen is, maar de mensen zijn voor de sabbat.

 

Paaschallenge
Het thema:van dit jaar was "Ga mee". Aan de hand van het verhaal van de Emmausgangers merkten de jongeren dat Jezus op onverwachte momenten bij ons is. In situaties zoals de dood, oorlogen, klimaatrampen, armoede, pesten, ruzies, etc. kan Jezus de persoon zijn die uitweg en steun biedt. Dit kan via beelden en tekens, zoals het breken van het brood. Het verhaal van de Emmausgangers is daarvan een sprekend voorbeeld waarin Jezus zijn aanwezigheid kenbaar maakt. Dat hij aangeeft dat dood niet het laatste woord heeft, maar dat je hoop mag putten uit zijn aanwezigheid onder ons. IK BEN

Met een grote groep mochten we deze paasnacht op weg gaan naar het licht van Pasen.

foto 1foto 4foto 5foto 6foto 8

Rock Solid:
Zaterdag 20 april - aanvang: 19.00u in de Schelp
Thema: Heeft God ook vrije tijd?


Rock Solid+:
Vrijdag 3 mei - aanvang: 20.30u
Thema: Je hoort er altijd bij

  
Voor jongeren vanaf 12 jaar worden er maandelijks bijeenkomsten gehouden. De jongeren die in de parochie Onze-Lieve-Vrouw van Sion gevormd worden, worden hier automatisch voor uitgenodigd. Ook andere jongeren zijn van harte welkom. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Joop en Jeanet Zuydgeest via telefoonnummer 06-27350490 of een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als leidraad worden projecten van Youth for Christ gebruikt. Hierin staan verhalen uit de bijbel centraal. Deze verhalen worden aan de hand van leuke, uitdagende en leerzame activiteiten ingeleid. We bekijken wat het verhaal betekent voor ons eigen leven. Er zijn twee verschillende groepen.Rock Solid (12 jaar en ouder) en Rock Solid+ (vanaf 17 jaar). De Rock Solid bijeenkomsten zijn altijd op de laatste zaterdagavond van de maand en de Rock Solid+ bijeenkomsten zijn op eerste vrijdagavond van de maand. Maar soms wordt daarvan afgeweken. Zie bovenstaande data.

Op zaterdag 26 augustus was het thema: "Gaan met die banaan". Een start van een nieuw seizoen Rock Solid.
Geloof is als eten dat je nooit geproefd hebt. Je kan erachter komen hoe goed God is, door hem te "proeven" en uit te nodigen een rol te spelen in je leven. 

Op zaterdag 30 september was het thema: Vrede! We gaan ervoor!?
In hun leven krijgen de jongeren te maken met tal van conflicten. Met elkaar spraken we over hoe conflicten ontstaan; Welke conflicten er zijn en hoe je conflicten kan oplossen. Als bijbelverhaal lazen we 1 Samuel 25. We schreven voor fictieve personen kaartjes om hen een hart onder de riem te steken. Natuurlijk was er ook weer een spetterende uitsmijter.

foto 2afoto 5a

foto 8afoto 10a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via een QR-code past het hele jaarprogramma van het bisdom op een klein visitekaartje
Deze maand hebben parochies in het bisdom bij de start van het nieuwe werkjaar informatiekaartjes van het jongerenpastoraat ontvangen. De informatiekaartjes zijn nieuw vormgegeven. Eerdere jaren werden een ansichtkaart en een poster gemaakt met het jaarprogramma van het jongerenpastoraat. Nu past via een QR-code het hele jaarprogramma op een klein visitekaartje.

De QR-code leidt naar de agenda voor jongeren op de bisdomwebsite. Zo is altijd de laatste informatie beschikbaar en de kaartjes blijven actueel.h796607ecaf0e80010526e045b9c23ea3

Parochiesecretariaten zijn gevraagd de kaartjes verder te verspreiden naar de leden van het pastoraal team, de lokale secretariaten en degenen die in de locaties van de parochie contact hebben met jongeren.

De kaartjes kunnen aan de vormelingen worden gegeven, aan misdienaars en acolieten en aan kinderen en jongeren die geïnteresseerd kunnen zijn in de zomerkampen. Via de kaartjes vinden jongeren informatie over de eerstvolgende Tour of Faith ontmoeting rond de bisschop en ook de data van de landelijke Katholieke Jongerendag en WJD@Home op Ameland.

Aan de jongeren van de Rock Solid groep worden zij uitgedeeld tijdens de bijeenkomsten.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Meer informatie over activiteiten voor jongeren in bisdom verband klik hier

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tour Of FaithBisdom

Catechese en ontmoeting voor jongeren. In 2020 kreeg de Tour of Faith voor jongeren ( 16 - 30 jaar ) een vast moment op de laatste zondag in de maand, Eén keer kon Tour of Faith, fysiek plaatsvinden, maar verder zijn de bijeenkomsten met de catechese van de bisschop gestreamd via YouTube.
Hier vindt u meer informatie.

Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een overzicht van alle jongerenactiviteiten in het bisdom vind je hier

vormsel 20230916 websiteVormselviering
Op zateragavond 16 september 2023 ontvingen 16 jongeren uit onze parochie uit handen van Mgr. van den Henden het Heilig Vormsel. Het was een feestelijke viering met naast de bisschop medewerking van pater Thomas en diaken Melchior Kerklaan. Muzikale ondersteuning werd verleend door Let's Sing Together en het meidenkoor Starlight.o.l.v. Marjolein Kolkert.  Thema van de viering was "Verbonden vanuit je hart". Mocht  u de viering nog eens willen zien, dan kunt u klikken op deze link

Na het hernieuwen van de doopbelofte kwamen de jongeren met hun familieleden naar voren om het Heilig Vormsel in ontvangst te nemen. Aansluitend ontvingen zij een presentje in de vorm van een kettinkje met een kruisje. Onze hartelijke felicitaties gaan uit naar: Damien, Viktor, Inge, Stan, Mike, Jett, Tim, Nicolaas, Marieke, Ewyn, Thijmen, Kaj, Roosje, Goiton, Alexis en Sanne.

Na afloop van de viering werd er een groepsfoto gemaakt en ontvingen de jongeren nog een cadeautje met een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst van de Rock Solid groep op 30 september as..Tijdens de Rock Solid bijeenkomsten praten jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar over hun geloof.

Op zondag 24 september heeft Floor van Es het Heilig Vormsel ontvangen tijdens de eucharistieviering in Den Hoorn. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -