Via een QR-code past het hele jaarprogramma op een klein visitekaartje
Deze maand hebben parochies in het bisdom bij de start van het nieuwe werkjaar informatiekaartjes van het jongerenpastoraat ontvangen. De informatiekaartjes zijn nieuw vormgegeven. Eerdere jaren werden een ansichtkaart en een poster gemaakt met het jaarprogramma van het jongerenpastoraat. Nu past via een QR-code het hele jaarprogramma op een klein visitekaartje.

De QR-code leidt naar de agenda voor jongeren op de bisdomwebsite. Zo is altijd de laatste informatie beschikbaar en de kaartjes blijven actueel.h796607ecaf0e80010526e045b9c23ea3

Parochiesecretariaten zijn gevraagd de kaartjes verder te verspreiden naar de leden van het pastoraal team, de lokale secretariaten en degenen die in de locaties van de parochie contact hebben met jongeren.

De kaartjes kunnen aan de vormelingen worden gegeven, aan misdienaars en acolieten en aan kinderen en jongeren die geïnteresseerd kunnen zijn in de zomerkampen. Via de kaartjes vinden jongeren informatie over de eerstvolgende Tour of Faith ontmoeting rond de bisschop en ook de data van de landelijke Katholieke Jongerendag en WJD@Home op Ameland.

Aan de jongeren van de Rock Solid groep worden zij uitgedeeld tijdens de bijeenkomsten.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Katholieke Jongerendag: ‘Welkom thuis’
Op zaterdag 4 november wordt onder de vlag van JongKatholiek, de jongerenafdeling van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland, de Katholieke Jongerendag (KJD) gehouden: ‘Welkom thuis’. De dag is voor jongeren tussen 16 en 30 jaar en vindt plaats in Veenendaal. Tieners tussen 12 en 15 jaar zijn met een tiener- of vormselgroep van harte welkom om aan te sluiten bij het programma deze dag.

De KJD vindt plaats in Congrescentrum De Grote Pekken in Veenendaal. De organisatie van de dag is in handen van een groep vrijwilligers. Er is een kerngroep en er zijn verschillende werkgroepen, waarin jongeren deelnemen uit de bisdommen, nieuwe bewegingen, congregaties, katholieke studentengroepen en migrantengroepen. Zo is de KJD een breed gedragen initiatief. Bij voldoende deelname zal er vanuit onze regio vervoer georganiseerd worden. 

Meer informatie over activiteiten voor jongeren in bisdom verband klik hier

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tour Of FaithBisdom

Catechese en ontmoeting voor jongeren. In 2020 kreeg de Tour of Faith voor jongeren ( 16 - 30 jaar ) een vast moment op de laatste zondag in de maand, Eén keer kon Tour of Faith, fysiek plaatsvinden, maar verder zijn de bijeenkomsten met de catechese van de bisschop gestreamd via YouTube.
Hier vindt u meer informatie.

Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een overzicht van alle jongerenactiviteiten in het bisdom vind je hier

vormsel 20230916 websiteVormselviering
Op zateragavond 16 september 2023 ontvingen 16 jongeren uit onze parochie uit handen van Mgr. van den Henden het Heilig Vormsel. Het was een feestelijke viering met naast de bisschop medewerking van pater Thomas en diaken Melchior Kerklaan. Muzikale ondersteuning werd verleend door Let's Sing Together en het meidenkoor Starlight.o.l.v. Marjolein Kolkert.  Thema van de viering was "Verbonden vanuit je hart". Mocht  u de viering nog eens willen zien, dan kunt u klikken op deze link

Na het hernieuwen van de doopbelofte kwamen de jongeren met hun familieleden naar voren om het Heilig Vormsel in ontvangst te nemen. Aansluitend ontvingen zij een presentje in de vorm van een kettinkje met een kruisje. Onze hartelijke felicitaties gaan uit naar: Damien, Viktor, Inge, Stan, Mike, Jett, Tim, Nicolaas, Marieke, Ewyn, Thijmen, Kaj, Roosje, Goiton, Alexis en Sanne.

Na afloop van de viering werd er een groepsfoto gemaakt en ontvingen de jongeren nog een cadeautje met een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst van de Rock Solid groep op 30 september as..Tijdens de Rock Solid bijeenkomsten praten jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar over hun geloof.

Op zondag 24 september heeft Floor van Es het Heilig Vormsel ontvangen tijdens de eucharistieviering in Den Hoorn. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Paaschallenge: geslaagd evenement

In de nacht van 8 op 9 april  werd er een Paaschallenge(Paasspektakel) georganiseerd voor jongeren vanaf 12 jaar. Samen met jongeren uit onze parochie OLV van Sion en jongeren van de Dorpskerk in Schipluiden verdiepten we ons in de personages die aanwezig waren tijdens Het Laatste Avondmaal. De apostel Nathanaël vertelde ons over zijn vriend Petrus, de ongelovige Thomas en de rol die Judas speelde tijdens deze avond en wat er op zou volgen in die nacht. Onder dreiging van de Romeinen en wetsgeleerden moest de vriendengroep van Jezus omzichtig te werk gaan. Door het spelen van spellen en oplossen van puzzels moesten zij de sleutels vinden van de juiste locatie waar Het Laatste Avondmaal zou plaatsvinden.Laatste Avondmaal groep 1

 

Laatste Avondmaal groep 2

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  
Voor jongeren vanaf 12 jaar worden er maandelijks bijeenkomsten gehouden. De jongeren die in de parochie Onze-Lieve-Vrouw van Sion gevormd worden, worden hier automatisch voor uitgenodigd. Ook andere jongeren zijn van harte welkom. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Joop en Jeanet Zuydgeest via telefoonnummer 06-27350490 of een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als leidraad worden projecten van Youth for Christ gebruikt. Hierin staan verhalen uit de bijbel centraal. Deze verhalen worden aan de hand van leuke, uitdagende en leerzame activiteiten ingeleid. We bekijken wat het verhaal betekent voor ons eigen leven. Er zijn twee verschillende groepen.Rock Solid (12 jaar en ouder) en Rock Solid+ (vanaf 17 jaar). De Rock Solid bijeenkomsten zijn altijd op de laatste zaterdagavond van de maand en de Rock Solid+ bijeenkomsten zijn op eerste vrijdagavond van de maand. Maar soms wordt daarvan afgeweken. Zie onderstaande data.

Op zaterdag 26 augustus was het thema: "Gaan met die banaan". Een start van een nieuw seizoen Rock Solid.
Geloof is als eten dat je nooit geproefd hebt. Je kan erachter komen hoe goed God is, door hem te "proeven" en uit te nodigen een rol te spelen in je leven. 

Op zaterdag 30 september was het thema: Vrede! We gaan ervoor!?
In hun leven krijgen de jongeren te maken met tal van conflicten. Met elkaar spraken we over hoe conflicten ontstaan; Welke conflicten er zijn en hoe je conflicten kan oplossen. Als bijbelverhaal lazen we 1 Samuel 25. We schreven voor fictieve personen kaartjes om hen een hart onder de riem te steken. Natuurlijk was er ook weer een spetterende uitsmijter.

foto 2afoto 5a

foto 8afoto 10a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende bijeenkomsten zijn:


Rock Solid:

Zaterdag 25 november - aanvang: 19.00u in de Schelp
Thema: Roddelpraat

Zaterdag 25 november - aanvang 19,00 in de Schelp
Thema: Stil! Beter horen.


Rock Solid+:
Vrijdag 3 november - aanvang: 20.30u
Thema: Veilg bij God?