Tour Of FaithBisdom

Catechese en ontmoeting voor jongeren. In 2020 kreeg de Tour of Faith voor jongeren ( 16 - 30 jaar ) een vast moment op de laatste zondag in de maand, Eén keer kon Tour of Faith, fysiek plaatsvinden, maar verder zijn de bijeenkomsten met de catechese van de bisschop gestreamd via YouTube.
In 2021 gaat de Tour of Faith verder als online Teams bijeenkomst. dat gebeurde op 28 februari en 28 maart. De eerstvolgende Tour of Faith is op roepingenzondag 25 april.
Hier vindt u meer informatie.

Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Start voorbereidingen Eerste Heilige Communie

EHCGraag willen we weer starten met de jaarlijkse voorbereiding van de Eerste Heilige Communie in onze parochie. Laten we hopen dat het weer een groot feest wordt.

Natuurlijk houden we rekening met de corona ontwikkelingen. Daarom zullen er voor de zomervakantie geen groepsbijeenkomsten plaatsvinden en start de voorbereiding individueel. Dit wil zeggen dat we vier lessen gaan aanbieden die ouders met hun kind of kinderen thuis kunnen doen.

De gezinnen kiezen, na overleg met een begeleider vanuit het pastoraal team, zelf wanneer ze starten. Maar als je start, ga je vier weken achter elkaar door. Aan het einde van iedere week is er dan een korte digitale meeting voor ouder en kind. De vier lessen moeten voor 15 augustus zijn afgerond.

Na de zomervakantie willen we dan met alle kinderen- en een keer met alle ouders bijeenkomen. We gaan ervan uit dat we in het najaar de Eerste Heilige Communie kunnen vieren.

Vanaf zeven jaar (groep vier of hoger) kunnen kinderen deelnemen. Indien uw kind nog niet gedoopt is, kan hij of zij op weg naar de communie alsnog gedoopt worden. U kunt uw dochter of zoon aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vakantiebank

'Geef ze de Vijf' - Vakantiebank

In de maanden mei en juni, wanneer velen van u het vakantiegeld ontvangen, vraagt de Vakantiebank Delft daarom aandacht voor onze actie ‘Geef ze de Vijf’: Vijf euro van uw vakantiegeld helpt ons weer om een mooie vakantie-ervaring te realiseren voor mensen die hiervoor zelf financieel geen mogelijkheden hebben.

Meer informatie over deze actie kunt U hier vinden

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Oplichting
sionIn de afgelopen weken zijn er incidenten gemeld, waarbij parochianen reageerden op een nep mail van de pastoor. Vaak wijkt dit nepadres weinig af van het echte mailadres.
De pastoor zal u nooit via een mail om geld vragen. Een mail met die inhoud is dus altijd nep.
Als u twijfelt aan de echtheid van een mail vanuit de pastoor of de parochie, informeer dan bij het secretariaat - telefonisch of via het vertrouwde mailadres.
Als u een dergelijke mail (phishing mail) ontvangen hebt en u hebt niet op een link, knop of bijlage in het bericht geklikt, is het niet waarschijnlijk dat deze e-mail schade heeft toegebracht. Wel is het belangrijk dat u de phishing mail direct verwijdert uit uw mailbox en postvak met ‘verwijderde berichten’.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Preventiebeleid
sion
De parochie Onze-Lieve-Vrouw van Sion sluit zich aan bij het Preventiebeleid inzake seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag in de Rooms-Katholieke Kerk, zoals vastgesteld door het bisdom Rotterdam.

Voor nadere informatie: Klik hier


 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Via deze link kunt u het nu geldende  Algemeen Reglement Bescherming Persoonsgegevens Parochies 2018 inzien. Dit reglement is opgesteld door het bisdom Rotterdam. In dit reglement wordt geregeld hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens en met beeldmateriaal.

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Archief