Afdrukken E-mailadres

Kerkomroep

altAlle vieringen vanuit onze kerk zijn ook te beluisteren via de Kerkomroep. Dit kan rechtstreeks, maar het is ook mogelijk om vieringen terug te beluisteren. Via deze link komt u op de pagina van Schipluiden.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Vastenwandelingen

In de vastentijd is er iedere maandag, donderdag en zaterdag een vastenwandeling. Verzamelen om 9.00u in de Schelp. Na een korte meditatie vertrekken we. De wandeling duurt ongeveer 25 minuten. In verband met de Corona naaatregelen is er na afloop geen koffiedrinken.

 

Vastenoverweging

Iedere avond zal pastor Paul Mantelaers een vastenoverweging houden. Deze begint om 19.00u en is te beluisteren via deze link: Naar vastenoverwegingen 2021

 

Kindervertelviering/Kinderwoorddienst

In de vastentijd (vanaf zondag 21 februari) is er op elke zondag een kinderwoorddienst. Op de zondagen dat er geen viering is, wordt deze kinderwoorddienst voorafgegaan door een kindervertelviering. In onderstaande tabel staan alle data. 

 

Zondag 7 maart Kinderwoorddienst
Zondag 14 maart Kindervertelviering en Kinderwoorddienst
Zondag 21 maart Kinderwoorddienst
Zondag 28 maart

Kindervertelviering en Kinderwoorddienst

Palmzondag

 

 

WEEKVIERINGEN

Dinsdagavond om 18.45 uur Rozenkransgebed

Woensdagmorgen: Pastor E. Stok  

 

VOORGANGERS WEEKENDVIERINGEN

Zondag 7 maart             Pater Peelen

Zaterdag 13 maart         Pastor E. Stok

Zondag 21 maart           Parochianen

Zaterdag 27 maart         Pastor E. Stok

 

Misintenties

 

WEEKMEDEDELINGEN

Het volgende parochieblad verschijnt op donderdag  25 maart 2021

Kopij voor het volgende parochieblad kunt u inleveren tot uiterlijk 8 maart 2021

 

Aanmelden voor weekendvieringen

Helaas is het door de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus weer noodzakelijk dat u zich aanmeldt als u bij een weekendviering aanwezig wilt zijn. U kunt van dinsdag t/m vrijdag bellen van 9.00-12.00 uur op 015 3801810 of een mail sturen naar:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Activiteiten in de Vastentijd:
De Veertigdagentijd is begonnen, een tijd van bezinning en versobering. Ter ondersteuning bieden wij u de volgende mogelijkheden aan:
* Iedere dag zal er een gebed, gedicht of andere tekst ter overweging beschikbaar worden gesteld. Deze tekst kunt u dagelijks terug vinden op de website www.onzelievevrouwvansion.nl.
Daarnaast is er de mogelijkheid dat de tekst via een dagelijkse mail aan u wordt toegestuurd. U kunt zich hiervoor aanmelden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
* Iedere maandag, donderdag en zaterdag kunt u mee lopen met de vastenwandeling. Om 9.00 uur is er een kort moment van bezinning in de Schelp, waarna we vertrekken voor een wandeling van 20-25 min.
* Elke dag houdt pastor Paul Mantelaers een vastenmeditatie. Aan de hand van fragmenten uit het Evangelie van Johannes verdiepen we ons in de laatste dagen van het leven van Jezus Christus. Deze meditaties zijn te beluisteren via Kerkomroep.nl om 19.00u.
Op de dagen dat er in de Jacobuskerk om 19.00u een viering is, wordt de meditatie eerder opgenomen. Het mogelijk om de uitzendingen later terug te beluisteren.
Wij hopen dat deze vastenactiviteiten u zullen inspireren om een goede voorbereiding op het Paasfeest te hebben.

 

Verkoop cupcakes voor de vastenactie

Na de viering van 27 februari kunt u cupcakes bestellen. Deze cupcakes worden gebakken door de Rock Solid jongeren. De prijs is 6 voor € 5,00. Liefst gepast betalen. U kunt u ze ook bestellen via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. onder vermelding van naam adres, telefoonnummer en aantal cupcakes. Op zondag 7 maart staat uw bestelling na de viering klaar. De kerk is open tot 11.00u. Voor degenen die de bestelling niet op kunnen komen halen, wordt deze thuisbezorgd.

De opbrengst is bestemd voor het project van de Vastenactie. De Vastenactie heeft als thema: “Werken aan je toekomst”. De Vastenactie wil zorgen dat meer jongeren (en volwassenen) naar school kunnen en een vervolgopleiding krijgen om een vak te leren. Zoals kleermaker, bakker, winkelier, bijen houden of manden vlechten. Zie ook Vastenactiethema 2020/2021: Werken aan je toekomst | Vastenactie

 

Vastenmaaltijd in coronatijd
Op 23 maart wordt er dit jaar tóch een vastenmaaltijd georganiseerd, maar ditmaal in een afhaal/bezorgvorm, vanuit het Baken.
Er liggen flyers bij de uitgangen waarmee u zich kunt aanmelden.

 

Huiskamerpaaskaarsen

De bestellijst voor de huiskamerpaaskaarsen ligt weer achterin de kerk. Tot en met het weekend van 27/28 februari kunt u bestellen.

De lijst ligt op een van de koffietafel met daarbij een beschrijving hoe het bestellen in zijn werk gaat.

 

Vastenactie
In de veertigdagentijd houden we weer de inzameling voor Vastenactie. Bij het parochieblad heeft u hierover een folder ontvangen en het vastenzakje. Het offerhuisje zal tot en met Pasen op de tafel bij het Mariaaltaar staan, de offerkist zal naast de credenstafel staan.

 

Digitaal collecteren

Het is tegenwoordig niet vanzelfsprekend meer dat men contant geld op zak heeft. Om kerkgangers toch in staat te stellen een donatie te doen is digitaal collecteren met de Givt-app al in diverse kerken ingevoerd. Het bestuur van de parochie Onze Lieve Vrouw van SION heeft besloten om bij wijze van proef digitaal collecteren ook binnen onze parochie in te voeren. De proef houdt in dat in elke parochiekern met een groep van 10 tot 15 personen zal worden gestart met digitaal collecteren om ervaring op te doen. Met Givt kan je met de smartphone veilig en gemakkelijk geld geven door de app te openen, het bedrag dat je wilt geven te selecteren en vervolgens de smartphone langs de collectemand te bewegen. Givt zorgt ervaar dat de donatie bij de kerk komt. Voor de proef zijn we op zoek naar een aantal mensen die aan de proef willen deelnemen. Als je interesse hebt of nadere informatie wilt kan je met mij contact opnemen. Ton van Mil, budgethouder - Tel. 06-44506200

 

Kerkopenstelling

Voorlopig zal er nog elke zondag kerkopenstelling zijn. Dat is aan-sluitend aan de zondagochtendviering tot 11 uur, of in het geval dat er op zaterdagavond een viering is, dan is de kerk op de zondag daarop open van 10-11 uur. 

 

Tabgha

Van 20 maart tot 10 april: Het Laatste Avondmaal en Goede Vrijdag.

Openingstijden: zaterdag van 14.00-16.00 uur.
Adres: Vlaardingsekade 7 - www.tabgha.nl

 

Voedselinzameling

Denkt u nog aan de voedselinzameling voor de voedselbank in Delft?

Men is heel blij met houdbare en huishoudelijk producten.

De mand staat naast het altaar. Alvast dank voor uw bijdrage. 

 

 

Laatst aangepast op woensdag 03 maart 2021 20:16
 

Vieringen

vrijdag 05 maart 19:30 uur
Den Hoorn
Avondgebed
zaterdag 06 maart 19:00 uur
Den Hoorn
Woord- en communieviering
zondag 07 maart 09:15 uur
Schipluiden
Eucharistieviering / 3e zondag veertigdagen & KWD
zondag 07 maart 09:15 uur
Maasland
Eucharistieviering
zondag 07 maart 10:15 uur
Schipluiden
Kerkopenstelling
zondag 07 maart 11:15 uur
Den Hoorn
Eucharistieviering
dinsdag 09 maart 09:30 uur
Den Hoorn
Viering
dinsdag 09 maart 09:30 uur
Maasland
Woord en Communieviering
woensdag 10 maart 09:30 uur
Schipluiden
Woord- en Communiedienst
woensdag 10 maart 19:30 uur
Den Hoorn
Rozenkransgebed